Fettransplantasjon

Fettransplantasjon

Fettransplantasjon er en teknikk som brukes for å tilføre volum til visse steder i ansiktet eller på kroppen. I ansiktet kan vi sette fett i dype furer rundt munnen eller for å bygge opp volum i kinn, rundt øyne og i lepper. I tillegg fungerer denne teknikken utmerket for å jevne ut vevsdefekter andre steder på kroppen.

Volumtap i ansiktet er noe som kommer med økende alder. Ved denne operasjonen tilbakeføres volumet ved å bruke kroppens eget fett. Fordelen med denne metoden er at kroppens immunforsvar ikke reagerer siden det som settes inn tilhører kroppen selv.

Det betyr også at det ikke er noen risiko for allergiske reaksjoner mot det som settes inn. Det kan kreves flere behandlinger før man får et optimalt resultat.

Bestill konsultasjon

Konsultasjonene hos oss er helt uforpliktende.

Hvorfor fettransplantasjon ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en fettransplantasjon, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til utseende og området som skal behandles. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en operasjon, bør du avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme. Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt/hull, og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og hvor lang ventetid det er. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Hvem gjennomfører en fettransplantasjon?

Fettransplantasjon passer blant annet for leppeforstørring, forstørring av kinnben, utjevning av større eller mindre ujevnheter i huden på kroppen etter tidligere operasjoner eller skader.

Fettransplantasjon kan også brukes som brystforstørring med eget fett, rumpeforstørring, ved ansiktsløftning og ved andre rekonstruktive inngrep. Man kan også gjøre fettransplantasjon i kombinasjon med flere andre operasjoner.

Rumpeforstørring med fett gjøres gjerne på yngre pasienter, mens eldre pasienter får fett til ansiktet etter volumtap eller sammen med en ansiktsløftning.

Brystforstørring med eget fett er egnet både for yngre og eldre pasienter. Leppeforstørring er et godt alternativ til bruk av fillere (som hyaluronsyre).

Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en operasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjonstøy, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en fettransplantasjon er avhengig av en rekke faktorer. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.