Ansiktsløft

Ansiktsløft

Med alderen blir huden løsere og mindre elastisk i ansiktet. Dette er særlig tydelig over kjevekammen og på haken, og det blir løsere, rynkete hud og dypere furer på kinnet. I tillegg siger fettet nedover fra øverst på kinnet til rett over underkjeven. Hvis dette er noe som plager deg og du ønsker en forandring, er kanskje ansiktsløftning en operasjon som passer for deg.

Ansiktsløftning er et inngrep som gjøres for å gi et yngre utseende og fjerne hudoverskudd i ansiktet. Ansiktsløftning uten kirurgi kan ikke gi et så naturlig og pent resultat som en facelift. Ved Plastikkirurg1 har våre kirurger lang erfaring med facelift og bruker teknikker som gir et naturlig resultat som holder i mange år. Hvor lenge resultatet varer, avhenger av individuelle forutsetninger, først og fremst hvor elastisk huden er. Det er viktig å være klar over at hudens elastisitet ikke endres ved ansiktsløftning og at fine rynker i huden ikke blir borte. Ansiktsløftning kan kombineres med andre behandlinger som fillere, fettransplantasjon, medisinske hudkremer og kjemisk peeling hos de pasientene som trenger det for å gi det beste resultatet.

Hvorfor ansiktsløftning ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i Norge og utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery). Hos oss er ansiktsløftning et vanlig inngrep, og vi har gode, naturlige resultater.

Hos oss skal du være trygg på at alle ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, for at du skal bli fornøyd. Alle våre medarbeidere er håndplukkede og er profesjonelle og dedikerte i sitt arbeide. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter av høyeste kvalitet fra ledende leverandører.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en ansiktsløftning, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til hvor store endringene skal bli. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på ansiktsløftning. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positiv. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært gjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en facelift, anbefaler vi deg å avstå fra operasjon. Vent til du er sikker!

Hos PK1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er dumme! Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi i samråd med deg foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt og eventuell risiko ved ditt inngrep. En ansiktsløftning kan også kombineres med andre operasjoner. De vanligste er fettsuging av hake og øyelokksoperasjoner, men også andre, supplerende inngrep i ansiktet kan legges til der dette er ønskelig. Det er da vanlig å supplere med fettransplantasjon, toksiner, fillere og kjemiske peelinger.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger, og vi vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når du kan komme. Du må også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og narkose.

Hvem gjennomfører ansiktsløft?

Både arvelige faktorer og miljøfaktorer, som sol, røyking og vektforandringer kan påvirke hudelastisiteten. Når hudens elastisitet blir dårligere, vil furene i ansiktet bli dypere, det blir mer rynker og heng. De viktigste forandringene som oppstår etter en ansiktsløftning er oppstramming av hud på hake, hals og kinn, utretting av rynker på kinn, utretting av folden fra kinn til overleppe og til slutt løfting av volumet fra rett over kjevekanten til kinnbenet. En ansiktsløftning gir et naturlig, pent resultat og ikke et operert eller kunstig utseende.

Plassering av arrene

Snittenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Ved et mindre løft og hvor huden har noe elastisitet legges snittet fra hårlinjen over øret, foran øret og avsluttes nedenfor øreflippen. Ofte er huden for uelastisk slik at arret må fortsette litt opp i tinningen og bak øret og inn i håret i nakken. Foran øret legges snittet i en naturlig hudfold og vinkles inn mot øregangen. Arrene kommer aldri å forsvinne helt, men de blekner med tiden, og du må regne med ca. 12 måneder før du kan se sluttresultatet.

Hva koster det?

Inkludert i prisen du betaler for en ansiktsløftning er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjonsplagg, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en ansiktsløftning er avhengig av en rekke faktorer. Blant annet avgjøres prisen på omfanget av inngrepet og om du skal gjøre et kombinasjons inngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon

Ansiktsløftning