Operasjon av gynekomasti

Hva er gynekomasti?

Gynekomasti er en tilstand hvor menn utvikler forstørrede bryster. Det skyldes ofte hormonelle ubalanser og kan behandles med kirurgi. For en mann kan opplevelsen av å ha «større» bryst være en betydelig psykisk belastning. Pasientene forteller ofte at de gruer seg til sommeren hvor alle går i bar overkropp, og de unngår situasjoner hvor de må bade, bruke T-skjorte ol.

De vanligste årsakene til gynekomasti er hormonforandringer, genetikk, overvekt eller bruk av anabole steroider.

Om operasjonen

En gynekomastioperasjon er et kirurgisk inngrep der brystkjertelvev og fettvev i brystet fjernes. Unntaksvis fjernes også hud, og ofte gjøres denne type av brystreduksjon hos menn som har gjennomgått en betydelig vektreduksjon.

Operasjon for gynekomasti er et av de vanligste plastisk kirurgiske inngrepene man gjør på menn. Gynekomasti kan være en psykisk belastende tilstand som forårsaker mye lidelse for den det gjelder. Oftest er operasjonen enkel, og et tilfredsstillende resultat kan ofte oppnås ved fettsuging alene.

Konsultasjon

Det kan finnes flere årsaker til forstørrede bryster hos menn. Derfor er det viktig at du bestiller en konsultasjon der du får møte en kirurg med spesialistkunnskaper. Kirurgen undersøker hvilke muligheter du har til en brystreduksjon, og hva resultatet må bli. En konsultasjon er alltid uforpliktende.

 • Fundere på hvilke resultater du vil oppnå
 • Still alle dine spørsmål til en spesialisert kirurg
 • Gå gjennom hvor snittene skal plasseres og mulige risikoer
 • Du kan få se før- og etterbilder av tidligere operasjoner av gynekomasti
 • Etter konsultasjonen vil du få en eksakt pris og muligheter for å booke time for operasjon.
 • Få oversikt over kostnader og tidspunkt for når operasjonen kan realiseres
 • Få praktiske opplysninger om operasjonen og evt. Forberedelser
 • Fyll i et detaljert spørreskjema om din helsetilstand, historiske sykdommer og utførte operasjoner.

Vi legger stor vekt på att konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse.

Dersom du er usikker på om operasjonen er for deg, er det visest å ikke gå videre med den.

Plassering av arrene

Arrenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Ofte er fettsuging nok, og da blir det bare to ca. 3 mm store arr under hvert bryst. Dersom det er mye hardt kjertelvev, legges det et halvsirkulært arr i kanten mellom pigmentert hud og normal hud under brystvorten. Kjertelvevet tas ut gjennom dette snittet. Hvis det i tillegg er et stort hudoverskudd, fjernes dette gjennom å legge et horisontalt snitt under brystet og et rundt brystvorten siden brystvorten skal flyttes.

Du kan regne med ca. 12 måneder før du kan se det endelige resultatet etter operasjonen. Arrene kommer aldri å forsvinne helt, men de blekner med tiden. For å minimere risikoen for brede arr, anbefaler vi at arrene tapes i 3 måneder. For best mulig resultat bør ikke arrene få sol første 6 måneder.

Hva koster det?

Pris er fra 40 500,-. I prisen er følgende inkludert:

 • Selve operasjonen
 • Bedøvelse og narkose
 • Mulighet å nå din plastikkirurg 24/7 etter du har kommet hjem fra operasjon
 • Alle nødvendige kontroller etterpå
 • Kompresjonsvest
 • Pleie på bemannet oppvåkningsavdeling
 • Personlig pleie på vår sengepost med noe å spise

Møt plastikkirurger med lang erfaring

På vår klinikk i Bergen arbeider spesialister på brystreduksjon for menn som alle har lang og bred erfaring med ulike brystoperasjoner. Vi ønsker at du skal føle deg trygg gjennom hele din operasjonsreise med oss – fra første kontakt til siste kontrollbesøk. Våre kirurger finns også tilgjengelige etter operasjon, døgnet rundt, hvis du skulle få noe akutte problemer. Plastikkirurgene er medlemmer av norske og internasjonale plastikkirurgiske foreninger og anvender seg kun av moderne avansert medisinsk utstyr.

Er gynekomasti for deg?

Gynekomasti er vanligvis ingen farlig tilstand. Av og til kan tilstanden være en følge av en hormonell sykdom, og brystkreft er også mulig hos menn. Det er derfor viktig at du kommer til konsultasjon hos en spesialist for å få gjort en vurdering. Den direkte årsaken antas i de fleste tilfeller å være redusert egen produksjon av mannlige hormoner, økt produksjon av østrogen eller forandring i hormonvirkningen. Det kan også oppstå ved bruk av dopingmidler som anabole steroider.