Minske synlige/fremtredende arr

Minske synlige/fremtredende arr

Ved PK1 gjør vi ofte arrkorreksjoner på pasienter som har vært utsatt for for skader eller vært gjennom operasjoner. Et arr oppstår når en skade eller et operasjonssnitt går gjennom de dypere delene av lærhuden, og eventuelt inn i fettlaget under huden. Et slikt arr forsvinner ikke, men det blekes og blir mindre synlig  1-2 år etter skaden. Det finnes mange individuelle faktorer som påvirker hvordan arret ser ut og hvordan de forandres. Arr blir mindre synlige jo eldre pasienten er når hudskaden oppstår. Ettersom unge mennesker har en svært aktiv arrtilheling, kan arrene bli rødere, tykkere og hardere.

Dersom du har noen sjenerende arr som du ønsker hjelp til å bli kvitt, kan Plastikkirurg1 hjelpe deg.

Konsultasjon

PK1 er opptatt av at du skal føle deg trygg, og derfor tar vi alltid en konsultasjon før en behandling. Denne er helt uforpliktende. Du må fylle ut et helseskjema, og under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen og priser. Det blir god anledning til å stille spørsmål. Lurer du på noe? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår selve behandlingen?

En vanlig måte å korrigere et inndratt arr på er å skjære bort arret og tilføre et fettlag under huden. På denne måten kommer arret opp i normal høyde, og fettet hindrer at arret blir hengende fast i underliggende bindevev. I ansiktet vil arr være som uelastiske strenger, og ofte vil vi gjøre en plastikk hvor vi fjerner det gamle arret og lager arret elastisk, for eksempel ved å lage en Z eller et trekkspill i stedet for en strek. Det går også an å slipe ned huden rundt arret med kjemisk peeling slik at høyden på arr og hud rundt blir likere. Et annet vanlig problem er tykke, opphøyde arr, såkalte hypertrofiske arr. Disse er røde, og kan medføre kløe og stikking i huden. For å få et bra resultat når man korrigerer denne typen arr, er det ofte behov for oppfølging med kortisonbehandling etter at arret er fjernet. Mindre arr kan opereres med lokalbedøvelse, mens større arr gjerne krever tillegg av narkosemedisiner eller full narkose.

Tiden etter behandlingen

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tar hensyn til dem. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt skriftlig informasjon om selve behandlingen som er blitt utført, samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi at du pleier huden regelmessig og benytter en  høy solfaktor. Hos Plastikkirurg1 får du tilpasset informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene. Vi fører medisinske hudpleieserier fra ZO Skin Health. Ved tykke irriterte arr vil du få en oppfølgende behandling for injeksjoner med kortison i arret.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles, hvilken behandling som benyttes og om det er behov for narkose. Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.