Brystforstørrelse

Brystforstørrelse

Brystforstørring med silikonproteser er i dag det vanligste kosmetiske inngrepet i verden. PK1 har de mest erfarne kirurger innen brystforstørrelse i Bergen.

Ved PK1 tilbyr vi kun brystinnlegg fra markedslederen Motiva. Vi benytter moderne teknikker, og bruker instrumenter som gir ekstra korte arr. Vi tilbyr også Motiva hybrid hvor vi kombinerer silikonproteser og fett der dette er nødvendig for at resultatet skal bli optimalt.

Hvorfor gjøre brystforstørrelse hos Plastikkirurg1?

 • Vi tilbyr Norges beste garantier ved brystforstørring.
 • Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).
 • Brystforstørring er det vanligste inngrepet hos oss. Det betyr at du kan være trygg på at du får et harmonisk og fint resultat og at risikoen for komplikasjoner er liten.
 • Hos oss skal du være trygg på at alle våre ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, slik at du blir fornøyd.
 • Som første klinikk i Norge tilbyr vi deg derfor en resultatgaranti som innebærer at vi tar oss av evt. uforutsette hendelser kostnadsfritt.
 • Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.
 • Våre plastikkirurger bruker bare med de beste protesene. Samtlige implantater er FDA-godkjente og/eller CE-merket.
 • Vi tilbyr “minimal scar” teknikk som innebærer at vi bruker en spesiell, smal LED lyshake når vi lager lommen for protesen og bruker en spesiell innføringshylse slik at vi kan sette inn protesene på en mest mulig skånsom måte gjennom et lite snitt. Snittet kan da komme helt ned i 2,5 cm dersom protesen er liten og er tilpasset denne teknikken.
 • Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre brystforstørrende operasjoner. Hos oss bruker vi kun moderne kirurgiske instrumenter fra ledende leverandører og av høyeste kvalitet.

Konsultasjonen

Dersom du vurderer å få utført en brystforstørring, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker i forhold til størrelse og utseende. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske brystoperasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venninne, kjæreste eller et familiemedlem til konsultasjonen.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en brystforstørring, anbefaler vi deg å avstå fra operasjon. Vent til du er sikker! Når du blir operert, utsetter du deg alltid for en liten risiko, og dersom vi mener at denne er for stor i forhold til hva du oppnår, vil vi ikke utføre inngrepet.

Hos Plastikkirurg1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor.

Ingen spørsmål er dumme!

Du må få besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Vi er oppmerksomme på at selv om det er samme type operasjon, har pasientene våre ulike ønsker og motiver. Når vi er ferdig med oppmåling og analyse av din anatomi, avslutter vi konsultasjonen med fremvisning av det tenkte resultatet gjennom fotografering.

Konsultasjonen sammen med ditt fysiske utgangspunkt danner grunnlaget for at vi sammen kan foreta en rekke valg som vil gi deg den mest optimale operasjonen og det beste resultatet. Vi diskuterer plassering av snitt, protesestørrelse, ulike protesetyper, ulike plasseringer av protesen og eventuell risiko ved ditt inngrep. En brystforstørring kan også kombineres med andre operasjoner som brystløft eller fettransplantasjon. Noen pasienter trenger dette for å få et optimalt resultat.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når inngrepet kan utføres. Du må også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og narkose.

Hvem forstørrer brystene?

Brystforstørrende operasjon gjør kvinner av ulike grunner, avhengig av personlige ønsker og behov. Det kan være volumøkning alene (brystforstørring), formforandring (tubebryst/smale bryst blir bredere), løft (heng etter svangerskap eller vektreduksjon), asymmetri eller kombinasjon av alle disse.

Motivet for å gjennomføre en brystforstørring kan være mange. Misnøye med brystene kan påvirke en kvinne fysisk og psykisk. Det er viktig at du forstår at dine fysiske forutsetninger (hvordan du ser ut før operasjonen) spiller en stor rolle og at vi gjennom vår ekspertise gjør det beste ut i fra det du ønsker.

Den vanligste årsaken til å gjennomføre brystforstørring er at brystene har mistet sitt volum etter svangerskap og amming. En annen vanlig grunn er at brystene har ulik størrelse, og dette kan i mange tilfelle løses med bare implantater. Uansett hva som er motivet for å gjennomføre operasjonen så vil vi diskutere dette under konsultasjonen.

Brystimplantat

Ved brystforstørring brukes oftest en brystprotese fylt med en silikon og de siste årene silikongele. Hos Plastikkirurg1 bruker vi kun brystproteser av høyeste kvalitet. Derfor har vi valgt å bruke silikonproteser av merket Motiva. Hos oss kan du velge mellom runde og anatomiske (dråpeformede) proteser. Motiva har en spesiell protese som er rund (Ergonomix), men oppfører seg som en dråpe, og dette gir et veldig naturlig utseende og føles som et vanlig bryst. Protesen kan settes over eller under den store brystmuskelen, og ulike faktorer avgjør hva vi anbefaler for akkurat deg. Alt dette gir deg mulighet til å få et skreddersydd resultat som passer dine spesifikke ønsker og fysiske forutsetninger.

Minimal scar

Motiva har utviklet en spesiell teknikk for å forstørre brystet gjennom et lite snitt, helt ned i 2,5 cm. Vi bruker da en smal, engangs lyshake og en innføringshylse som gjør at selv store Motiva proteser kan settes inn gjennom dette lille snittet uten at protesen skades.

Noen pasienter har spørsmål knyttet til brystproteser og brystkreft. Brystkreft er den vanligste kreftformen hos kvinner, og 1 av 8 får brystkreft i løpet av livet. Denne frekvensen er den samme hos kvinner med brystimplantater. De senere årene er det påvist en sammenheng mellom brystimplantater og en meget sjelden form for lymfekreft (ALCL). Foreløpig regner vi med at forekomsten av denne sykdommen er 1 av 30 000 kvinner, og i Norge er det påvist 3 tilfeller. Årsaken er enda ikke helt kartlagt, men vi ser en statistisk samvariasjon med noen bestemte proteseskall med ekstra ru overflate. Kirurgisk behandling med fjerning av protese og kapselen rundt denne er oftest tilstrekkelig behandling. Dersom det oppstår smerter, en kraftig hevelse eller følbare faste kuler i et bryst med proteser, må du oppsøke en plastikkirurg og helst den som har operert deg for å få dette vurdert. Har du ytterligere spørsmål knyttet til dette, gir vi deg mer utfyllende informasjon under konsultasjonen.

Garantier

Plastikkirurg1 gir fem års garanti ved kapseldannelse. Kapsel defineres som et hardt og vondt bryst med formforandring. Det betyr at vi vil reoperere deg kostnadsfritt dersom du får kapseldannelse (Baker grad III/IV).  Garantien forlenges ikke etter utført kapseloperasjon. Garantien gjelder ikke dersom du vil bytte til en annen størrelse, se forøvrig under.

Plastikkirurg1 gir også 2 års «bli fornøyd» garanti. Vi vil utføre eventuelle korreksjonsoperasjoner kostnadsfritt dersom det finnes medisinske grunner til reoperasjon og at resultatet kan forbedres uten at du utsettes for unødvendig risiko. Dette gjelder ikke dersom du ønsker annen størrelse eller dersom du ønsker et brystløft i tillegg til forstørringen.

Dersom du får en skade på protesene som påvises ved MR innen fem år, vil også dette utløse en garanti, og vi vil bytte protesene eller fjerne dem kostnadsfritt.

Vi ønsker å tilby en av de beste garantiene i Skandinavia. Vi kjenner oss trygge på å gi deg denne garantien etter at våre kirurger har gjennomført over 10.000 slike operasjoner siste 20 år.

Forutsetninger for at garantien skal gjelde er:

 • Du har fulgt klinikkens muntlige og skriftlige rutiner før, under og etter operasjonen.
 • Du har møtt til avtalte kontrolltimer.
 • Du må ta omgående kontakt med klinikken dersom det skulle oppstå problemer og møte til avtalt kontroll hos en av klinikkens kirurger, samt gjennomfører nødvendige tilleggsundersøkelser. Vekten din skal ikke ha endret seg med mer en fem kilo.
 • Garantien gjelder ikke dersom du er operert ved en annen klinikk etter primæroperasjonen.
 • Garantien gjelder ikke dersom du har gjennomgått et svangerskap/amming.
 • Garantien gjelder ikke dersom det gjøres brystløft sammen med brystforstørringen.
 • Kapselgarantien gjelder kun ved første gangs brystforstørring.

Like viktig som at du unngår komplikasjoner ved en brystforstørring, er at du får bryster som harmonerer med akkurat din kropp. Når du gjennomfører en brystforstørring hos Plastikkirurg1, skal du kunne forvente deg at du får et optimalt resultat for deg når det gjelder form, størrelse, konsistens og plassering på brystkassen.

Pris på brystforstørring – Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en brystoperasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, protesene, sports BH, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en brystforstørring er avhengig av en rekke faktorer. Blant annet avgjøres prisen av omfanget av inngrepet og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.