Fillere

Fillere utført av lege på klinikk i Bergen

Dermale fillere er en fellesbetegnelse på en gruppe volumøkende stoffer som brukes til å fylle ut defekter og endre konturer i ansiktet. Det finnes en rekke fillere på markedet, både produkter som forsvinner etter en viss tid og produkter som er permanente. De fleste produktene som brukes i dag er basert på hyaluronsyre. Alle hyaluronsyrebaserte geleer forsvinner gradvis, og de varer mellom 6 til 18 måneder avhenging av hvor de settes og hvilket produkt som brukes

Bestill konsultasjon

Konsultasjonene hos oss er helt uforpliktende.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er en viktig byggesten i lærhuden vår. Denne hyaluronsyren er fremstilt syntetisk til bruk i fillere. Det finnes en rekke ulike hyaluronsyreprodukter med forskjellige egenskaper tilpasset de områdene som skal behandles. En stor fordel med hyaluronsyreprodukter fremfor andre fillere er at behandlingen kan reverseres. Det finnes et enzym (hyalase) som kan settes for å fjerne produktet dersom det skulle bli satt feil eller pasienten ikke ønsker det likevel. Ved Plastikkirurg1 bruker vi kun hyaluronsyrebaserte fillere, og vi har alltid hyalase tilgjengelig når vi utfører en behandling med hyaluronsyre.

Filler i lepper, kinnben, og mer

De vanligste områdene for behandling med hyaluronsyre/dermal filler er lepper, kinnben, folden fra nesevinge til munnviken, nedenfor munnviken og hulrom rundt øynene. Fillere kan kan også brukes helt overfladisk i huden for å forbedre hudkvaliteten og fjerne fine rynker i hele ansiktet.

Hvordan virker det?

Når fillere settes, kommer virkningen med en gang. Det er vanlig å bruke bedøvende krem for å redusere ubehag under behandlingen. I tillegg inneholder de fleste produktene lokalbedøvelse som sprøytes inn sammen med hyaluronsyre. Ofte blir det hevelse som varer inntil en uke etter behandlingen. Det kan også bli små blåmerker.