Fjerne brystproteser

Når vil man fjerne brystimplantat?

Proteser lagt inn før 2010 hadde kun 10 års varighet, mens de fleste brystprotesene i dag har livstidsgaranti. Noen kvinner har lagt på seg eller fått større bryst etter svangerskap og ønsker ikke lenger å ha brystproteser. Andre kan være plaget med kapseldannelse og ønsker ikke dette igjen. Ved andre inngrep som brystløft eller fettransplantasjon til bryst er det vanlig å fjerne gamle proteser.

Om operasjonen

Å fjerne brystimplantater er en prosedyre som vanligvis utføres under narkose. Kirurgen vil som oftest benytte og fjerne gamle arr for å ikke å påføre deg ytterligere arr. Deretter åpnes kapselen og protesene fjernes. Av og til kan det være ønskelig å fjerne hele (en bloc) eller deler av kapselen. Noen ganger er det også ønskelig å krympe selve protesehulen med en såkalt popcorn-teknikk. Prosessen tar vanligvis 30–60 minutter, og pasienten reiser alltid hjem samme dag.

Det er et relativt enkelt inngrep som vanligvis ikke medfører noen lengre rehabiliteringstid eller store smerter.

Konsultasjon

Fundere på hvilket resultat du ønsker, og bestill en time for konsultasjon der en spesialisert kirurg vil ta en titt på dine implantater og diskutere mulighetene og resultatene av å fjerne dem.

 • Vurdere snittets plassering og eventuelle risikoer som følger
 • Skaff deg informasjon om hva operasjonen vil koste og når den kan gjennomføres
 • Du vil se før- og etterbilder av tidligere operasjonsresultater
 • Tilegn deg viktig informasjon om inngrepet og forberedelsesprosedyrer
 • Komplettér et skjema med opplysninger om din helse, tidligere lidelser og kirurgiske inngrep
 • Før fjerning av proteser, bør kvinner i voksen alder eller med en historikk av brystkreft i familien vurdere å ta en mammografi eller ultralyd

Vår intensjon er at konsultasjonen blir en kilde til verdifull informasjon, konstruktiv veiledning, og trygghet.

Er du i tvil om operasjonen, råder vi deg til å ikke gjennomføre den.

Plassering av snittene

Snittenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Vanligvis brukes det gamle arret.

Hva koster det?

Pris er fra 29 800,-. I prisen er følgende inkludert:

 • Selve operasjonen
 • Bedøvelse og narkose
 • Kompresjons BH
 • Personlig pleie på vår sengepost med noe å spise
 • Mulighet å nå din plastikkirurg 24/7 etter du har kommet hjem fra operasjon
 • Pleie på bemannet oppvåkningsavdeling
 • Alle nødvendige kontroller etterpå

Lang erfaring med brystimplantater

På vår klinikk arbeider nøye utvalgte brystplastikkirurger som er medlemmer i norske og internasjonale plastikkirurgiske foreninger. For at du skal føle deg trygg gjennom hele reisen med oss, prioriterer vi din opplevelse fra konsultasjon til operasjon. Ved eventuelle akutte problemer etter operasjon, er vi tilgjengelige døgnet rundt, hver dag.

Vil du fjerne dine brystimplantater?

Gjennom livet kan utseendet og formen på brystene endre seg på grunn av at hudens elastisitet minsker, vektforandringer, samt effekter av graviditet og amming. Derfor kan et flott resultat fra en brystforstørrelse utført tidligere i livet, forandres negativt over tid av disse årsakene. Dette fører til at noen kvinner velger å fjerne sine brystimplantater.

Innkapsling av protesene er også en tilstand som de fleste ønsker å rette på. Ved en operasjon for å fjerne proteser vil brystvevet og huden trekke seg en del sammen slik at formen bedres i 3-4 måneder etter operasjonen. Protesefjerning kan kombineres med et brystløft dersom brystene har fått mye heng.