Bukplastikk

Bukplastikk

Mange opplever at huden på magen blir løsere etter svangerskap eller slanking, og av og til kan magen ha en gravid form selv om vekten er kommet ned i utgangspunktet etter et svangerskap. Etter et keisersnitt kan det komme ujevnheter som er umulig å trene bort. Bukplastikk er et inngrep som tar bort hudoverskudd, og bukveggen kan også strammes opp slik at magen blir flatere. Ofte kombineres bukplastikk med fettsuging av mage, rygg og hofter.

Hvorfor bukplastikk i Bergen ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Bukplastikk er et vanlig inngrep hos oss, og våre kirurger har gode, pene resultater.

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken. Og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en bukplastikk, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå. Du har gjerne gjort et nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en operasjon, anbefaler vi deg å avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med det med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt, og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger, og vi vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og hvor lang ventetid det er. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Hvem gjennomfører en bukplastikk?

I tilfeller der huden ikke trekker seg sammen etter vektreduksjon, graviditet eller der fettsuging ikke vil egne seg, anbefales en bukplastikk. For å kunne gjennomføre en bukplastikk er det viktig at du ikke er overvektig. Da anbefaler vi i så fall vektreduksjon før en eventuell bukplastikk.

Ved å gjøre enten minibukplastikk eller stor bukplastikk kan dine fysiske og psykiske plager bli mindre ved at vi gjenskaper din mage slik du ønsker den eller slik den var før.

Dersom du kun har hud og fettoverskudd under navlen, anbefaler vi en minibukplastikk. Ved en minibukplastikk strammer man opp huden nedenfor navlen, uten av navlen løsnes. Dette kan også kombineres med fettsuging av magen.

Dersom du har fett og hudoverskudd både over og under navlen, anbefaler vi vanligvis en stor bukplastikk. Ved en stor bukplastikk, løsnes navlen slik at man strammer opp huden på hele magen. Navlen forblir der den alltid har vært og skal være. Har du en løs bukvegg med avstand mellom de rette (loddrette) bukmusklene kan disse også syes sammen under inngrepet.

Ofte kombineres en bukplastikk med et fettsuging for å gi det beste resultatet. Din plastikkirurg vil i samråd med deg komme frem til hva som er den beste løsningen for deg ut fra dine ønsker og forventninger.

Plassering av snitt

Snittene ved en bukplastikk plasseres på en slik måte at de skjules av vanlig undertøy/bikini. Snittet er bueformet og går fra hoftebenet, ned i lysken, over kjønnsbehåringen og over lysken og hoftebenet på den andre siden. Lengden på arret er avhengig av hvordan du ser ut før operasjonen i forhold til fett- og hudoverskudd. I tillegg kommer det et arr rundt navlen når denne skal syes inn i et nytt hull (navlen tas ikke av, men beholder sin opprinnelige plassering). Det blir ikke noe arr rundt navlen ved en minibukplastikk.

Arret blekner med tiden, men kommer aldri til å forsvinne helt, og du må regne med 12-24 måneder før du kan se det endelige resultatet med tanke på hvordan arret blir tilslutt. For å minimere risikoen for brede arr anbefaler vi å tape med papirtape i 3 måneder. Du bør ikke få sol på arrene første 6 måneder for å unngå pigmentering i arret.

Tiden etter operasjon

Etter å ha gjennomført en bukplastikk kan du oppleve stramming i magen, og du bør ha bøy i hoftene i tiden etter operasjonen. Dette vil kirurgen informere deg om, men i all hovedsak vil det si at du skal ligge med puter under knærne og gå «kroket» i ca. 7 dager. Dersom du har gjennomgått en full bukplastikk, skal du holde deg i ro de første dagene, men det er likevel viktig at du beveger deg forsiktig, og rører på føtter og bein. Du vil trenge hjelp til eventuelt barnepass og husarbeid de to første ukene, og du må også ta deg fri fra jobb denne perioden.

Under operasjonen vil du få dren festet til kroppen, og disse fjernes vanligvis dagen etter operasjonen på klinikken. Av og til kan det være nødvendig å beholde drenet flere dager. Du skal bruke kompresjonstøy både dag og natt den første perioden etter operasjonen.

Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en operasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjonstøy, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en bukplastikk er avhengig av en rekke faktorer som behov for fettsuging, behov for sammensying av bukmusklene og evt kombinasjons inngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.