Armplastikk

Armplastikk

Armplastikk er et kosmetisk inngrep som har som mål å fjerne hudoverskudd og heng på overarmene. Det er vanlig å gjøre fettsuging i kombinasjon med overarmsplastikk, særlig hvis armen er kraftig med hudoverskudd.

Ofte er ikke huden elastisk nok på overarmene til å gjøre fettsuging alene, men fettsuging må kombineres med overarmsplastikk. Hudens elastisitet blir dårligere med økt alder, noe som gir en slapp og løs hud. Ved vektreduksjon blir huden hengende og kan gi ulike plager. Ved en overarmsplastikk blir armen slankere, smalere og strammere.

Hvorfor armplastikk ved Plastikkirurg1 i Bergen?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery).

Armplastikk er en vanlig inngrep hos oss, og vi har gode, trygge resultater.

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en overarmsplastikk, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger. De har alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en armplastikk, bør du avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er feil å stille. Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt/hull, og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og hvor lang ventetid det er. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Hvem gjennomfører armplastikk?

En armplastikk gjøres for å fjerne overflødig hud på overarmene. Om dette gir deg fysiske plager eller bare psykiske hindringer, kan vi på et relativt enkelt sett hjelpe deg med dette.

Vi strekker da ut huden, og tar bort det overflødige gjennom diskrete snitt. Pasienter som har plager med hudoverskudd har gjerne dette også på overarmene. I tillegg til å gi fysiske besvær, kan det være sjenerende i visse sosiale sammenhenger. Av og til er det nødvendig å gjøre en fettsuging sammen med fjerning av hud, for å gi et mest mulig vellykket resultat.

Plassering av arr

Ved overarmsplastikk legges snittet på innsiden av overarmen fra albu til armhule. Arrene bleknes med tiden, men hvor synlige de blir, er avhengig av hvor godt din hud gror og hvor pene arr du lager. Vi anbefaler at du taper arrene i 3 måneder og unngår å få sol på dem i 6 måneder etter inngrepet.

Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en operasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjonstøy (bolero), pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en armplastikk er avhengig av en rekke faktorer. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.