Pigmentforandringer eller aldersflekker

Pigmentforandringer eller aldersflekker

Pigmentflekker kan oppstå allerede fra pasientene er 20-30 år, og de blir flere med alderen. Aldersflekker er helt ufarlige. Pigmentflekker er vanligvis lysebrune og svært små i starten og vokser med tiden og blir mørkere, spesielt på hender og i ansiktet.

Pigmentflekker rammer oftest områder der det er vanskelig å beskytte seg mot solen, som ansikt, hender og underarmer.

Plastikkirurg1 har spesialiserte sykepleiere som har flere års erfaring med korreksjon av hudforandringer. Hvis du har en pigmentflekk, så anbefaler vi at du tar kontakt med oss for en uforpliktende konsultasjon. Her vil du treffe en av våre kosmetiske sykepleiere som vil gi deg en personlig vurdering, og finne ut hvilken behandling som er mest effektiv for deg.

Konsultasjon

Ved Plastikkirurg1 skal du føle deg trygg. Vi setter av god tid til samtale før vi går i gang med behandling. Du får fylle ut et helseopplysningsskjema som gjennomgås sammen med kosmetisk sykepleier. Det er viktig at vi får vite om dine ønsker og forventninger, det vil også bli gjort en  analyse av huden din. Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser, og det blir god anledning til å stille spørsmål. Våre leger er også tilgjengelig ved disse samtalene. Er det noe du lurer på, er vi glad for om du ringer eller sender oss mail!

Hvordan foregår selve behandlingen?

Ved Plastikkirurg1 behandler vi hudforandringer med kjemisk peeling og medisinske hudpleieprodukter. Kjemisk peeling fungerer best på visse pigmentflekker. Før behandling renses og forberedes huden til behandlingen. Selve peelingen etterlater huden hel. Gamle og skadede hudceller fjernes, og huden stimuleres til nydannelse. Ved overfladiske forandringer bruker vi lettere peeling. Når vi skal ta bort mer utbredte og dypere pigmentflekker som har vært til stede over lang tid, bruker vi en kraftigere medisinsk peel. Du må regne med at huden da flasser etter en ukes tid. Medisinske kremer blir ofte brukt som en forbehandling, og i noen tilfeller som hovedbehandling. Vi kombinerer ofte flere av behandlingene for å kunne oppnå et optimalt resultat. Hydrokinon som finnes blant annet i flere av ZO Skin Health sine hudpleieprodukter, bleker mange av pigmentforandringene.

 

Tiden etter behandlingen

Det er normalt at du vil flasse en del etter en kjemisk peeling. Dermed fjernes gammel og skadd hud, og huden stimuleres til å danne nye celler. Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til hudens signaler og tar hensyn til hvordan du reagerer. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt et informasjonsskriv om selve etterbehandlingen og hjemmeprodukter og info om reaksjoner etter en slik behandling. Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Etterbehandling

Etter hudfornyingen skal du bruke dagkrem og solfaktor minimum 50, samt unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4 ukene. For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig. Hos Plastikkirurg1 får du god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand.

Vi fører medisinske hudpleieserier fra ZO Skin Health

Hva koster det?

Prisen avhenger av hvilken behandling du skal ha. Du vil få en nøye gjennomgang av produkter og behandling ved konsultasjonen, og får også opplyst eksakt pris for din behandling.