Kjemisk peeling tilpasset forskjellige typer problem

Kjemisk peeling tilpasset forskjellige typer problem

En peeling er en kjemisk sliping av hudens øverste lag. En kjemisk peeling fjerner gamle og skadde hudceller i tillegg til urenheter dypt ned i porene. Huden vil i etterkant være ubeskyttet for solstråling,  derfor er det helt avgjørende at du benytter anbefalte solbeskyttelse. Du skal ikke være i solen den første uken etter en slik behandling, dette for å unngå sjenerende pigmentforandringer. Huden blir gradvis bedre etter en peeling og behandlingen må gjerne gjentas for å oppnå best mulig resultat. Kjemisk peeling stimulerer hudens reparasjonsmekanismer, og det gir en smidigere hud med økt glød.

De kjemisk peelinger som Plastikkirurg1 tilbyr har dokumentert effekt, og de skal kun håndteres av klinikkens kosmetiske sykepleiere i samarbeid  med våre leger.

Konsultasjon

Plastikkirurg1 er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon før en behandling.

Du må fylle ut et helseskjema og deretter vil en av våre kosmetiske sykepleiere snakke og undersøke huden din. Hun vil analysere huden din og gå gjennom dine ønsker og forventninger til behandlingen. Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen og priser. Det blir god anledning til å stille spørsmål.

Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos en av våre spesialister. Hvis mulig, kan en eventuell behandling påbegynnes i forbindelse med konsultasjonen. Har du flere spørsmål? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du lurer på noe.

Hvem kan ta kjemisk peeling?

Kjemisk peeling er en behandling for alle aldre fra 18 år og oppover. Peeling virker på aknearr, solskadet hud, pigmentforandringer og fine linjer og har en viss hudoppstrammende effekt. Peelingen tilpasses hudtypen og problemet ditt.

Hvordan foregår selve behandlingen?

Vi bruker følgende behandlinger: ZO party-peel (fruktsyrepeel) retter seg mot de pasientene som har lette hudproblemer, slik som f.eks. solskader, hyperpigmenteringer, oversensitivitet, tynn hud, acne og tendens til acne. Den anbefales også etter for eksempel ansiktsløft for å beholde resultatet på lengre sikt. TCA-peeling (tri-klor eddiksyre) egner seg til eldret, solskadet, hyperpigmentert eller arrpreget hud. Plastikkirurg1 har TCA peel i to styrker, ZO 3-step peel og ZO controlled depth peel. Den kraftigste utføres med narkosemedisiner pga brenning i huden, og den er tilsatt en blå indikator (farge)  for å kontrollere dybden av peelingen. For å oppnå best virkning, anbefaler vi at du kombinerer ZO party-peel behandlingene med våre medisinske kremer fra ZO Skin Health.

TCA-SYRE (trikloreddiksyre) er en kjemisk peeling som har blitt brukt til å redusere rynker, arr, ujevn hudstruktur og ujevn pigmentering i over 30 år. Behandlingen fører til avflassing av den gamle huden, og en ny, frisk hud kommer frem. Resultatet avhenger av konsentrasjonen av syre i preparatet. Ved Plastikkirurg1 tilbyr vi to konsentrasjonsnivåer.

Vi har en mildere kjemisk peeling som er basert  på 10 % TCA, 3-step peeling. Denne behandlingen utfører våre kosmetiske sykepleiere, og er betydelig mindre smertefull, men gir likevel bra effekt. Den har et enklere tilhelingsforløp og kan gjentas inntil man oppnår ønsket resultat.

Med en konsentrasjon på rundt 15-20 % gir TCA en kraftig avflassings effekt på huden. Den forbedrer solskader, hyperpigmenteringer og rynker. Denne behandlingen utføres sammen med legene våre, og skjer ofte under narkose eller på våkne pasienter med narkosemedisiner i lav dose. Det krever ca en ukes rekonvalesens. Huden får en blåfarge av ingrediensene i peelingen, og fargen vil forsvinne gradvis når huden flasser av. En behandling er ofte tilstrekkelig for et bra resultat.

Tiden etter behandlingen

Etter en lettere peel er det viktig at du er forsiktig med sol. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 50 daglig for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt skriftlig informasjon om selve behandlingen som er blitt utført samt informasjon om reaksjoner etter en slik behandling.

Etter en sterk TCA behandling vil området som er blitt behandlet få en blå farge, og huden vil også vise rød undertone etter noen timer. Etter hvert som hudflakene faller av, kommer den nye, lyserosa huden frem. Oftest blir det hevelse i mer eller mindre grad, i og rundt det behandlede området. Dette er helt normalt. Det kan også lekke sårvæske gjennom huden i det behandlede området.

Forsøk å sove på ryggen, og gjerne med en ekstra pute under hodet, da forsvinner hevelsen hurtigere. Hevelsen kan vare inntil en uke.

De første dagene etter din behandling vasker du ansiktet med vann gjennom å skylle over ansiktet én gang daglig. Tørk forsiktig av med et rent håndkle eller med ansiktsservietter. Smør ordentlig. Morgenen etter kan du begynne å vaske deg med medfølgende renseprodukter. Husk på å smøre med ditt kremprogram etter avvasking! Det går greit om en del av kremen ikke kan vaskes bort. La den være på i stedet for å forsøke å «skrape» den bort, noe som kan skade den nye huden. Hvis du skal vaske håret, gjør det med hodet bakoverbøyd i dusjen. Prøv å unngå kraftige ansiktsbevegelser i løpet av tilhelingstiden. Det kan føre til at huden sprekker. Unngå aktiviteter som gjør at du svetter mye. Klø aldri på den behandlede huden, da dette kan forårsake sår, siden huden er svært tynn. Bruk i stedet mer krem. Det er helt normalt med lett kløe og en brennende følelse den første uken. Etter behandlingen er huden svært sensitiv for solbestråling. Du skal ikke eksponere ansiktet for sollys i det hele tatt innen flakene har falt av. Videre skal du beskytte deg med høyeste solbeskyttelsesfaktor, gjerne faktor 50. Når det behandlede området er tilhelet, og du ikke lenger flasser, skal du bruke en solbeskyttelsesfaktor hver dag i løpet av de første 6 månedene. Smør deg inn med solbeskyttelsesfaktor flere ganger i løpet av solrike dager siden du svetter bort mye av solbeskyttelsen i varmen. Du kan begynne å bruke sminke når flassingen er avsluttet. Bruk gjerne en kosmetikk med solbeskyttelsesfaktor.

Etterbehandling

Etter behandling skal du bruke minimum solfaktor 50, samt unngå direkte sol på det behandlede området de påfølgende ukene. Jo kraftigere peel du har tatt, desto lengre skal du unngå direkte soleksponering. For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling. I tillegg er det viktig at du pleier huden din regelmessig. Hos Plastikkirurg1 får du god info om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset deg og din hudtilstand. Vi fører medisinske og klinisk hudpleieserier fra ZO Skin Health.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og metode eller behandling du får. Du vil få eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.