Fjerning av brystproteser

Fjerning av brystproteser

Det er ulike årsaker til at kvinner ønsker å fjerne tidligere innlagte proteser. ”Gamle” proteser (lagt inn før 2010) hadde kun 10 års varighet, mens de fleste brystprotesene i dag har livstidsgaranti. Noen kvinner har lagt på seg eller fått større bryst etter svangerskap og ønsker ikke lenger å ha brystproteser. Andre kan være plaget med kapseldannelse og ønsker ikke dette igjen. Fjerning av brystprotese kombineres ofte med andre operasjoner som brystløft eller fettransplantasjon til bryst.

Hvorfor fjerne brystproteser ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

PK1 er en brystklinikk med stor erfaring med brystforstørring og protesefjerning.

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide.

Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjonen

Dersom du vurderer å få utført fjerning av brystproteser, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til ditt utseende. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske brystoperasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positivt. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en brystoperasjon, bør du avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg, foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt og eventuell risiko ved ditt inngrep. Fjerning av brystproteser kan også kombineres med andre operasjoner som forstørring med fett eller brystløft.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når du kan komme. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og narkose.

Dersom du ønsker å gå videre, bestiller du en time til operasjon for fjerning av brystproteser. Av og til anbefaler vi at du gjør en radiologisk undersøkelse av brystene med mammografi eller ultralydundersøkelse før inngrepet. Dette gjelder voksne kvinner eller kvinner med arvelig risiko for brystkreft.

Hvem ønsker å fjerne brystproteser?

Brystenes form og utseende endres hele livet pga. endring i elastisitet i huden, vektendringer, graviditet og amming. Et pent resultat etter brystforstørring som ung kvinne, kan gradvis bli ødelagt av disse forholdene, og noen kvinner ønsker bare å fjerne protesene. Innkapsling av protesene er også en tilstand som de fleste ønsker å rette på. Ved fjerning av brystproteser vil brystvevet og huden trekke seg en del sammen slik at formen bedres i 3-4 måneder etter operasjonen. Protesefjerning kan kombineres med et brystløft dersom brystene har fått et stort heng.

Plassering av snittene

Snittenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Vanligvis brukes det gamle arret.

Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en brystoperasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjons BH, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en protesefjerning er avhengig av en rekke faktorer. Blant annet avgjøres prisen av omfanget av inngrepet og tillegg av et evt kombinasjonsinngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.