Brystforstørrelse

Hva er brystforstørring?

En brystforstørrelse er en kosmetisk operasjon som har til hensikt å øke brystenes volum, forbedre brystenes utseende og gi en mer proporsjonal kroppsform. Dette kan gjøres enten med innsetting av et brystimplantat av silikon eller ved bruk av eget fett. Ved PK1 tilbyr vi kun implantater fra markedslederen Motiva. Vi benytter moderne teknikker, og bruker instrumenter som gir ekstra korte arr. Vi tilbyr også Motiva hybrid hvor vi kombinerer silikonproteser og fett der dette er nødvendig for at resultatet skal bli optimalt.

Brystforstørring med silikonproteser er i dag det vanligste kosmetiske inngrepet i verden.

Om operasjonen

Under selve operasjonen som vanligvis utføres i narkose (TIVA), benytter kirurgen et lite snitt, som vanligvis plasseres i folden under brystet eller i underkant av brystvorten. Gjennom snittet innføres brystimplantatet og dette legges enten over eller under brystmuskelen. Hva som egner seg best for deg, vil du og kirurgen din komme fram til under konsultasjonen.

Vi bruker en spesiell, smal LED lyshake når vi lager lommen for protesen og bruker en spesiell innføringshylse slik at vi kan sette inn protesene på en mest mulig skånsom måte gjennom et litt snitt. Snittet kan da komme helt ned i 2,5 cm dersom protesen er liten og er tilpasset denne teknikken.

Implantatet gir brystet en større og ofte mer fyldig form. Etter operasjonen vil du trenge litt tid på å komme deg. Før du reiser fra PK1 vil du få, både skriftlig og muntlig informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden etter operasjonen, for at resultatet skal bli optimalt og at nedetiden blir kortest mulig.

En brystforstørring kan også kombineres med andre operasjoner som brystløft eller fettransplantasjon. Noen pasienter trenger dette for å få et optimalt resultat.

Konsultasjon

Hver brystforstørrelse foregås av en uforpliktende konsultasjon. Under konsultasjon med en kirurg får du diskutere det ønskede resultatet og hvilke forutsetninger du har.

 • Ha en tydelig bild over hvordan du ønsker at resultatet blir
 • Spørre kirurgen om alt du lurer på
 • Diskutere plassering av snitt og eventuelle risikoer og komplikasjoner
 • Du vil se bilder på tidligere brystforstørrelser før og etter operasjon
 • Bestill en time for operasjon og få et skarpt prisforslag
 • Få praktiske opplysninger om og før operasjonen
 • Fyll ut et spørreskjema om tidligere sykdommer, operasjoner og helsetilstand
 • Vi anbefaler at voksne kvinner, samt de med genetisk risiko for brystkreft, gjennomgår en mammografi eller ultralyd før operasjon

Det er viktig for oss at konsultasjonen blir en opplysende, produktiv og sikker opplevelse.

Hvis du nøler med beslutningen om operasjonen, er det best å avstå.

Vi er oppmerksomme på at selv om det er samme type operasjon, har pasientene våre ulike ønsker og motiver. Når vi er ferdig med oppmåling og analyse av din anatomi, avslutter vi konsultasjonen med fremvisning av det tenkte resultatet gjennom fotografering.

Hva koster det?

Pris er fra 43 000,-. I prisen er følgende inkludert:

 • Selve operasjonen
 • Brystimplantatene
 • Alle nødvendige kontroller etterpå
 • Bedøvelse og narkose
 • Personlig pleie på vår sengepost med noe å spise
 • Sports BH
 • Mulighet å nå din plastikkirurg 24/7 etter du har kommet hjem fra operasjon
 • Pleie på bemannet oppvåkningsavdeling

Brystimplantat med naturlig utseende

Ved brystforstørrende operasjoner brukes oftest et brystimplantat fylt med et silikon og de siste årene silikongel. Hos oss på Plastikkirurg1 bruker vi kun brystproteser av høyeste kvalitet. Derfor har vi valgt å bruke silikonproteser av merkene Mentor og Motiva. Hos oss kan du velge mellom runde og anatomiske (dråpeformede) proteser. Motiva har spesielle proteser som er runde (Ergonomix og Ergonomix2/Joy). Disse oppfører seg, ser ut som og kjennes som et normalt bryst.

Protesen kan settes over eller under den store brystmuskelen, og ulike faktorer avgjør hva vi anbefaler for akkurat deg. Alt dette gir deg mulighet til å få et skreddersydd resultat som passer dine spesifikke ønsker og fysiske forutsetninger.

Minimal scar

Motiva har utviklet en spesiell teknikk for å forstørre brystet gjennom et lite snitt, helt ned i 2,5 cm. Vi bruker da en smal, engangs lyshake og en innføringshylse som gjør at selv store Motiva proteser kan settes inn gjennom dette lille snittet uten at protesen skades.

Føl deg trygg hos Plastikkirurg1

På Plastikkirurg1 tilbyr vi Norges beste garantier ved brystforstørring. Våre kirurger har lang erfaring med brystforstørrelse og på klinikken i Bergen arbeider plastikkirurger som er utdannet i Norge med erfaring fra flere ulike klinikker i Norge og utlandet.

Brystforstørring er det vanligste inngrepet hos oss. Det betyr at du kan være trygg på at du får et harmonisk og fint resultat og at risikoen for komplikasjoner er liten.

 • Medlemmer i norske og internasjonale plastikkirurgiske foreninger
 • Vi tilbyr en resultatgaranti som første klinikk i Norge
 • Ved akutte problemer kan du nå oss døgnet rundt
 • Samtlige implantater er FDA-godkjente og/eller CE-merket
 • Vi tilbyr “minimal scar” teknikk
 • Vi bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet

Er en brystforstørrelse for deg?

Brystforstørrende operasjon gjør kvinner av ulike grunner, avhengig av personlige ønsker og behov. Det kan være volumøkning alene (brystforstørring), formforandring (tubebryst/smale bryst blir bredere), løft (heng etter svangerskap, amming eller vektreduksjon), asymmetri eller kombinasjon av alle disse.

Misnøye med brystene kan påvirke en kvinne fysisk og psykisk. Det er viktig at du forstår at dine fysiske forutsetninger (hvordan du ser ut før operasjonen) spiller en stor rolle og at vi gjennom vår ekspertise gjør det beste ut i fra dine ønsker.

Garantier

5 års garanti ved kapseldannelse

Plastikkirurg1 gir fem års garanti ved kapseldannelse. Kapsel defineres som et hardt og vondt bryst med formforandring. Det betyr at vi vil reoperere deg kostnadsfritt dersom du får kapseldannelse (Baker grad III/IV). Garantien forlenges ikke etter utført kapseloperasjon. Garantien gjelder ikke dersom du vil bytte til en annen størrelse, se forøvrig under.

2 års bli-fornøyd-garanti

Plastikkirurg1 gir også 2 års «bli fornøyd» garanti. Vi vil utføre eventuelle korreksjonsoperasjoner kostnadsfritt dersom det finnes medisinske grunner til reoperasjon og at resultatet kan forbedres uten at du utsettes for unødvendig risiko. Dette gjelder ikke dersom du ønsker annen størrelse eller dersom du ønsker et brystløft i tillegg til forstørringen.

Dersom du får en skade på protesene som påvises ved MR innen fem år, vil også dette utløse en garanti, og vi vil bytte protesene eller fjerne dem kostnadsfritt.

Vi ønsker å tilby en av de beste garantiene i Skandinavia. Vi kjenner oss trygge på å gi deg denne garantien etter at våre kirurger har gjennomført over 10.000 slike operasjoner siste 20 år.

Forutsetninger for at garantien skal gjelde er:

 • Du har fulgt klinikkens muntlige og skriftlige rutiner før, under og etter operasjonen.
 • Du har møtt til avtalte kontrolltimer.
 • Du må ta omgående kontakt med klinikken dersom det skulle oppstå problemer og møte til avtalt kontroll hos en av klinikkens kirurger, samt gjennomfører nødvendige tilleggsundersøkelser. Vekten din skal ikke ha endret seg med mer enn fem kilo.
 • Garantien gjelder ikke dersom du er operert ved en annen klinikk etter primæroperasjonen.
 • Garantien gjelder ikke dersom du har gjennomgått et svangerskap/amming.
 • Garantien gjelder ikke dersom det gjøres brystløft sammen med brystforstørringen.
 • Kapselgarantien gjelder kun ved første gangs brystforstørring.

Like viktig som at du unngår komplikasjoner ved en brystforstørring, er at du får bryster som harmonerer med akkurat din kropp. Når du gjennomfører en brystforstørrelse hos Plastikkirurg1, skal du kunne forvente deg at du får et optimalt resultat for deg når det gjelder form, størrelse, konsistens og plassering på brystkassen.

Er brystimplantat knyttet til brystkreft?

Brystkreft er den vanligste kreftformen hos kvinner, og 1 av 8 får brystkreft i løpet av livet. Denne frekvensen er den samme hos kvinner med brystimplantater. De senere årene er det påvist en sammenheng mellom brystimplantater og en meget sjelden form for lymfekreft (ALCL). Foreløpig regner vi med at forekomsten av denne sykdommen er 1 av 30 000 kvinner, og i Norge er det påvist 3 tilfeller.