Brystløft

Hva er brystløft?

Ved et brystløft replasseres brystvorten på riktig plass, brystkjertelen strammes opp og overskuddshud fjernes. På mange måter ligner det inngrepet ved en brystreduksjon, bortsett fra at et brystløft vanligvis ikke innebærer at noe brystvev fjernes. Inngrepet kan kombineres med brystforstørring med innsetting av en silikonprotese dersom du ønsker større bryster.

Om inngrepet

I en brystløftoperasjon justeres posisjonen på brystvorten og området med pigmentert hud rundt brystvorten (areola) kan reduseres i størrelse for å skape en mer harmonisk form. Under prosedyren fjerner kirurgen overflødig hud og omformer det gjenværende brystvevet for å gi brystene et løftet og fastere utseende. Vi skreddersyr operasjonen for hver enkelt, basert på individuelle forutsetninger og ønskede resultater.

Konsultasjon

Ved en konsultasjon for en brystløftoperasjon får du muligheten til å diskutere ditt ønskede resultat og dine forutsetninger med en spesialistkirurg. En konsultasjon er alltid uforpliktende.

 • Fundere på resultatet du ønsker å oppnå; dere kommer å diskutere dine muligheter
 • Still spørsmål til en kirurg spesialisert på brystløftende operasjoner
 • Drøfte lokaliseringen av snitt samt potensielle risikoer
 • Du vil se før- og etterbilder av tidligere brystløftsoperasjoner
 • Finn ut mer om operasjonens pris og tilgjengelige tider for gjennomføring
 • Motta nyttig informasjon om operasjonen og forberedelsene du trenger å gjøre
 • Kompletter et helseskjema som omhandler din nåværende helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjonshistorikk.
 • Kvinner som er voksne eller har en familiehistorie med brystkreft bør vurdere en mammografi- eller ultralydundersøkelse før et brystløft

Vi prioriterer at konsultasjonen skal tilby grundig informasjon, være fruktbar, og føles trygg.

Er du usikker på om operasjonen er det rette for deg, anbefaler vi at du unngår den.

Snitt og arr

Snittenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Ved et mindre løft eller forminskning av den pigmenterte huden, legges arret i overgangen mellom den pigmenterte huden og brysthuden. Om dette ikke er tilstrekkelig for å oppnå ønsket resultat, lages det i tillegg et loddrett snitt fra kanten av det pigmenterte området til folden under brystet, og av og til må det i tillegg legges et kortere horisontalt snitt i folden under brystet.

Det tar omtrent 12 måneder før det endelige resultatet blir synlig. Selv om brystløftarr ikke vil forsvinne helt, vil de bli mindre synlige over tid. For å redusere risikoen for at arrene blir brede, råder vi til at du bruker tape på dem i 3 måneder. Det er også best å unngå sol på arrene de første 6 månedene for det beste resultatet.

Hva koster det?

Pris er fra 58 700,-. I prisen er følgende inkludert:

 • Selve operasjonen
 • Pleie på bemannet oppvåkningsavdeling
 • Kompresjons BH
 • Bedøvelse og narkose
 • Mulighet å nå din plastikkirurg 24/7 etter du har kommet hjem fra operasjon
 • Personlig pleie på vår sengepost med noe å spise
 • Alle nødvendige kontroller etterpå

Erfarne plastikkirurger

Våre spesialister har en lang og bred erfaring med operasjoner som gir brystene et løft. For oss er det viktig at du skal føle deg trygg fra første kontakt med klinikken og bestilling av konsultasjon til den siste oppfølgingen. Uansett tid på døgnet finns våre kirurger tilgjengelige ved akutte problemer.

Våre plastikkirurger er medlemmer i norske og internasjonale plastikkirurgiske foreninger. Sammen har de lang erfaring med å ha hospitert og arbeidet ved klinikker i både Norge og utlandet.

På PK1 legger vi stor vekt på medisinsk utrustning og utførelsen av plastikkirurgiske inngrep. I våre nyoppussede lokaler benyttes utelukkende avansert kirurgisk utstyr av høyeste kvalitet, levert av de fremste produsentene.

Er brystløft for deg?

Brystenes form og utseende endres hele livet pga. arv, endring i elastisitet i huden, vektendringer, graviditet og amming. Et brystløft er et inngrep som reduserer brystets heng og former brystene slik at de blir fastere og høyere plassert. Om du kjenner at du ønsker en fornyelse av brystenes form og posisjon, kan dette være et inngrep som gir deg en fornyet selvtillit og velvære.