Øyelokksplastikk

Fjerne hudoverskudd og poser

Øyelokksplastikk er kosmetiske inngrep som fjerner hudoverskudd og fettvev rundt øynene. Inngrepet kan løfte tunge øyelokk og fjerne poser under øynene. Man skiller mellom nedre og øvre øyelokksplastikk.

På øvre øyelokk er gjerne hudoverskuddet dominerende, mens på nedre øyelokk er helst utbuling eller poser det største problemet. Hvis øyenbrynet er for lavt, er det av og til nødvendig å gjøre et øyenbrynsløft.

Tunge øyelokk

Med økende alder forandrer øyelokkene seg. Huden blir løs og uelastisk, og bindevevet strekker seg. Øyenbrynene og pannen kommer også lenger ned, hvilket presser dem ovenfra og gir tunge øyelokk. Mange av disse forandringene er arvelige, men de er også påvirket av røyking og sol.

Ved hjelp av øyelokkskirurgi går dette an å korrigere med langvarig effekt.

Om operasjonen

Under en øyelokksoperasjon fokuserer kirurgen på enten de øvre eller nedre øyelokk, eller begge deler. For en operasjon av øvre øyelokk, markerer kirurgen området før han legger et snitt i øyelokkets naturlige fold. Deretter fjernes overflødig hud, muskelvev og fettvev for å løfte tunge øyelokk. Snittet lukkes med små sting, som etterlater et nesten usynlig arr.

Ved nedre øyelokksplastikk legger kirurgen et snitt rett under øyevippene eller på innsiden av øyelokket. Overflødig fettvev fjernes eller flyttes for å jevne ut området, mens overflødig hud også fjernes ved behov. Snittet lukkes deretter med små sting eller forsegles naturlig dersom snittet er på innsiden. Målet med operasjonen er å fjerne poser under øynene og gi et mer ungdommelig utseende.

Konsultasjon

Hvis du vurderer en øyelokksoperasjon, er det viktig å ha en klar idé om hvilket resultat du ønsker. Bestill en uforpliktende konsultasjon hos en av våre erfarne kirurger, som er spesialister på kosmetiske ansiktsoperasjoner. Under konsultasjonen er det viktig at du føler deg hørt og tatt på alvor. Ta gjerne med en venn eller et familiemedlem hvis det gjør deg mer komfortabel.

Når du kommer til din første konsultasjon ved klinikken, vil du motta informasjon om:

 • Hva som forbedres ved operasjonen
 • Kostnader og tilgjengelige tider
 • Forberedelser til operasjonen og eventuell narkose
 • Din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner gjennom et spørreskjema

Vi sørger for at du får svar på alle spørsmål du måtte ha. I samråd med deg foretar vi valg som leder til den mest optimale operasjonen for å gi deg det beste resultatet. Vi diskuterer snittplassering og risiko, samt muligheten for å kombinere din øyelokksoperasjon med andre inngrep, som ansiktsløft eller øyenbrynsløft.

Hvis du etter å ha snakket med kirurgen fortsatt er usikker på om du ønsker å gjennomføre operasjonen, anbefaler vi deg å avstå og vente til du er sikker.

Hva koster det?

Prisen starter fra 25 800,-. Prisen inkluderer:

 • Selve operasjonen
 • Bedøvelse og eventuell narkose
 • Pleie og omsorg
 • Bemannet oppvåkningsavdeling
 • Personlig pleie på sengeposten, inkludert noe å spise
 • Kontroller etter operasjonen
 • 24/7 tilgjengelighet etter operasjonen

Prisen avhenger av flere faktorer, inkludert behovet for narkose, omfanget av inngrepet og om det skal utføres som et kombinasjonsinngrep. Under konsultasjonen vil du få en nøyaktig pris for din operasjon.

Plassering av snitt

Arrenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Hos unge pasienter kan det være nok å legge snittet i folden på øvre øyelokk. Dermed vil ikke arret bli synlig når øynene er åpne. Ofte er det likevel nødvendig å fjerne hudoverskudd til siden for øyet også, og da vil snittet følge en av smilerynken ut forbi øyet og dermed bli skjult i denne hudfolden.

På nedre øyelokk er det ofte nok å fjerne fett. Vi vil da legge snittet gjennom øyeslimhinnen, og dette gir ikke synlige arr. Hvis det er et hudoverskudd på nedre øyelokk, vil vi legge snittet rett nedenfor øyevippen og fortsette ca. 1 cm til siden for øyet. Ved øyenbrynsløft vil det bli et arr i over øyenbrynet, i grensen mellom øyenbrynet og pannehud.

Arrene kommer aldri til å forsvinne helt, men de blekner med tiden, og du må regne med ca. 12 måneder før du kan se sluttresultatet. Siden huden rundt øyene er så tynn, vil det ofte være vanskelig å se arrene.

 

Kirurger med lang erfaring

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har bred erfaring med øyelokkskirurgi fra klinikker både her i Norge og internasjonalt. De holder seg kontinuerlig oppdatert gjennom kurs og kongresser, og er medlemmer av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS. Hos oss kan du føle deg trygg på at alle ansatte vil gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken og så lenge du trenger det, for at du skal bli fornøyd.

Vi utfører øvre og nedre øyelokksplastikk med sikre metoder, og våre kirurger har lang erfaring med disse inngrepene. Vi setter høye krav til medisinsk utstyr og gjennomføring av operasjoner, og vår moderne klinikk i Bergen bruker kun kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

For hvem er øyelokksplastikk?

Øyelokksplastikk gir et mer våkent blikk og reduserer behovet for å heve øyenbrynene for å ha et åpent blikk.  Mange opplever at muskelsmerter i pannen blir borte etter en slik operasjon.