Brystvorteoperasjon

Hva kan man gjøre med brystvorteplastikk?

En brystvorteoperasjon kan gjøres for å behandle både inndratte brystvorter eller store brystvorter som kan lage funksjonelle besvær eller være kosmetisk skjemmende. Brystvortereduksjon er en plastikkirurgisk prosedyre som minsker størrelsen på brystvortene for å oppnå et mer harmonisk forhold mellom brystvorten og resten av brystet.

Inndratte brystvorter kan gi problem med amming ettersom brystvorten ikke stikker ut. Derfor kan det være andre grunner enn kosmetiske til å utføre brystvorteplastikk. Behandlingen av disse tilstandene er små inngrep med få problemer i tiden etter inngrepet.

Om operasjonen

Både inndratte brystvorter og store brystvorter kan behandles med enkle inngrep i lokalbedøvelse, og forløpet er relativt smertefritt og ukomplisert. En brystvorteoperasjon kombineres ofte med andre operasjoner på brystet som for eksempel brystforstørrelse. Følelsen i brystvorten kan bli nedsatt etter inngrepet. Ved inverterte brystvorter kan en liten prosentandel få tilbakefall, slik at det kreves et nytt korrigerende inngrep.

Valg av teknikk er avhengig av om du er ferdig med å få barn eller ei.

Uforpliktende konsultasjon

Når du besøker oss for en konsultasjon før en brystvorteoperasjon diskuterer vi ditt ønskede resultat sammen. Du får møte en spesialistkirurg som titter på dine forutsetninger og gir deg et prisforslag.

 • Ha et bilde over det ønskede resultatet
 • Still spørsmål til en spesialisert brystkirurg
 • Du vil se før- og etterbilder av tidligere brystvorteoperasjoner på klinikken
 • Diskutere kring snittplassering og eventuelle risikoer
 • Få informasjon om pris samt om når operasjonen kan utføres
 • Få veiledning om operasjonens detaljer og hvordan du best forbereder deg
 • Gi informasjon gjennom et spørreskjema om din nåværende helsetilstand, tidligere helseutfordringer og operasjoner.
 • Det rådes at kvinner med arvelig brystkreftrisiko eller de som er i voksen alder gjennomfører en mammografi eller ultralyd før brystoperasjoner

For oss er det viktig at du opplever konsultasjonen som informativ, bidragende og sikker.

Hvis du er usikker på operasjonen, anbefaler vi deg å avstå.

Plassering av arrene

Ved operasjon for inndratte brystvorter legges det et litt snitt under i basis av brystvorten på 5-8 mm. Arret blir vanligvis knapt synlig. Ved store brystvorter vil vi vanligvis legge et sirkulært snitt ved basis av nippelen og fjerne en hudsylinder ved basis. Også her blir arret oftest usynlig.

Hva koster det?

Pris er fra 20 500,-. I prisen er følgende inkludert:

 • Selve operasjonen
 • Kompresjons BH
 • Personlig pleie på vår sengepost med noe å spise
 • Pleie på bemannet oppvåkningsavdeling
 • Bedøvelse og narkose
 • Mulighet å nå din plastikkirurg 24/7 efter du har kommet hjem fra operasjon
 • Alle nødvendige kontroller etterpå

Erfarne plastikkirurger på klinikken

Hos oss på PK1 arbeider spesialister på bryst- og brystvorteoperasjoner; sammen har de en lang og bred erfaring. Fra din første kontakt med klinikken til det siste oppfølgende besøket er det viktig at du føler deg trygg med oss. Hvis du støtter på akutte problemer etter operasjon, finns våre kirurger tilgjengelige døgnet runt.

Plastikkirurgene som arbeider hos oss er selvfølgelig medlemmer i internasjonale og norske foreninger for plastikkirurgi, og har erfaring av arbeid ved klinikker i både Norge og i utlandet.

Vår klinikk er nylig oppgradert og utstyrt eksklusivt med det nyeste innen kirurgisk teknologi, sikret direkte fra topprangerte leverandører. For oss er den medisinske utrustningen og standarden på våre plastikkirurgiske prosedyrer av ypperste prioritet.

Er en brystvorteoperasjon for deg?

Brystvortenes utseende har både funksjonell og estetisk betydning. Inndratte brystvorter kan gjøre amming vanskelig, men kan også forårsake eksem og oppsamling av hudrester i gropen som dannes. Store brystvorter kan oppfattes som kosmetisk skjemmende og av og til er der et misforhold mellom brystets størrelse og nippelstørrelsen. Hvis du opplever problemer eller en estetisk misnøye omkring dine brystvorter, kan en operasjon hjelpe deg.