Injeksjoner

Injeksjoner utføres av lege

Det siste året har helsemyndighetene gjennomført tilsyn av kosmetiske klinikker som ikke har hatt leger tilstede. Tilsynsmyndighetene har gitt kraftig kritikk til disse klinikkene, og gitt pålegg om endring av praksis. Regelverket er presisert når det gjelder legens rolle ved de aktuelle behandlingene.

Plastikkirurg1 har endret rutinene sine etter at dette ble kjent slik at ingen injeksjonsbehandlinger, med neurotoksiner og fillere, blir utført uten at pasientene er undersøkt av lege før behandling. Fra 01.04.20 har alle injeksjonsbehandlinger blitt utført av leger, og spesialister i plastikkirurgi, ved PK1.

Om injeksjoner

Injeksjoner i ansiktet kan ha en rekke effekter som å glatte ut ujevnheter i huden, redusere rynker, forstørre lepper og kinn og fylle ut volumdefekter rundt øynene. Forandringer etter skader, kirurgi og sykdommer kan også forbedres.

En av de viktigste fordelene ved injeksjonsbehandlinger er at du vanligvis kan gå rett tilbake på arbeid etter behandlingen og risikoen for komplikasjoner er veldig lav.

Den typiske pasient

Det finnes ulike myter om toksiner og om pasienter som får rynkebehandling med injeksjoner. Mange ser for seg amerikanske kvinner som er stive i ansiktet og har rare øyenbryn, men er dette faktum? Hvem er «den typiske pasient»?

Det er mange som ønsker å fjerne rynker eller linjer i ansiktet fordi de vil oppnå et yngre utseende. Andre ønsker også å korrigere på det de selv ser på som irritasjonsmoment og sjenerende trekk. I Norge er den typiske pasienten en kvinne, ofte sent i 40-årene, som begynner å få grove og tydelige rynker. De har fått høre at de ser strenge og sure ut, uten at de er det. Pasitentene som oppsøker vår klinikk vil ta bort dette «sure draget» uten å lamme egen mimikk, og et ønske om et stivt ansikt forekommer sjeldent. Forandringene skal være beskjedne, og gi et naturlig resultat.

Det er både kvinner og menn som ønsker injeksjonsbehandlinger, og i utgangspunktet kan behandlingen bli gitt til alle friske individer. Fillere kan brukes i huden over hele kroppen, men virkningen vises best i ansiktet. De fleste ønsker behandlinger for linjer og furer rundt munn, kinn, og i «sinnarynken». Behandling for dypere linjer i panne og rundt øynene er også vanlig. 

Våre pasienter er også opptatt av en trygg behandling, og dette sørger vi for å tilby. Helsetilsynet kom med presiseringer av lovverket i 2019 og stiller krav til at en lege skal være med på kosmetiske injeksjonsbehandlinger. Dette for å påse at riktig behandling blir gitt, og for håndtere eventuelle komplikasjoner som måtte oppstå.

Book gjerne en time for å høre hva vi kan gjøre for deg! Våre konsultasjoner er uforpliktende, og du er alltid velkommen. På vår Instagramkonto kan du finne spørsmål og svar rundt injeksjonsbehandlinger, besvart av vår sjefskirurg; Dr. Christian Busch.