Brystreduksjon

Hva er brystreduksjon?

Brystreduksjon er et inngrep som forminsker størrelse og heng. Et vanlig problem hos kvinner er smerter i nakke og skuldre grunnet store, tunge bryst. Store bryst kan også gi uønsket oppmerksomhet, redusert selvfølelse eller være til hinder for sportslige aktiviteter. Det kan også være vanskelig å finne en passende BH andre steder enn i spesialbutikker. En del kan oppleve at BH-stroppen gnager inn i skuldrene og gir ubehag.

Om operasjonen

Inngrepet kan gjøres av medisinske eller kosmetiske årsaker og kan redusere rygg og nakkesmerter. Ved en brystreduksjonoperasjon fjernes fett, brystvev og hud, og brystvorten flyttes opp til et nivå tilsvarende folden under brystet. Ved behov reduseres den pigmenterte delen rundt brystvorten. Brystvevet formes slik at brystet blir mindre, fastere og får et løft. Inngrepet gir mulighet for å redusere sideforskjell mellom brystene.

Konsultasjon

En konsultasjon for brystreduserende operasjon er uforpliktende. Ved konsultasjon får du muligheten til å diskutere dine forutsetninger for det ønskede resultatet.

 • Fundere på hvilket resultat du ønsker å oppnå
 • Still dine spørsmål til en spesialisert kirurg
 • Diskutere dine valgmuligheter, plassering av snitt og eventuelle risikoer
 • Du vil se før- og etterbilder av tidligere brystreduserende operasjoner utførte på klinikken
 • Få informasjon om pris og når operasjonen kan utføres
 • Motta råd om operasjonens gang og forberedelsene dine.
 • Fyll ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner
 • For voksne kvinner eller kvinner med arvelig risiko for brystkreft anbefaler vi mammografi- eller ultralydundersøkelse før en brystreduksjon

Det ligger i vår interesse å sørge for at konsultasjonen er informativ, produktiv og at du føler deg trygg.

Hvis du er usikker på operasjonen, anbefaler vi deg å avstå.

Størrelse og symmetri

De fleste kvinner ønsker bryststørrelse tilsvarende B-D cup etter en brystreduserende operasjon. Det er likevel rom for større variasjon i forhold til det ønskede resultatet. Det blir alltid arr, men disse vil blekne over tid.

En eventuell asymmetri mellom kan også utjevnes i den grad det er mulig. Resultatene kan også variere fra pasient til pasient avhengig av hvordan brystene så ut i utgangspunktet og elastisiteten i hud og brystvev. Dette er noe som du og din kirurg går nærmere inn på under konsultasjonen.

Plassering av arrene

Ved brystreduksjon legges arrene rundt brystvorten og rett ned til folden under brystet. Arrene utseende varierer fra person til person. Hvilken operasjonsteknikk som egner seg best for dine bryster vil bli diskutert ved konsultasjonen. Generelt kan en si at alle vil få et arr rundt den pigmenterte delen og fra brystvorten og ned langs folden under brystet. Av og til blir det også nødvendig å legge et horisontalt snitt under selve brystet (anker/T-snitt).

Forvent rundt 12 måneder før du ser det fullstendige resultatet. Arr vil ikke forsvinne fullstendig, men vil gradvis blekne. For mindre brede arr anbefales taping av arrene i 3 måneder, og for å oppnå best resultat bør arrene ikke eksponeres for sollys de første 6 månedene.

Hva koster det?

Pris er fra 62 000,-. I prisen er følgende inkludert:

 • Selve operasjonen
 • Personlig pleie på vår sengepost med noe å spise
 • Alle nødvendige kontroller etterpå
 • Kompresjons BH
 • Mulighet å nå din plastikkirurg 24/7 etter du har kommet hjem fra operasjon
 • Bedøvelse og narkose
 • Pleie på bemannet oppvåkningsavdeling

Plastikkirurger med lang erfaring

På Plastikkirurg1 arbeider spesialister som har lang og bred erfaring med brystreduserende operasjoner. Vi har handplukket alle våre medarbeidere for å sikkerstille at du skal få en trygg opplevelse fra første kontakt med klinikken til det siste oppfølgende besøket. Ved akutte problemer finns de tilgjengelige uansett tid på døgnet.

Alle våre plastikkirurger er medlemmer i norske og internasjonale plastikkirurgiske foreninger. De har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i både Norge og utlandet.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Er brystreduksjon for deg?

Tunge eller hengende bryster kommer ofte som følge av vektvariasjon, amming eller er medfødt. En brystreduksjon kan bedre og tilpasse størrelsen til den øvrige kroppsformen eller lette fysiske aktiviteter som for eksempel idrett, jogging eller arbeid. Ryggsmerter eller skuldersmerter kan også være en god grunn til å gjøre brystreduksjon. For en del kan det også være en psykisk belastning å ha store, tunge og evt. hengende bryster. Teknikken som brukes varierer etter hvor mye man ønsker forminskningen.