Lårplastikk

Fjerne overflødig hud på lårene

Lårplastikk er et kosmetisk inngrep som går ut på å fjerne hud og fett på innsiden av lårene for å få en strammere hud og finere form på løse og ujevne lår. Etter inngrepet vil gnissingen mellom lårene bli redusert, og det blir mindre plager. Det er vanlig å kombinere hudfjerning med fettsuging for å få slankere lår.

Om operasjonen

Vet et lårløft begynner operasjonen med at pasienten får anestesi, enten generell bedøvelse eller lokalbedøvelse med sedasjon, for å sikre komfort under inngrepet.

Kirurgen lager deretter innsnitt i huden. Hvor innsnittene plasseres, avhenger av hvor mye hud som skal fjernes og pasientens anatomi. Når innsnittene er gjort, fjernes overflødig hud og fett. Noen ganger benyttes også fettsuging for å fjerne ekstra fettvev.

Etter at overflødig hud og fett er fjernet, strammes det underliggende vevet for å gi bedre kontur og fasthet til låret. Inntrykkene lukkes deretter med suturer, og kirurgen kan plassere dreneringsrør for å fjerne overflødig væske og blod under helingsprosessen. Til slutt bandasjeres området, og pasienten får på seg kompresjonsklær som hjelper til med å redusere hevelse og støtte vevet mens det leges.

Plassering av arr

Snittet legges på innsiden av låret og nedover så langt det er nødvendig, av og til forbi kneet. Eventuelt kan snittet vinkles opp i lysken. Arrene etter lårplastikk bleknes med tiden, men hvor synlige de blir, er avhengig av hvordan din hud gror og hvor pene arr du lager. Vi anbefaler at du taper arrene i 3 måneder og unngår å få sol på dem i 6 måneder etter inngrepet.

Hvis du fortsatt er usikker etter konsultasjonen, anbefaler vi å vente med operasjonen. Du vil få informasjon om inngrepet, kostnader, ventetid og forberedelser

Hvem er egnet for lårplastikk?

Med økt alder eller etter en vektreduksjon kan man få slapp og løs hud på lårene. Hudoverskuddet kan fjernes ved et lårløft. Lårplastikk er for pasienter som har overflødig hud på lårene som gir fysiske friksjonsplager på grunn av at lårene gnisser mot hverandre samt psykiske besværer. Det kan også være vanskelig å vise seg i visse sosiale sammenhenger.

Et lårløft kombineres ofte med fettsuging for at resultatet skal bli så bra som mulig. Dersom fettpåleiring på utsiden av lårene er hovedproblemet, er fettsuging alene oftest nok, mens det er mer aktuelt med lårplastikk dersom hudoverskudd på innsiden er hovedproblemet.

Hva koster det?

Prisen er fra 62 500,- og inkluderer følgende:

 • Selve operasjonen
 • Kompresjonstøy
 • Bedøvelse og narkose
 • Pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling
 • Personlig pleie på vår sengepost med noe å spise
 • Tilgang til plastikkirurg 24 timer i døgnet, 7 dager i uken etter operasjonen

 

Før operasjonen

Før operasjonen er det flere viktige ting å tenke på som pasient:

 • Sørg for at du er i god generell helse og diskuter eventuelle eksisterende medisinske tilstander med kirurgen. Visse helseproblemer kan påvirke operasjonens risiko og helingsprosessen​.
 • Hvis du røyker, bør du slutte minst noen uker før og etter operasjonen, da røyking kan hemme helingsprosessen og øke risikoen for komplikasjoner.
 • Det er viktig å ha en stabil vekt før operasjonen. Ytterligere vekttap eller vektøkning etter operasjonen kan påvirke resultatene negativt​.
 • Ha realistiske forventninger til resultatet av operasjonen. Diskuter dine mål og bekymringer med kirurgen for å sikre at du forstår hva som er oppnåelig.
 • Ikke spise eller drikke noe etter midnatt kvelden før operasjonen. Dette inkluderer vann, kaffe og tyggegummi​.
 • Organisere transport til og fra klinikken, og sørg for at du har nødvendige hjelpemidler og støtte hjemme for å håndtere helingsprosessen​.

Konsultasjon

Under konsultasjonen for lårplastikk vil kirurgen diskutere dine ønsker og forventninger til resultatet. Du får informasjon om selve inngrepet, inkludert hvor snittene vil bli plassert og hvilken metode som vil bli brukt. Kirurgen vil også forklare mulige risikoer og komplikasjoner, samt hva du kan forvente i tilhelingsperioden. Det blir en gjennomgang av dine medisinske forutsetninger og tidligere sykdommer eller operasjoner. Til slutt får du praktisk informasjon om kostnader, ventetid og hvordan du skal forberede deg til operasjonen

Det er viktig at du føler deg trygg og hørt, så ta gjerne med en venn eller et familiemedlem. Vi legger stor vekt på å besvare alle dine spørsmål og sørge for at du er godt informert før du tar en beslutning.

 

Tilhelingsperioden

Tilhelingsperioden etter en lårplastikk kan variere fra person til person, men det er noen generelle retningslinjer og forventninger som de fleste pasienter bør være klar over.

De første dagene etter operasjonen

Umiddelbart etter inngrepet kan pasienten oppleve hevelse, blåmerker og ubehag i området som er operert. For å redusere hevelse og støtte vevet, vil pasienten få på seg kompresjonsklær som skal brukes kontinuerlig i flere uker. Det er vanlig å føle smerter og ubehag de første dagene, og dette kan håndteres med smertestillende medisiner som foreskrevet av kirurgen.

Uker 1-2

De første to ukene er kritiske for tilheling. Pasienten bør unngå anstrengende aktiviteter og løfte tunge gjenstander. Det anbefales å gå korte turer for å opprettholde blodsirkulasjonen, men det er viktig å hvile mye og unngå å belaste bena unødvendig. Det kan også være nødvendig med jevnlige kontroller hos kirurgen for å overvåke tilhelingen og fjerne eventuelle dreneringsrør.

Uker 3-6

Etter de første to ukene vil de fleste pasientene kunne gjenoppta lette aktiviteter og gradvis øke aktivitetsnivået. Det er fortsatt viktig å unngå tunge løft og intens trening. Kompresjonsklærne bør fortsatt brukes, og pasienten bør følge nøye med på eventuelle tegn på infeksjon eller komplikasjoner.

Etter 6 uker

De fleste pasienter vil være i stand til å gjenoppta normale aktiviteter innen seks uker etter operasjonen, men det kan ta opptil flere måneder før all hevelse har gått ned og det endelige resultatet av operasjonen kan sees. Kirurgen vil gi spesifikke retningslinjer for når ulike aktiviteter kan gjenopptas basert på pasientens individuelle tilhelingsprosess.

Generelle tips

 • Følg alle postoperative instruksjoner fra kirurgen nøye
 • Hold sårene rene og tørre, og bytt bandasjer som anvist
 • Unngå å røyke, da dette kan hemme helingsprosessen
 • Spis sunt og hold deg hydrert for å fremme god heling

Det er viktig å ha realistiske forventninger og forstå at tilhelingsprosessen er gradvis.

 

På PK1 har vi lang erfaring

Lårplastikk er et vanlig inngrep hos oss, og vi har gode, trygge resultater.

Våre erfarne plastikkirurger har lang erfaring med denne type operasjon, og du kan føle deg trygg på at du er i gode hender. De er utdannet i Norge med erfaring av både nasjonalt og internasjonalt arbeid. Vi sørger for at du blir godt ivaretatt gjennom hele prosessen, fra første konsultasjon til oppfølging etter operasjonen.

Vi legger stor vekt på individuell tilpasning og nøye oppfølging for å sikre at du oppnår det beste resultatet mulig. Vårt mål er å gi deg en trygg og positiv opplevelse gjennom hele behandlingsforløpet. Vi bruker kun moderne kirurgiske metoder og instrumenter av høyeste kvalitet.