Etter operasjonen

Hjemreise

Når du våkner opp etter en operasjon, har du ikke vondt. Dette er fordi lokalbedøvelsen som er satt under operasjonen, fremdeles virker. Du kan reise hjem med følge 30 minutter til 2 timer etter operasjonen. Før du reiser vil du få muntlig og skriftlig informasjon om praktiske forholdsregler. Kirurgen vil sjekke at alt er normalt. Vi vil være  tilgjengelig ved behov, og du vil få mobilnummeret til kirurgen som opererte deg. Dermed kan du få tak i oss dersom det skulle være nødvendig når som helst på døgnet.

Når du har kommet hjem

Du bør ha noen hos deg det første døgnet etter operasjonen. Du vil føle deg litt trett, av og til kvalm de første timene etter operasjonen. Inngrepet kan gi smerter, men de vil avta når du tar smertestillende som du har fått resept på og hentet ut på forhånd før du kommer til operasjon.

Smerter etter operasjon

Behovet for smertestillende vil vanligvis ikke vare mer enn et par døgn. De første to dagene skal du ha ro og kun gå litt rundt i huset. Vanligvis kan du fjerne bandasjen 3. dag og dusje.

Kompresjonstøy

Behovet for kompresjonstøy varierer litt etter hvilket inngrep som er gjort, og ikke alle områder har et egnet kompresjonsplagg. Vanligvis anbefaler vi bruk at kompresjonstøy i 3 uker. Ved brystoperasjon anbefaler vi å bruke sports-BH uten spiler de første 6 ukene. Du tar av deg kompresjonsplagget når du dusjer. Arrene etter operasjonen blir minst synlige dersom du bruker sunblock de første 6 måneder.

Kontroller

Det er noe ulike kontrollrutiner for de forskjellige inngrepene. Vanligvis ønsker vi likevel å se deg dagen etter operasjonen, en uke etter operasjonen, av og til to uker etter inngrepet og 3-6 måneder etter inngrepet. Hvis det er sting som skal tas, tas disse vanligvis bort på ukeskontrollen. Dersom noe uforutsett skulle oppstå, ønsker vi at du tar kontakt med oss og slik at du kan komme til ytterligere kontroller hvis det er nødvendig.

Trening

Du må unngå fysisk trening i 6 uker etter operasjon.