Øreplastikk

Øreplastikk

Ørene har ulik form fra person til person. Det hovedsakelig utstående ører som pasienter ønsker å få rettet på. Hvor mye øret står ut fra hodet varierer. Når først øret har funnet sin form etter fødsel, endrer vinkelen mellom skallen og ytre øret seg lite selv om øret vokser. Ved en øreplastikk settes øret nærmere hodet i tillegg til at ørets brusk formes. Dette gjør ørene mindre iøynefallende. Målet er ikke at de skal helt inntil, men ca. 1,5 cm fra skallen.

Hvorfor operere utstående ører ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en øreplastikk, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på øreplastikker. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en øreplastikk, anbefaler vi deg å avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres og forbedres ved inngrepet, hva det koster og når du kan komme. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Hvem gjennomfører øreplastikk?

Ørenes form blir til i svangerskapet, og etter fødsel endres formen i liten grad foruten at de blir større. Øreplastikk er et plastikkirurgisk inngrep som setter øret inn mot hodet i tillegg til at øret formes. Pasienter med utstående ører mangler ofte en fold i brusken, og denne lages ved at brusken svekkes på fremsiden samtidig som ørebrusken sys nærmere skallen. Vi er nøye med at vi skal lage en harmonisk bøy på øret når vi endrer på brusken, og ikke en rett knekk som vil se operert ut.

Plassering av snittene

Snittet legges i folden bak øret. Sårene sys igjen med en tråd som går bort av seg selv, og selv om arrene aldri forsvinner helt, er de vanskelige å se når det er ferdig tilhelet.

Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en øreplastikk er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og evt. narkose, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en øreplastikk er avhengig av flere faktorer. Blant annet avgjøres prisen av om det er et eller to ører som skal opereres og om du vil ha narkose. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.