Bivirkningene av Restylanebehandling er oftest knyttet til nålestikkene pasienten får når fillerne settes. Enkelte opplever å bli litt rød og hoven, og i tillegg kan det bli små blåmerker. Det er også mulig med andre komplikasjoner, men disse er sjeldne. Det kan være problemer som ujevnheter i huden, sjeldnere infeksjoner på behandlingsstedet, eller  allergier mot virkestoffet. Kan det forekomme reaksjoner etter en fillerbehandling ifb. med koronavaksinen? Dr. Busch gir deg svaret.

Det har vært observert immunologiske reaksjoner på hyaluronsyrebaserte fillere, som eksempelvis Restylane, både med Moderna- og Pfizervaksinen. Dette har likevel vært milde og forbigående plager, og personer som har fillere skal ikke måtte utsette vaksinering.

De aller fleste som har gjennomført en injeksjon med Restylane opplever ingen ubehag i forbindelse med koronavaksine. I få tilfeller kan de oppleve forbigående hevelse og ømhet i behandlingsområdet, men dette er ufarlig og gir seg etter noen få dager. Hos oss anbefaler vi at pasienter utsetter en eventuell Restylanebehanding til noen uker etter vaksinering, slik at immunresponen fra vaksinen har fått roet seg. Dette for å være på den sikre siden.