Les vår nye bloggserie som følger Majas personlige pasientreise. Gjennom denne serien vil vi dele hennes opplevelser og erfaringer rundt det å gjennomgå en operasjon, og hva som har skjedd årene etter. Vi håper at Majas historie kan være en kilde til innsikt for andre i lignende situasjoner. Følg med for å få et innblikk i Majas reise, med hennes egne ord:

Tiden har gått så fort. Jeg er tilbake i jobb og trening, og det har jeg vært lenge. Ingen komplikasjoner, ingen stygge arr, ingen hevelser. Alt har, med andre ord, gått knirkefritt. Og det beste av alt: resultatet. Jeg var jo litt redd for at implantatene skulle gjøre at brystene mine ble unaturlige, men de ser virkelig ut som mine egne. Og det er jeg kjempeglad for. Resultatet har blitt akkurat som ønsket!

Siden sist har jeg fått noen spørsmål om hvordan det er med trening etter et slikt inngrep. Om jeg kan gjøre det jeg vil, om jeg må ta noen forhåndsregler, og om jeg føler at brystene er i veien. Jeg kan forstå at folk, særlig de som trener mye, tenker på slikt. Jeg tenkte mye på dette selv. I starten må man være forsiktig, man har tross alt vært gjennom en operasjon og det tar tid å leges. Nå som det har gått noen måneder kan jeg likevel gjøre hva enn jeg vil på trening. Jeg trener tungt, løper raskt, og kan ta både benkpress og armhevinger. Alt er som før. Brystene er ikke i veien, for de er jo blitt en del av kroppen min. Det er ingenting som føles unaturlig, og jeg har aldri tenkt tanken på å «passe på de», ikke nå i ettertid vertfall. Hvordan man vil fungere etter et inngrep er så klart individuelt, men en brystoperasjon er ikke noe som hindrer deg i å bruke kroppen. Tvert i mot.

Jeg er veldig glad for at jeg valgte å legge inn implantater i brystene, og jeg hadde gjort det igjen. Det er nok ikke noe for alle, men for meg var det et rett valg. Om du tenker på det selv, og har vurdert det over en periode, vil jeg absolutt anbefale deg å ta kontakt med dr. Ørner eller dr. Busch. En konsultasjonstime koster deg jo egentlig ingenting. Det er ikke bare-bare å legge seg under kniven, og derfor er det viktig at man tilegner seg både korrekt og god informasjon om prosessen. Det fikk jeg så fort jeg tok kontakt med PK1.