Rumpeforstørrelse (BBL)

Større rumpe med Brazilian Butt Lift

En BBL operasjon er en kosmetisk rumpeforstørrelse som har som formål å forstørre og forbedre formen på rumpen ved hjelp av eget fett. I tillegg til en rundere og større rumpe, blir du kvitt uønsket fett andre steder. Fettet som flyttes til rumpen må hentes fra f.eks. mage, hofter, utside lår eller innside knær.

Om operasjonen

På dagen for et brasiliansk rumpeløft blir du forberedt med desinfisering av de aktuelle områdene, og du får generell anestesi slik at du sover gjennom hele prosedyren.

Kirurgen starter med å utføre fettsuging/liposkulptur fra områder med overskuddsfett, vanligvis magen, lårene eller flankene. Deretter renses og forberedes fettet for å være så rent som mulig før injeksjon i rumpen. Fettet injiseres i rumpen gjennom små snitt og kirurgen former rumpen ved å distribuere fettet jevnt for å oppnå et naturlig og balansert utseende.

Snittene lukkes deretter med sting, og du får på kompresjonstøy for å redusere hevelse og støtte helingsprosessen.

Snittplassering og arr

Snittene som brukes til fettsuging og fettinjeksjon er vanligvis små og strategisk plassert for å være så diskrete som mulig. For fettsuging plasseres snittene ofte i naturlige kroppsfolder eller andre lite synlige områder, som nedre del av magen, innsiden eller utsiden av lårene og flanker. Disse små snittene gir minimal synlighet av arr.

Når fettet skal injiseres i rumpen, lages det også små snitt på strategiske steder rundt baken. Disse snittene plasseres slik at de kan skjules av undertøy eller badetøy, og de er vanligvis så små at de etterlater minimale arr.

Arrdannelsen kan variere avhengig av individuelle tilhelingsprosesser, hudtype og etterbehandling. Etter operasjonen vil kirurgen gi deg spesifikke instruksjoner for best mulig sårtilheling og minimere arrdannelse. Du vil merke at arrene først er røde eller rosa, men de vil gradvis blekne over tid. Det kan ta flere måneder før arrene blir mindre synlige, og i noen tilfeller kan de bli nesten usynlige.

Hos PK1 er vårt mål å sikre at du er godt informert og komfortabel gjennom hele prosessen. Vi jobber hardt for å gi deg de beste resultatene med minimale synlige arr, slik at du kan føle deg trygg og fornøyd med ditt rumpeløft.

 

Før operasjon

Før en Brazilian Butt Lift-operasjon er det viktig å forberede seg grundig og nøye følge kirurgens instruksjoner for best resultat.

 • Sørg for god helse og informer kirurgen om medisinske tilstander
 • Unngå medisiner som øker blødningsrisikoen
 • Slutt å røyke minst noen uker før operasjonen
 • Spis sunt og balansert for å styrke immunforsvaret
 • Forbered hjemmet for en komfortabel rekonvalesens
 • Arranger transport til og fra klinikken
 • Ha noen som kan hjelpe deg de første dagene
 • Reduser eller unngå alkohol før operasjonen

Konsultasjon

Under en konsultasjon er det viktig at du føler deg ivaretatt, og at kjemien med kirurgen er god. Ta gjerne med en venn eller et familiemedlem. Hvis du vurderer rumpeforstørrelse, bør du tenke på ønsket størrelse og form.

Vi vektlegger at konsultasjonen skal være informativ og trygg. Dette er hva du kan forvente deg:

 • Vi lytter til dine forventninger og mål for operasjonen
 • Alle dine spørsmål blir besvart grundig
 • Vi vurderer dine individuelle forutsetninger
 • Vi diskuterer plassering av snitt og eventuelle risikoer
 • Du får detaljert informasjon om inngrepets forbedringer
 • Kostnader og ventetid blir forklart
 • Du fyller ut et helseskjema
 • Vi gir praktiske opplysninger om forberedelser og eventuell narkose

Hva koster det?

Prisen er 81 000,- og inkluderer:

 • Selve operasjonen
 • Bedøvelse og narkose
 • Kompresjonstøy
 • Pleie på bemannet oppvåkningsavdeling
 • Personlig pleie på vår sengepost, inkludert mat

Du kan kontakte din plastikkirurg 24/7 etter operasjonen. Under konsultasjonen får du en nøyaktig pris for din operasjon.

 

Etter operasjon

Etter et brasiliansk rumpeløft blir du overvåket på en oppvåkningsavdeling til du er klar til å dra hjem. Kirurgen gir deg detaljerte instruksjoner for etterbehandling. Tilhelingstiden tar noen uker og det er viktig å følge kirurgens råd nøye for å oppnå best mulig resultat.

En BBL-operasjon kan gi merkbare forbedringer i kroppsformen og det er viktig å ta godt vare på seg selv etter inngrepet for å sikre et vellykket resultat.

Umiddelbart etter operasjon

Rett etter operasjonen vil du våkne på oppvåkningsavdelingen, hvor våre erfarne sykepleiere overvåker deg til du er klar til å dra hjem. Du vil oppleve noe hevelse, blåmerker og ubehag, men får smertestillende medisiner for å lindre dette.

De første dagene

De første dagene er det viktig å følge kirurgens instruksjoner nøye. Du må unngå å sitte direkte på rumpen eller ligge på ryggen. Se til å kjøpe spesielle puter for å sitte komfortabelt uten å legge press på det nylig injiserte fettet. Når du sover, anbefales det å ligge på magen eller siden. Du vil også bruke kompresjonstøy kontinuerlig for å redusere hevelse og støtte kroppens tilhelingsprosess.

Første uke

I løpet av den første uken vil du ha en oppfølgingsavtale med kirurgen. Det er viktig å rapportere eventuelle uvanlige symptomer som kraftig smerte, rødhet eller feber, da dette kan indikere komplikasjoner.

De første to ukene

Etter omtrent to uker kan du gradvis begynne å gjenoppta lett fysisk aktivitet. Det er fortsatt viktig å unngå anstrengende aktiviteter og tung løfting. Du vil fortsette å bruke kompresjonstøyet som anbefalt av kirurgen.

Tilbake til de normale

Full gjenoppretting og retur til normale aktiviteter kan ta opptil flere måneder. Du vil ha flere oppfølgingsavtaler for å overvåke fremgangen din. Kirurgen vil gi deg råd om når du kan gjenoppta forskjellige aktiviteter basert på din helsetilstand og gjenoppta forskjellige aktiviteter basert på hvordan du har det.

Kontinuerlig oppfølging

Hos PK1 er vårt mål å sikre at du har en trygg og komfortabel tid etter operasjonen. Vi er alltid tilgjengelige for å svare på spørsmål eller bekymringer du måtte ha, og vi støtter deg gjennom hele prosessen for å oppnå de beste resultatene av ditt rumpeløft.

 

Risikoer

En BBL-operasjon innebærer flere risikoer som det er viktig å være klar over.

 • Infeksjon
 • Blødning og hematomer
 • Fettemboli (når fettpartikler kommer inn i blodstrømmen og blokkerer blodårer)
 • Asymmetri
 • Tap av fettvolum
 • Arrdannelse
 • Nummenhet og endret følelse
 • Komplikasjoner fra bedøvelse
 • Væskeansamling

Hos PK1 vil vi gjøre alt vi kan for å sikre at du føler deg trygg og komfortabel. Våre plastikkirurger er høyt kvalifiserte og erfarne, noe som reduserer risikoen betydelig. De er kjent med de nyeste og mest effektive kirurgiske teknikkene, som øker sikkerheten og effektiviteten av BBL-operasjoner.

Det er viktig å diskutere alle potensielle risikoer med kirurgen før du bestemmer deg for å gjennomføre en Brazilian Butt Lift. Dette vil hjelpe deg å forstå de mulige komplikasjonene og ta en informert beslutning.

 

Lang erfaring av brasiliansk rumpeløft

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har erfaring fra både nasjonale og internasjonale klinikker. De deltar jevnlig på internasjonale kongresser og kurs, og er medlemmer av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening, og ISAPS.

Hos oss kan du føle deg trygg. Våre kirurger er håndplukkede, profesjonelle og dedikerte til å gi deg den beste opplevelsen fra første kontakt og så lenge du trenger oss. Vi er tilgjengelige døgnet rundt for akutte problemer.

Vi bruker moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører, og stiller høye krav til medisinsk utstyr og gjennomføring av våre operasjoner.

Hvem er egnet for rumpeforstørring?

Rumpen mangler eller mister sitt volum og sin form av ulike årsaker som økende alder, svangerskap og arv. Også vektreduksjon gjør at rumpen mister formen sin.

Noen synes at rumpen er for liten, flat eller mangler form. Ved å fjerne uønsket fett andre steder på kroppen, kan man forme disse områdene samtidig som man får en fastere og større rumpe. Resultatet blir en fyldigere rumpe og en smalere midje.

Hvis du er usikker etter konsultasjon med våre kirurger, bør du vente med operasjonen til du er sikker.