Hudforbedring av aldersforandringer i ansiktet

Hudforbedring av aldersforandringer i ansiktet

Når vi blir eldre dannes linjer, rynker og til slutt dype furer. Dette skyldes først og fremst at bindevevet i underhuden reduseres og endrer karakter. Fettfordelingen i ansiktet og selve ansiktsskjelettet endres også slik at det oppstår volumtap i kinn og rundt øynene. Hudens aldring påvirkes av ulike forhold. Først og fremst  gjelder dette sol og røyking, men også av arvelige faktorer.

Vi kan aldri stoppe aldringen, men vi kan bremse synlige alderstegn og reversere noen av effektene. Gjennom å leve sunt, beskytte huden mot sol samt holde huden ren og fuktig, kan prosessen bremses.

Behandlingsmuligheter

Rynker som skyldes muskelaktivitet i mimisk ansiktsmuskulatur er lett å behandle med injeksjon av neurotoksiner som svekker disse musklene. Med alderen endres ansiktsskjelettet og fordelingen av bløtdeler i ansiktet. Dette kan motvirkes ved å fylle ut vevsdefekten med fillere. Små rynker kan også behandles med fillere, disse løfter opp og glatter ut rynken nedenfra. Til sist kan hudelastisiteten, hydreringen og fylden i huden forbedres ved å tilføre lærhuden en hyaluronbasert filler. Ved Plastikkirurg1 bruker vi kun hyaluronsyrebaserte fillere.

Gjennom å fjerne det øverste hudlaget med kjemisk peeling, tvinges huden til fornyelse og kroppens reparasjonsmekanismer settes i gang. Den nye huden får blant annet en annen elastisitet. Dermed kan også små, overfladiske linjer og rynker bli borte.

Plastikkirurg1 har lang og bred erfaring i behandling av rynker. Med et stort spekter av behandlingstilbud kan vi skreddersy en behandlingspakke som passer til ditt behov.

Konsultasjon

Ved Plastikkirurg1 skal du føle deg trygg. Vi setter av god tid til samtale før vi går i gang med behandling. Du får fylle ut et helseopplysningsskjema som gjennomgås sammen med kosmetisk sykepleier. Det er viktig at vi får vite om dine ønsker og forventninger, det vil også bli gjort en  analyse av huden din. Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser, og det blir god anledning til å stille spørsmål. Våre leger er også tilgjengelig ved disse samtalene. Er det noe du lurer på, er vi glad for om du ringer eller sender oss mail!

Hvordan foregår selve behandlingen?

Det finnes forskjellige typer behandlingsformer. Det tas utgangspunkt i din hud, og det som gir optimal effekt.

Neurotoksiner

Rynker som forårsakes av gjentatt mimikk, kan reduseres gjennom å få muskulaturen til å slappe av ved hjelp av injeksjoner med neurotoksiner. Disse settes gjennom en veldig tynn nål som knapt kjennes. Behandlingen lager sjelden synlige merker.

Fillere

Dype eller små rynker og furer kan reduseres gjennom å injisere en filler som løfter opp og glatter ut rynken fra dypet. Her bruker vi kun hyaluronsyrebaserte fillere.

De fleste foretrekker å få bedøvelse i form av påsmurt krem før behandling med fillere. På den måten kan filler behandlingen gjennomføres med minimalt av ubehag.

Filleren injiseres i huden via en tynn nål. Fillere kommer i flere ulike typer, basert på molekylstørrelse og ulike fillere er tilpasset ulike lokalisasjoner. Dette har våre ansatte på Plastikkirurg1 god kunnskap om.

Behandlingen tar fra 30-50 minutter. Etter behandling er det normalt å føle noe ubehag, for eksempel rødhet, hevelse, smerte, kløe, blåmerker eller ømhet i det behandlede området. Dette går som oftest over etter noen dager, maksimalt 1–2 uker.

Hvordan virker fillere?

Fillere basert på hyaluronsyre som ligner kroppens egen hyaluronsyre. Den har form som en gele. Hyaluronsyren er syntetisk fremstilt og kommer ikke fra dyrehud, derfor trenger du ikke ta hudtest for å se om du er allergisk. Det minimal risiko for allergiske eller hypersensitive reaksjoner.

Fillere gir i de fleste tilfeller umiddelbar effekt. Effekten er langvarig, men ikke permanent. Etter første behandling, anbefaler vi ny behandling etter 4-6 måneder for å opprettholde resultatet. Effekten av en behandling med fillere vil deretter kunne vare fra 6-12 måneder avhengig av det behandlede området, hudtype, livsstil og alder. På grunn av stor blodgjennomstrømming i leppene, vil effekten ha kortere varighet, ca 6 mnd.

Kjemisk peeling

For å behandle små overfladiske linjer og rynker, kan hudens øverste lag fjernes med kjemisk peeling. På denne måten tvinges huden til å fornye huden gjennom egne tilhelingsprosesser.

Tiden etter behandlingen

Alt etter hvilken type behandling du har fått utført, toksiner, filler eller kjemisk peel eller en kombinasjon av disse, er tilhelingsprosessen ulik fra person til person. Før du drar fra klinikken, vil du få utdelt skriftlig informasjon om selve behandlingen som er blitt utført samt informasjon om reaksjoner etter en slik behandling.

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 50 daglig.

Hvis det er noe du lurer på, svarer vi gjerne på spørsmål.

Etterbehandling

For at du skal kunne beholde et bra resultat på lengre sikt, anbefaler vi at du pleier huden regelmessig og benytter en  høy solfaktor. Hos Plastikkirurg1 får du tilpasset informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene. Vi fører medisinske hudpleieserier fra ZO Skin Health.

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av hvilket område som skal behandles samt produkter og behandling som brukes. Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.