Operasjon av gynekomasti

Operasjon av gynekomasti

For en mann kan opplevelsen av å ha «større» bryst være en betydelig psykisk belastning. Pasientene forteller ofte at de gruer seg til sommeren hvor alle går i bar overkropp, og de unngår situasjoner hvor de må bade, bruke T-skjorte ol. Utvikling av bryst hos menn (gynekomasti), kan ha flere ulike årsaker. De vanligste årsakene er hormonforandringer, genetikk, overvekt eller bruk av anabole steroider.

En gynekomastioperasjon er et kirurgisk inngrep der brystkjertelvev og fettvev i brystet fjernes. Unntaksvis fjernes også hud, og ofte gjøres dette hos menn som har gjennomgått en betydelig vektreduksjon.

Hvorfor operere gynekomasti ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Våre kirurger har lang og bred erfaring med behandling av bryst hos menn, og vi oppnår trygge og gode resultater.

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjonen

Dersom du vurderer å få utført en gynekomasti operasjon, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en operasjon, anbefaler vi deg å avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når vi kan gjøre det. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Hvem ønsker å gjennomføre operasjon av gynekomasti?

Gynekomasti er vanligvis ingen farlig tilstand. Av og til kan tilstanden være en følge av en hormonell sykdom, og brystkreft er også mulig hos menn. Det er derfor viktig at du kommer til konsultasjon hos en spesialist for å få gjort en vurdering. Den direkte årsaken antas i de fleste tilfeller å være redusert egen produksjon av mannlige hormoner, økt produksjon av østrogen eller forandring i hormonvirkningen. Det kan også oppstå ved bruk av dopingmidler som anabole steroider.

Operasjon for gynekomasti er et av de vanligste plastisk kirurgiske inngrepene man gjør på menn. Det kan være en psykisk belastende tilstand som forårsaker mye lidelse for den det gjelder. Oftest er operasjonen enkel, og et tilfredsstillende resultat kan ofte oppnås ved fettsuging alene.

Plassering av arrene

Arrenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Ofte er fettsuging nok, og da blir det bare to ca. 3 mm store arr under hvert bryst. Dersom det er mye hardt kjertelvev, legges det et halvsirkulært arr i kanten mellom pigmentert hud og normal hud under brystvorten. Kjertelvevet tas ut gjennom dette snittet. Hvis det i tillegg er et stort hudoverskudd, fjernes dette gjennom å legge et horisontalt snitt under brystet og et rundt brystvorten siden brystvorten skal flyttes.

Arrene kommer aldri å forsvinne helt, men de blekner med tiden, og du må regne med ca. 12 måneder før du kan se sluttresultatet. For å minimere risikoen for brede arr, anbefaler vi at arrene tapes i 3 måneder. For best mulig resultat bør ikke arrene få sol første 6 måneder.

Pris for gynekomasti operasjon – Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en gynekomasti operasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjonsvest, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen kan variere avhengig av hva en skal gjøre og ditt utgangspunkt og ønsker. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.