Brystvorteplastikk

Brystvorteplastikk

Inndratte brystvorter eller store brystvorter kan lage funksjonelle besvær eller være kosmetisk skjemmende. Inndratte brystvorter kan gi problem med amming ettersom brystvorten ikke stikker ut. Behandlingen av disse tilstandene er små inngrep/brystvorteplastikker med få problemer i tiden etter inngrepet.

Hvorfor gjøre brystvorteplastikker ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Våre kirurger har lang erfaring med brystvorteplastikker og oppnår gode resultater.

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide.

Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjonen

Dersom du vurderer å få utført en slik operasjon, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå. Du har gjerne gjort et nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske brystoperasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en operasjon, anbefaler vi deg å avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt, barneønske og senere amming og eventuell risiko ved ditt inngrep. Denne operasjonen kan også kombineres med andre operasjoner.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger, og vi vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når vi kan gjøre det. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Dersom du ønsker å gå videre, bestiller du en time til operasjon. Av og til anbefaler vi at du gjør en radiologisk undersøkelse av brystene i form av en mammografiundersøkelse eller ultralydundersøkelse før inngrepet. Dette er særlig aktuelt dersom tilstanden er ensidig eller har tilkommet.

Hvem gjennomfører brystvorteplastikk?

Brystvortenes utseende har både funksjonell og estetisk betydning. Inndratte brystvorter kan gjøre amming vanskelig, men kan også forårsake eksem og oppsamling av hudrester i gropen som dannes. Store brystvorter kan oppfattes som kosmetisk skjemmende og av og til er der et misforhold mellom brystets størrelse og nippelstørrelsen. Begge disse tilstandene kan behandles med enkle inngrep i lokalbedøvelse, og forløpet er relativt smertefritt og ukomplisert.

Inngrepet kombineres ofte med andre operasjoner på brystet som for eksempel brystforstørring.

Følelsen i brystvorten kan bli nedsatt etter inngrepet. Ved inverterte brystvorter kan en liten prosentandel få tilbakefall, slik at det kreves et nytt korrigerende inngrep.

Valg av teknikk er avhengig av om du er ferdig med å få barn eller ei.

Plassering av arrene

Ved operasjon for inndratte brystvorter legges det et lite snitt under i basis av brystvorten på 5-8 mm. Arret blir vanligvis knapt synlig. Ved store brystvorter vil vi vanligvis legge et sirkulært snitt ved basis av nippelen og fjerne en hudsylinder ved basis. Også her blir arret oftest usynlig.

Pris for brystvorteplastikk – Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en slik er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på operasjonen er avhengig av en rekke faktorer. Blant annet avgjøres prisen av omfanget av inngrepet og om du skal gjøre et kombinasjons inngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.