Fjerne overflødig hud

Hvordan oppstår overflødig hud?

Overflødig hud kan oppstå av flere årsaker som genetikk eller mistet elastisitet etter raskt vekttap, graviditet eller aldring. Ved å gjennomgå en kirurgisk operasjon for å fjerne overflødig hud, kan du oppnå en strammere og mer definert kroppsfasong. Vanlige områder som behandles inkluderer mage, lår, armer og ansikt

Hos Plastikkirurg1 tilbyr vi trygge og profesjonelle behandlinger tilpasset dine behov. Våre erfarne plastikkirurger bruker avanserte teknikker for å gi deg naturlige og tilfredsstillende resultater med redusert løs hud.

Om operasjonen

Under operasjonen fjernes overskuddshud og fettvev, og vevet strammes opp for å gi et jevnere og strammere utseende. Eventuelt overskuddsfett kan fjernes ved hjelp av fettsuging eller omfordeles for å forbedre kroppens konturer.

Selve operasjonen tar vanligvis mellom 1-4 timer, avhengig av omfanget av prosedyren og området som behandles. Resultatene blir gradvis mer synlige etter hvert som hevelsen avtar, og pasienten vil kunne nyte en fastere og mer definert kroppsfasong innen noen måneder.

Konsultasjon

Før operasjonen gjennomføres en grundig konsultasjon for å vurdere din helse, mål og forventninger. Vi gir deg detaljert informasjon om prosedyren, mulige komplikasjoner og forventede resultater. Konsultasjonen er en viktig del av forberedelsene, og den sikrer at du får en trygg og effektiv behandling.

Under konsultasjonen vil vi:

 • Evaluere din generelle helse og medisinske historie
 • Utføre en fysisk undersøkelse av det aktuelle området
 • Diskutere dine estetiske mål
 • Gi informasjon om snittplassering, arrdannelse og realistiske forventninger til resultatet
 • Forklare risikoer, potensielle komplikasjoner og forventet restitusjonstid

Konsultasjonen er din mulighet til å stille spørsmål, se før- og etterbilder, og føle deg trygg på behandlingsvalget.

Snittplassering og arr

Våre plastikkirurger er nøye med å plassere snittene slik at arrene blir minst mulig synlige, vanligvis i allerede naturlige hudfolder. Plasseringen varierer avhengig av hvilket område med løs hud som behandles og omfanget av overflødig hud som skal fjernes.

 • Bukplastikk: Horisontalt snitt over kjønnshårene, eventuelt rundt navlen
 • Lårplastikk: Snitt i lysken eller langs innsiden av lårene
 • Armplastikk: Snitt langs innsiden av overarmen
 • Ansiktsløft: Snitt rundt ørene og ved hårfestet

Arrene vil være mest synlige de første månedene etter operasjonen, men vil gradvis bli mindre synlige. Vi vil gi deg råd om hvordan du best kan ta vare på arrene etter operasjonen.

Keisersnitt

For pasienter som har gjennomgått keisersnitt, kan snittet ofte gjenbrukes under fjerning av overflødig hud. Dette gjør det mulig å minimere ytterligere arrdannelse. Våre kirurger vil vurdere ditt eksisterende arr under konsultasjonen og planlegge snittplasseringen deretter.

Hva koster det?

Prisen er fra 50.900,-. I prisen er følgende inkludert:

 • Operasjonskostnad
 • Bedøvelse
 • Oppfølgningstimer
 • Eventuelle nødvendie kompresjonsplagg

 

Før operasjonen

Å forberede seg godt før operasjonen bidrar til å sikre et vellykket resultat og en trygg og komfortabel opplevelse. Ved PK1 veileder vi deg gjennom alle forberedelsene, slik at du føler deg trygg og informert. Våre plastikkirurger og medisinske team er tilgjengelige for å besvare alle spørsmål du måtte ha.

Forberedelser

 • Røyking
  Hvis du røyker, bør du slutte minst 4 uker før operasjonen. Røyking påvirker blodomløpet og kan forsinke helingsprosessen.
 • Medisiner
  Noen medisiner og kosttilskudd kan påvirke operasjonen og helingen. Unngå blodfortynnende medisiner som ibuprofen, aspirin og visse kosttilskudd minst 2 uker før operasjonen. Kirurgen din vil gi deg en komplett liste.
 • Forberedelser hjemme
  Sørg for å ha en komfortabel plass hjemme for restitusjon. Du kan trenge løse og komfortable klær, puter for støtte og en god hvilestol.
 • Transport
  Etter operasjonen vil du trenge noen som kan kjøre deg hjem og være sammen med deg i de første dagene.
 • Faste
  Du må faste 6 timer før operasjonen hvis du skal ha generell bedøvelse. Dette betyr ingen mat eller drikke.
 • Dusj
  Bruk Hibiscrub såpe (fås kjøpt på apotek) til kroppsvask i dusjen både kvelden før operasjon og om morgenen operasjonsdagen. Skyll såpen nøye av etterpå. Bruk vanlig sjampo i håret. Du behøver ikke bruke Hibiscrub i ansiktet. Ikke bruk krem eller parfyme.
 • Praktiske forberedelser
  Planlegg å være borte fra jobb i minst 1–4 uker, avhengig av hvilken type operasjon du skal gjennomgå. Ordne med husholdningsoppgaver og barnepass på forhånd.

 

Etter operasjonen

Etter operasjonen vil du få nøye instruksjoner fra våre kirurger for å sikre en god og trygg helbredelsesprosess. Vår medisinske stab vil være tilgjengelig for spørsmål eller bekymringer døgnet rundt gjennom hele tilhelingsperioden.

Dusj og hygiene

Ved en ansiktsløftning skal sårene holdes tørre første uken. Ved andre inngrep kan du dusje etter 48 timer. Sørg for at dusjvannet er lunkent, ikke varmt. Bruk mild såpe og la vannet renne forsiktig over operasjonsområdet uten å skrubbe eller gni. Tørk området forsiktig med et rent håndkle ved å klappe forsiktig, ikke gni.

Unngå å bade, bruke boblebad eller svømmebasseng de første fire ukene for å redusere infeksjonsrisikoen.

Taping av arr

Taping av arr etter operasjonen hjelper til med å redusere arrdannelse og gir støtte til helingsområdet. Bruk medisinsk tape anbefalt av kirurgen. Silikontape eller papirbasert tape kan være passende avhengig av operasjonsområdet. Tapen skal brukes i minst 6 uker etter operasjonen, og ofte i opptil 3 måneder for best mulig resultat.

Slik gjør du:

Sørg for at huden er tørr før du påfører tapen. Plasser tapen direkte over arret og jevn den forsiktig ut. Skift tapen hver 3-5 dag, eller oftere hvis den blir skitten eller løsner.

Fysisk aktivitet

Det er viktig å bevege seg forsiktig for å forbedre sirkulasjonen. Gå korte turer rundt i huset de første dagene. Etter omtrent 2 uker kan du gradvis øke aktiviteten, som å gå turer eller gjøre lette husarbeid. Unngå tunge løft, anstrengende trening og annen intens fysisk aktivitet i minst 6-8 uker.

Konsulter legen din før du gjenopptar treningsrutinen. Vanligvis kan lett trening som svømming eller sykling gjenopptas etter ca. 8 uker.

Strammende sår

Det er normalt å føle stramming eller ubehag i operasjonsområdet i flere uker etter operasjonen. For å redusere ubehaget kan bruk av kompresjonsplagg som foreskrevet av kirurgen bidra.

Sørg for å delta på alle oppfølgingsavtaler med kirurgen for å overvåke tilhelingen og justere behandlingsplanen ved behov. Etter konsultasjon kan forsiktig massasje av området bidra til å lindre strammende følelse.

 

Potensielle komplikasjoner

Hos Plastikkirurg1 gjør vi vårt beste for å minimere risikoen ved å gi deg grundige forberedelses- og etterverninstruksjoner, samt nøye oppfølging etter operasjonen. Her er noen av de vanligste komplikasjonene og hvordan vi håndterer dem.

Infeksjon

Infeksjoner kan oppstå i operasjonsområdet og føre til rødhet, varme, hevelse eller puss. For å forebygge infeksjoner gir vi deg detaljerte instruksjoner for hygiene og sårstell etter operasjonen.

Hvis du mistenker infeksjon, ta kontakt med kirurgen umiddelbart. Behandlingen kan inkludere antibiotika, drenering av sårvæske eller kirurgisk revisjon.

Blødning

Blødning kan forekomme under eller etter operasjonen, noe som kan føre til hematom (ansamling av blod under huden). Før operasjonen instruerer vi deg om hvilke medisiner du bør unngå før operasjonen for å redusere blødningsrisikoen. Bruk av kompresjonsplagg etter operasjonen bidrar til å redusere hevelse og blødning.

Mindre blødninger kan behandles ved å påføre trykk på området. Større hematomer kan kreve drenering gjennom en mindre prosedyre på klinikken.

Ansamling av gul vevsvæske

Serom er en opphopning av gul væske (serøs væske) i operasjonsområdet, som kan føre til hevelse og ubehag. Bruk av kompresjonsplagg hjelper med å forhindre serom. For å redusere risikoen bør du unngå anstrengende aktivitet.

Mindre seromer kan tas opp av kroppen naturlig, men større seromer kan kreve drenering med en sprøyte eller gjennom et dren.

 

Lang erfaring med å fjerne løs hud

Våre plastikkirurger har gjennom årene utført et stort antall vellykkede fjerninger av overflødig og løs hud, og vi har opparbeidet oss et rykte for å levere naturlige og tilfredsstillende resultater. Vi kombinerer moderne teknikker med et pasientorientert fokus for å sikre at du føler deg trygg og ivaretatt gjennom hele prosessen. Vårt mål er å hjelpe deg med å oppnå økt selvtillit og velvære gjennom profesjonell og individuell behandling.

Fjerne løs hud

Ønsker du å fjerne løs og overflødig hud? Hos Plastikkirurg1 (PK1) tilbyr vi skreddersydde løsninger for å hjelpe deg med å oppnå en mer definert kroppsfasong. Våre plastikkirurger er eksperter på området og jobber sammen med deg for å skape et naturlig resultat som du vil være fornøyd med. Kontakt oss i dag for en uforpliktende konsultasjon.