Bukplastikk

Fjerne overflødig hud og fett fra magen

Bukplastikk, eller mageplastikk, er en type kosmetisk kirurgi som fjerner overflødig hud og fett fra midjen og i noen tilfeller også stramming av de underliggende magemusklene. Mange opplever at huden på magen blir løsere etter svangerskap eller slanking, og av og til kan magen ha en gravid form selv om vekten er kommet ned i utgangspunktet etter et svangerskap. Etter et keisersnitt kan det komme ujevnheter som er umulig å trene bort. Mageplastikk kan hjelpe til med å skape en jevnere og mer flat mage. Det finns to hovedsakelige metoder: full bukplastikk og mini bukplastikk. Ofte kombineres inngrepet med fettsuging av mage, rygg og hofter.

Om operasjonen

Forskjellen mellom en mini bukplastikk og en full bukplastikk ligger hovedsakelig i omfanget av operasjonen og området som behandles. Mini fokuserer på nedre del av magen, under navlen, og involverer vanligvis et mindre snitt. Dette gjør at overskuddshud og fett kan fjernes, og det kan utføres en stramming av musklene i dette området. Denne metode er ofte egnet for personer som hovedsakelig har problemer med nedre mage.

En full bukplastikk operasjon tar for seg både den øvre og nedre delen av magen. Her gjøres det et større snitt, ofte fra hofte til hofte, og omfatter fjerning av mer hud og fett samt stramming av de underliggende musklene langs hele magen. Metoden passer bedre for de som har betydelige mengder løs hud eller ønsker mer markante forandringer.

Uansett metode utføres operasjonen under narkose. Hele prosessen tar omtrent to til tre timer, avhengig av omfanget av operasjonen. Etter operasjonen kan det være nødvendig med noen uker med restitusjon.

Konsultasjon

Hos PK1 er det av stor betydning at hver pasient får grundig informasjon og støtte før et kirurgisk inngrep som en bukplastikk operasjon. Vi starter med en omfattende konsultasjon hos en av våre dyktige kirurger.

Under konsultasjonen vil du oppgi detaljer om din helsetilstand og tidligere medisinske historie gjennom et spørreskjema. Vi diskuterer dine forventninger til inngrepet for å sikre at de er i tråd med realistiske resultater. Du får anledning til å stille alle spørsmålene du har, slik at du føler deg trygg og godt informert før operasjonen.

Du vil få grundig informasjon om hvordan operasjonen utføres og nødvendige forberedelser. Vi går gjennom planleggingen av snittsteder og informerer om potensielle risikoer og komplikasjoner. Du vil også kunne se før- og etterbilder av tidligere pasienter som har gjennomgått en bukplastikk.

Detaljert oversikt over totalkostnader og tilgjengelige datoer for operasjonen vil bli gitt. Vårt mål er at konsultasjonen skal være informativ og uten forpliktelser, slik at du kan ta en godt informert beslutning. Hos PK1 er det viktig for oss at du opplever konsultasjonen som en trygg og konstruktiv erfaring.

Hva koster det?

Prisen er fra 50 900,-. Kostnaden for en bukplastikk avhenger av behov for fettsuging og sammensying av bukmusklene, og eventuelle kombinasjonsinngrep. I prisen inkluderes:

  • Selve operasjonen
  • Bedøvelse og narkose
  • Kompresjonstøy
  • Pleie i bemannet oppvåkningsavdeling
  • Personlig pleie på sengeposten med noe å spise
  • Alle nødvendige kontroller etter operasjonen
  • Tilgang til din plastikkirurg 24 timer i døgnet, 7 dager i uken etter hjemkomst

Under konsultasjonen vil du få en nøyaktig pris for din operasjon.

Plassering av snitt

Snittene ved en bukplastikk operasjon plasseres på en slik måte at de skjules av vanlig undertøy/bikini. Snittet er bueformet og går fra hoftebenet over kjønnsbehåringen og over lysken og hoftebenet på den andre siden. Lengden på arret er avhengig av hvordan du ser ut før operasjonen i forhold til fett- og hudoverskudd. I tillegg kommer det et arr rundt navlen når denne skal syes inn i et nytt hull (navlen tas ikke av, men beholder sin opprinnelige plassering). Det blir ikke noe arr rundt navlen ved en mini bukplastikk.

Arret blekner med tiden, men kommer aldri til å forsvinne helt, og du må regne med 12-24 måneder før du kan se det endelige resultatet med tanke på hvordan arret blir til slutt. For å minimere risikoen for brede arr anbefaler vi å tape med papirtape i 3 måneder. Du bør ikke få sol på arrene første 6 måneder for å unngå pigmentering i arret.

Tiden etter operasjon

I tiden etter bukplastikk kan du oppleve stramming i magen. Du bør ha bøy i hoftene, skal ligge med puter under knærne og gå «kroket» i ca. 7 dager. Du skal bruke kompresjonstøy både dag og natt den første perioden etter operasjonen.

Dersom du har gjennomgått en full bukplastikk, skal du holde deg i ro de første dagene, men det er likevel viktig at du beveger deg forsiktig, og rører på føtter og bein. Du vil trenge hjelp til eventuelt barnepass og husarbeid de to første ukene, og du må også ta deg fri fra jobb denne perioden.

De dren som ble festet til kroppen under operasjonen fjernes vanligvis dagen etter operasjonen på klinikken. Av og til kan det være nødvendig å beholde drenet flere dager. Dette vil kirurgen informere deg om.

 

Lang erfaring av bukplastikk i Bergen

Våre kirurger innen bukplastikk i Bergen er utdannet i Norge og har erfaring fra mange klinikker både nasjonalt og internasjonalt. De deltar regelmessig på internasjonale kurs og er medlemmer av relevante fagforeninger som Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi og ISAPS. Mageplastikk er et hyppig utført inngrep hos oss, og våre kirurger er kjent for å levere gode resultater.

Vi prioriterer din sikkerhet og tilfredshet fra første kontakt. Vårt personale er nøye utvalgt for sin profesjonalitet og dedikasjon. Du kan kontakte oss når som helst ved akutte behov. Klinikken er utstyrt med moderne og høykvalitets medisinsk utstyr fra ledende leverandører.

Hvem er egnet for mageplastikk?

I tilfeller der huden ikke trekker seg sammen etter vektreduksjon, graviditet eller der fettsuging ikke vil egne seg, anbefales en mageplastikk. For å kunne gjennomføre en slik operasjon er det viktig at du ikke er overvektig. Da anbefaler vi i så fall vektreduksjon før en eventuell bukplastikk.

Dersom du kun har hud og fettoverskudd under navlen, anbefaler vi en mini bukplastikk. Dersom du har fett og hudoverskudd både over og under navlen, anbefaler vi vanligvis en stor bukplastikk. Har du en løs bukvegg med avstand mellom de rette (loddrette) bukmusklene kan disse også syes sammen under inngrepet.