Øyelokksplastikk

Øyelokksplastikk i Bergen

Poser under øynene?

Øyelokksplastikk er kosmetiske inngrep som fjerner hudoverskudd og fettvev rundt øynene. Med økende alder forandrer øyelokkene seg. Huden blir løs og uelastisk, og bindevevet strekker seg. Øyenbrynene kommer også lenger ned. Mange av disse forandringene er arvelige, men de er også påvirket av røyking og sol.

På øvre øyelokk er gjerne hudoverskuddet dominerende, mens på nedre øyelokk er helst utbuling eller poser det største problemet. Hvis øyenbrynet er for lavt, er det av og til nødvendig å gjøre et øyenbrynsløft.

Hvorfor øyelokksplastikk ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Vi gjør øvre øyelokksplastikk og nedre øyelokksplastikk med sikre metoder og har god erfaring med inngrepet.

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide.

Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en øyelokksplastikk, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til ditt utseende. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på kosmetiske ansiktsopersjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en øyelokksoperasjon, anbefaler vi deg å avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos Plastikkirurg1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og gir deg det beste resultatet. Vi diskuterer plassering av snitt og eventuell risiko ved ditt inngrep. En øyelokksplastikk kan også kombineres med andre operasjoner som ansiktsløft og øyenbrynsløft.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger. Vi vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når du kan komme. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og en evt. narkose.

Hvorfor gjennomføre en øyelokksplastikk?

Øynenes form og utseende endres hele livet pga. endring i elastisitet i huden og bindevevet. Øyelokksplastikk er et plastikkirurgisk inngrep som blant annet reduserer øyelokkenes hudoverskudd og fjerner fett som buler ut. På øvre øyelokk er det vanlig å fjerne hud og fett, mens det på nedre øyelokk er vanligere å fjerne kun fett og evt. et lite hudoverskudd. Huden på nedre øyelokk kan også strammes opp med en kjemisk peeling. Av og til kan det også være nødvendig å stramme opp ligamentene som holder øyelokkene i rett posisjon for å hindre drag nedover på nedre øyelokk. Øyelokksplastikk gir et mer våknent blikk og reduserer behovet for å heve øyenbrynene for å ha et åpent blikk.  Mange opplever at muskelsmerter i pannen blir borte etter en slik operasjon.

Plassering av snitt

Arrenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Hos unge pasienter kan det være nok å legge snittet i folden på øvre øyelokk. Dermed vil ikke arret bli synlig når øynene er åpne. Ofte er det likevel nødvendig å fjerne hudoverskudd til siden for øyet også, og da vil snittet følge en av smilerynken ut forbi øyet og dermed bli skjult i denne hudfolden.

På nedre øyelokk (under øyet) er det ofte nok å fjerne fett. Vi vil da legge snittet gjennom øyeslimhinnen, og dette gir ikke synlige arr. Hvis det er et hudoverskudd på nedre øyelokk, vil vi legge snittet rett nedenfor øyevippen og fortsette ca. 1 cm til siden for øyet. Ved øyenbrynsløft vil det bli et arr i over øyenbrynet, i grensen mellom øyenbrynet og pannehud.

Arrene kommer aldri til å forsvinne helt, men de blekner med tiden, og du må regne med ca. 12 måneder før du kan se sluttresultatet. Siden huden rundt øyene er så tynn, vil det ofte være vanskelig å se arrene.

Pris for øyelokksplastikk – hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en øyelokksplastikk er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og evt. narkose, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en øyelokksplastikk er avhengig av en rekke faktorer. Blant annet avgjøres prisen av behov for narkose, omfanget av inngrepet og om du skal gjøre et kombinasjons inngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.