Fettsuging hake

Fjern uønsket fett fra hake og kjevelinje

Fettsuging av hake er et kosmetisk inngrep hvor uønsket fett fjernes, dette fettet blir ikke borte med slanking og trening. Mange finner det sjenerende med for mye fett på haken og langs kjevelinjen, men området er spesielt egnet for fettsuging. Det er viktig å være klar over at det kun er fettet som kan fjernes. Det er vanlig å gjøre fettsuging av hake samtidig med ansiktsløftning.

Om operasjonen

Under selve inngrepet bruker kirurgen en teknikk kalt tumescent fettsuging av hake, som innebærer at væske bestående av saltvann, lokalbedøvelse og et middel som får blodårene til å trekke seg sammen, injiseres i fettvevet. Dette gjør fettet lettere å suge ut og minimerer blødning.

Etter at væsken er injisert, gjør kirurgen små snitt under haken eller bak ørene. En tynn kanyle føres inn gjennom disse snittene og kirurgen manipulerer deretter kanylen forsiktig for å bryte opp fettcellene og suge dem ut.

Hele prosedyren tar vanligvis mellom 30 til 60 minutter, avhengig av mengden fett som skal fjernes. Etter inngrepet kan området være hovent og ømt, men dette avtar gradvis. Du kan ofte vende tilbake til daglige aktiviteter etter noen få dager, men det kan ta noen uker før hevelsen og blåmerkene forsvinner helt.

Konsultasjon

Ved PK1 er det viktig for oss at alle våre pasienter mottar omfattende informasjon og støtte før de gjennomgår et kirurgisk inngrep. Dette starter med en inngående konsultasjon med noen av våre erfarne plastikkirurger med spesialisering på fettsuging.

 • Gjennom ett spørreskjema gir du detaljerte opplysninger om din helsetilstand og eventuelle tidligere sykdommer og kirurgiske inngrep
 • Vi diskuterer dine mål med inngrepet for å sikre at dine forventninger stemmer overens med hva som er realistisk å oppnå.
 • Still dine spørsmål slik at du føler deg trygg og godt informert før operasjonen
 • Få informasjon om hvordan operasjonen foregår, og hvilke forberedelser som er nødvendige
 • Gjennomgang av hvor innsnittene planlegges
 • Informasjon om mulige risikoer og komplikasjoner
 • Se bilder fra tidligere pasienter før og etter de har fettsuget haken sin
 • Få en oversikt over de totale kostnadene og tilgjengelige datoer for inngrepet

Vi hos PK1 sørger for at konsultasjonen er informativ og helt uten forpliktelser, slik at du kan ta en velinformert beslutning.

 

Hva koster det?

Pris er fra 33 500,-. Sluttprisen avhenger av omfanget av inngrepet, behovet for narkose, og om det er et kombinasjonsinngrep. I prisen er, utover selve operasjonen, følgende inkludert:

 • Bedøvelse
 • Kompresjonsbind for å støtte helingsprosessen
 • Tilgang til bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost, inkludert noe å spise
 • Du kan kontakte din plastikkirurg 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, etter at du har kommet hjem

Under konsultasjonen vil du få en nøyaktig pris for din operasjon basert på dine spesifikke behov.

Plassering av snittene

Oftest lages det et ca. 2 mm hull under haken der huden har en normal fold. Av og til legges to slike små hull under hver kjevevinkel. Hullene sys igjen med et sting. Disse små arrene blir vanligvis usynlige etter tilhelingen, men hos noen kan de bli røde en stund før de gradvis blekes. Du må regne med ca. 12 måneder før du kan se det endelige arret.

 

Etter operasjonen

Etter en operasjon, vil du først tilbringe tid i en bemannet oppvåkningsavdeling hvor du nøye overvåkes til bedøvelsen har avtatt. Når du er stabil og våken, flyttes du til en sengepost for videre pleie. Det er vanlig å føle noe ubehag og se hevelser i det opererte området, men dette kontrolleres med smertestillende medisiner og bruk av et kompresjonsbind som støtter helingsprosessen.

Du vil også få detaljerte instruksjoner om hvordan du skal ta vare på deg selv hjemme, inkludert råd om hygiene og aktivitetsnivå. Kirurgen vil være tilgjengelig for spørsmål og nødvendig oppfølging 24/7 etter at du har reist hjem. Regelmessige oppfølgingskontroller planlegges for å sikre deg best mulig resultat.

Potensielle risikoer og ettervirkninger

Risiker og bivirkninger forbundet med å fettsuge haken kan inkludere:

 • Blødning
 • Infeksjon
 • Hevelse og blåmerker
 • Smerte og ubehag
 • Ujevnheter
 • Nervebeskadigelse
 • Asymmetri

 

Erfarne kirurger ved PK1

Vi setter din sikkerhet og tilfredshet først fra det øyeblikket du tar kontakt med oss. Fettsuging av haken er en spesialitet ved vår klinikk, der våre erfarne plastikkirurger, utdannet i Norge, har utviklet sin kompetanse gjennom arbeid ved ledende klinikker både nasjonalt og internasjonalt. Våre kirurger er stolte medlemmer av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi og Norsk Plastikkirurgisk Forening, samt den internasjonale organisasjonen ISAPS, og er alltid tilgjengelige for akutte situasjoner døgnet rundt.

Vår klinikk i Bergen bruker kun det nyeste innen kirurgisk utstyr for å sikre høyeste kvalitet og naturlige resultater.

Hvem er egnet for fettsuging av hake?

Hakens form endres gjennom livet grunnet aldring, arv og vektendringer. Gjennom å fettsuge sin hake vil kjevelinjen bli mer markert og dobbelthaken blir borte. Hvis huden er elastisk og tykk, trekker huden seg oftest pent sammen etter fettsugingen.