Proteseskift

Proteseskift

Tidligere hadde brystproteser 10 års garanti fra produsentene, men fra ca 2010 har alle produsentene gitt livslang protesegaranti mot ruptur. Likevel skiftes brystproteser av forskjellige årsaker. Det kan være kapseldannelse, ønske om større eller mindre bryst eller endring av leie av protesen av ulike årsaker og selvfølgelig ruptur av gamle proteser. Proteseskift ligner på vanlig brystforstørring, men er av og til mer omfattende. Vanligvis byttes protesen ut med en litt større protese enn den gamle siden brystet naturlig nok er løsere enn det var da den første protesen ble satt inn.

Det største problemet etter brystforstørrelse er innkapsling. Denne prosessen er enda ikke helt forstått, men den rådende forklaringen i dag er at innkapsling skyldes en lavgradig infeksjon på protesens overflate. Lenge etter at protesen ble satt inn, forårsaker disse bakteriene en immunrespons som gjør at hinnen rundt protesen trekker seg sammen. Det blir da for liten plass til protesen, og brystene blir harde, ømme og forandrer form. Behandlingen av kapseldannelse er proteseskift med fjerning eller spalting av den gamle kapselen.

Hvorfor proteseskift ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

PK1 er en brystklinikk med stor erfaring med brystforstørring og proteseskift, og vi tilbyr alle teknikker og protesetyper.

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjonen

Dersom du vurderer å få utført et proteseskift, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til brystets form og størrelse. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske brystoperasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Informativ, konstruktiv og trygg opplevelse

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en brystoperasjon, bør du avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og det beste resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når du kan komme. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og narkose.

Dersom du ønsker å gå videre, bestiller du en time til operasjon. Av og til anbefaler vi at du gjør en radiologisk undersøkelse av brystene, en mammografi eller en ultralydundersøkelse før inngrepet. Dette gjelder voksne kvinner eller kvinner med arvelig risiko for brystkreft.

Hvem ønsker et proteseskift?

Brystenes form og utseende endres hele livet pga. endring i elastisitet i huden, vektendringer, graviditet og amming. Et pent resultat etter brystforstørring som ung kvinne, kan gradvis bli endret av disse forholdene, og da kan proteseskift være et alternativ. Innkapsling av protesene er også en brysom tilstand som de fleste ønsker å rette på. Ved proteseskift blir brystene igjen myke. Proteseskift kan kombineres med et brystløft dersom brystene har fått et stort heng i svangerskapet. Dersom det kun er blitt en liten løshet, er det mulig å kun endre størrelsen til en litt større protese. Ved proteseskift brukes helst runde proteser, hvis det er ønske om en dråpeformet protese, må det lages en ny lomme, vanligvis i et annet plan.

Plassering av snittene

Snittenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Vanligvis brukes det gamle arret, men ved behov for større kirurgi er det vanligst å bruke en tilgang under brystet, selv om det gamle arret skulle sitte i armhulen eller rundt brystvorten.

Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en brystoperasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjons BH, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på et proteseskift er avhengig av en rekke faktorer. Blant annet avgjøres prisen på omfanget av inngrepet, hvilken protese du vil ha og om du skal gjøre et kombinasjons inngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.