Brystforstørrelse med fett

Brystforstørrelse med eget fett

Mange kvinner som går med tanker om brystforstørring, ønsker ikke et fremmedlegeme i kroppen. Som et alternativ til brystforstørring med silikonproteser, tilbyr vi brystforstørring med eget fett. I tillegg til å bruke denne metoden til forstørring av brystene, kan fett flyttes til kinn, rumpe og lepper eller brukes til å rekonstruere volumdefekter ellers på kroppen etter skader og operasjoner.

Hvorfor brystforstørring med eget fett ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved en rekke klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide.

Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjonen

Dersom du vurderer å få utført en brystforstørring med eget fett, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til størrelse og utseende. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Informativ, konstruktiv og trygg konsultasjon

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en operasjon, anbefaler vi deg å avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt/hull, og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når vi kan gjøre det. Du må også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner. Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Brystforstørring med eget fett er et inngrep som dels gir moderat og naturlig forstørring av brystene og dels fjerner uønsket fett fra andre steder på kroppen. Det som settes inn brystene er 100% naturlig, og vevet oppfører seg helt som vanlig brystvev. Fettransplantasjon til bryst egner seg best til bryster som er løse i konsistens uten heng. I tillegg må det være uønsket fett tilgjengelig for høsting, for eksempel på mage, hofter eller utside lår. Disse forutsetningene må være til stede for inngrepet, og da kan vi ved vår ekspertise kan gjøre resultatet så vellykket som mulig.

Fettsuging

Ved mindre fettransplantasjoner bruker vi gjerne et enkelt håndholdt vakuumsug, men ved større operasjoner bruker vi en fettsugingsmaskin som renser fettet før det settes inn. Fettsugingshullene der fettet høstes, er gjerne 2-3 mm lange, og lukkes med et sting. Hullene på brystet der fettet settes inn, er gjerne 1 mm store og sys ikke, men tapes igjen. Når det er levende fett som flyttes, vil dette oppføre seg som annet kroppsfett og vokse og minke med kroppsvekten.

Vanligvis vil ca. 30% av fettet som er satt inn i brystene bli borte. Likeledes vil mer bli borte dersom brystene i utgangspunktet er faste. Ved første inngrep er det vanlig at volumet øker med 1/2-1 cup størrelse. Fettransplantasjon kan også kombineres med forstørring med protese for å gi mer bløtdelsdekning over protesen, eller for å lage en mer markert kløft.

Det er viktig at det transplanterte fettet ikke utsettes for trykk de første ukene etter inngrepet, og du skal ikke bruke BH de første 14 dagene.

Plassering av snitt

Innstikkshullene på brystene er veldig små og legges i overgangen mellom pigmentert hud og vanlig hud og blir vanligvis usynlige. Videre legges det en rekke små innstikkshull under og på siden av hvert bryst. Vanligvis tapes de igjen og er grodd i løpet av et par dager.

Resultat

Det er vanskelig å forutsi hvor mye som overlever av det transplanterte fettet, og overlevelsesprosenten avhenger av flere forhold. Hvor mye vi kan sette inn avhenger av hvor mye vev det er på forhånd, og hvor løse brystene er. Dersom du ønsker et større volum enn det du oppnår med et inngrep, får du et evt. påfølgende fettransplantasjonsinngrep til en gunstig pris.

Pris for brystforstørring med eget fett – Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en operasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller og kompresjons BH er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en brystforstørring med fett er avhengig av en rekke faktorer. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.