Tear trough

Behandling av volumtap under øynene

Området fra øyekroken og ned langs siden av nesen og under øyet kalles tear trough. Dette er et område som blir mer tydelig med alderen når volumet i kinnet synker eller forsvinner, og vi får tendens til poser under øynene. Det dannes gjerne en skygge her og av og til en mørkere hudfarge.

Ved Plastikkirurg1 behandler vi oftest tear trough med filler under øynene, inneholdende hyaluronsyre. Har du tegn på «søkk» eller blå ringer under øynene, er dette behandlingen som får deg til å se yngre ut, og det kun etter en behandling. Området rundt øyet har tynn hud, og ofte er det her de første rynkene blir synlige.

Filler med hyaluronsyre

Ved behandling av øyeregionen benyttes ofte hyaluronsyre og toksiner sammen for best mulig resultat. Det benyttes for å få bort skyggen i tear trough-området eller øvre kinn. Behandlingen kan kombineres med for eksempel muskelavslappende toksiner for å bli kvitt «sinnarynken» eller få dempet smilerynkene og hevet øyenbrynene. For et optimalt resultat gjør vi en individuell bedømmelse og diskuterer ulike alternativer ved en konsultasjon.

Tear trough-behandling

Ved behandling kjøles området vanligvis ned med is for å minske ubehaget og redusere blødning under huden. Det er lite smertefullt å få injeksjon her. Derfor er det vanligvis ikke behov for lokalbedøvende krem før injeksjonen. Pasienten sitter vanligvis oppreist slik at det er lett å se skyggene og konturene i området.

Filleren settes hovedsakelig dypt ned mot ansiktsskjelettet, men av og til er det nødvendig å sette noe mer overfladisk også. Det blir av og til en blødning i huden etter injeksjonene, og blåfargen og hevelsen kan sitte i huden inntil 2 uker. Det er fullt mulig å legge på sminke for å dekke blåfargen.

Hvem passer behandlingen for?

En tear trough-behandling passer for alle med en volumdefekt her, men best resultat er det på personer som har god elastisitet og spenst i huden i området.

Behandlingen gjøres ikke på personer som er gravide eller ammer. Pasienter som står på blodfortynnende medikamenter eller har hudinfeksjoner i området, bør ikke behandles.

Forventede resultater

Effekten kommer umiddelbart, men det blir vanligvis noe hevelse og en liten blåveis som er sjenerende 1-2 uker.

Hvor lenge varer behandlingen?

Varighet på en tear trough behandling med en hyaluronsyrebasert filler er normalt 1-2 år. Områder i ansiktet som har lite bevegelighet og sirkulasjon som under øyne, har lengre behandlingsvarighet enn f.eks. lepper.

Alternative behandlinger

Et alternativ til injeksjonsbehandling med hyaluronsyre er transplantasjon med fett. Dette er en permanent løsning og trenger ikke fylles på. Et annet alternativ kan være nedre øyelokksplastikk eller fjerning av poser under øynene. Under konsultasjonen diskuterer vi hva som er den optimale behandlingen for deg.