Postbariatrisk kirurgi

Postbariatrisk kirurgi

Fedme er et problem for en økende del av befolkningen. Pasienter som gjennomgår et stort vekttap, opplever store plager pga hudoverskudd. Over halvparten av pasienter som har gjennomgått en slankeoperasjon har behov for hudkorreksjoner.

Problemer som kan komme etter stor slanking er mange: eksem i hudfolder, sårhet, lukt, problemer med å vise seg i sosiale sammenhenger og isolasjon som følge av dette. Mange kan også ha sykemeldingsperioder på grunn av fysiske og psykiske plager.

Ofte trenger pasienter som har gått mye ned i vekt, flere korrigerende inngrep. De vil gjerne kombinere inngrep på ulike områder slik at antall operasjoner blir færre. Den totale sykemeldingstiden blir da kortere. Dersom du ønsker flere operasjoner, vil vi lage en behandlingsplan og prioritere områdenes rekkefølge etter hva som er viktigst for deg.

Hvorfor postbariatrisk kirurgi ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Dr. Christian Busch har interessert seg for dette feltet i en årrekke og har opparbeidet seg en spesialkompetanse. Han er en av kirurgene i Norge som har operert flest postbariatriske pasienter i en privat setting.

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide.

Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført postbariatrisk kirurgi, er det viktig at du selv tenker på hva du ønsker å oppnå. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon. Du vil møte en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem til konsultasjonen.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre et postbariatrisk inngrep, anbefaler vi deg å avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg, foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt/hull, og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres og forbedres ved inngrepet, hva det koster og når vi kan gjøre det. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede den til operasjonen og evt. narkose.

Hvilke operasjoner er aktuelle?

Ofte kommer det som en overraskelse på pasienter som har gått betydelig ned i vekt hvor omfattende rekonstruktiv plastikkirurgi som må gjøres for at huden skal bli stram igjen slik at du skal bli komfortabel med din ”nye” kropp.

Det varierer litt fra person til person hvilke områder som har de mest uttalte forandringene, og sammen lager vi en plan for nettopp det. Vanlige operasjoner kan være bukplastikk, bodylift, brystløft, brystløft med proteser, brystproteser, sete/flankeløft, ryggplastikk, ansiktsløft, overarmsplastikk og lårplastikk. I tillegg ønsker noen pasienter fettsuging av enkelte områder.

Det som skjer etter en stor vektreduksjon, er at huden ikke trekker seg godt nok sammen og blir hengende og danner folder. Hensikten med postbariatrisk kirurgi er å lage et tilfredsstillende forhold mellom kroppsstørrelse og hudmengde ut i fra pasientens forutsetninger og ønsker.

Hvem gjennomfører en postbariatrisk operasjon?

Pasienter som gjennomgår en slankeoperasjon eller går betydelig ned i vekt, ser frem mot å bli normalvektig. Selv om pasientene informeres om det før en slankeoperasjonen, blir mange forbauset over hvor stort hudoverskuddet kan bli etter slanking.

Operasjonene som gjøres er ofte omfattende både fysisk og kostnadsmessig. Våre kirurger har stor erfaring med slike inngrep, og vi vil gjøre det ytterste for at du skal kunne komme tilbake til et normalt liv så fort som mulig dersom du velger å komme til oss.

Når du kommer til PK1, vil vi gjøre vurderinger ut i fra dine ønsker og velge behandlinger som passer for deg.

Plassering av arr

Når hudoverskudd skal fjernes, legges det snitt som etterlater arr. Siden huden oftest er strukket og uelastisk, må snittene lages lange for å unngå bulker (”hundeører”) i avslutningen av arret. Arrenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger.

Arrene legges oftest slik at de skjules av undertøy, eller på steder der de blir minst iøynefallende. Arrene kommer aldri å forsvinne helt, men de blekner med tiden. Du må regne med ca. 12 måneder før du kan se sluttresultatet. For å minimere risikoen for brede arr, anbefaler vi at arrene tapes i 3 måneder. For å hindre pigmentering i arrene bør ikke arrene få sol første 6 måneder.

Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en operasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjonstøy, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på postbariatrisk kirurgi er avhengig av en rekke faktorer. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.