Brystløft

Brystløft

Faktorer som arv, bryststørrelse, hudkvalitet, svangerskap og vektforandringer kan påvirke brystenes form. Et brystløft strammer opp kjertelvevet, fjerner hudoverskudd og løfter brystene. Brystvortens plassering på brystet endres også til et høyere nivå. Inngrepene ligner på en brystreduksjon bortsett fra at det vanligvis ikke fjernes noe brystvev. Brystløft kan kombineres med brystforstørring med innsetting av en silikonprotese dersom du ønsker større bryster.

Hvorfor brystløft ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Hos oss er brystløft et vanlig inngrep, og vi har gode og sikre resultater.

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide.

Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjonen

Dersom du vurderer å få utført et brystløft, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske brystoperasjoner. Det er viktig for oss at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positivt. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en brystoperasjon, anbefaler vi deg å avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt og eventuell risiko ved ditt inngrep. Et brystløft kan også kombineres med andre operasjoner.

Ditt første møte ved klinikken

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når du kan komme. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og narkose.

Dersom du ønsker å gå videre, bestiller du en time til operasjon. Av og til anbefaler vi at du gjør en radiologisk undersøkelse av brystene, en mammografi eller ultralydundersøkelse før inngrepet. Dette gjelder voksne kvinner eller kvinner med arvelig risiko for brystkreft.

Hvem gjennomfører et brystløft med silikon?

Brystenes form og utseende endres hele livet pga. endring i elastisitet i huden, vektendringer, graviditet og amming. Brystløft med silikon er et plastikkirurgisk inngrep som reduserer brystets heng og former brystene slik at de blir fastere og høyere plassert. Ved et brystløft flyttes brystvorten og den pigmenterte huden kan forminskes. Samtidig fjernes hudoverskuddet, og brystvevet formes slik at brystet kjennes fastere. Om du synes brystene er for små eller har mistet sitt volum, kan inngrepet kombineres med en brystforstørring, og iblant er det nok med en brystforstørring for å gi ønsket løft og få fylt ut brystet.

Plassering av snittene

Snittenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Ved et mindre løft eller forminskning av den pigmenterte huden, legges arret i overgangen mellom den pigmenterte huden og brysthuden. Om dette ikke er tilstrekkelig for å oppnå ønsket resultat, lages det i tillegg et loddrett snitt fra kanten av det pigmenterte området til folden under brystet, og av og til må det i tillegg legges et kortere horisontalt snitt i folden under brystet.

Arrene kommer aldri å forsvinne helt, men de blekner med tiden. Du må regne med ca. 12 måneder før du kan se det endelige sluttresultatet. For å minimere risikoen for brede arr, anbefaler vi at arrene tapes i 3 måneder. For best mulig resultat bør ikke arrene få sol første 6 måneder.

Brystløft – Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en brystoperasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjons BH, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på et brystløft er avhengig av en rekke faktorer. Blant annet avgjøres prisen på omfanget av inngrepet og om du skal gjøre et kombinasjons inngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.