20 års aldersgrense

Solnedgang

20 års aldersgrense for kosmetiske behandlinger, kirurgiske og ikke-kirurgiske

Ved Plastikkirurg1 har vi siden oppstart høsten 2017 hatt ulike «vær varsom» grupper av pasienter. Pasienter i aldersgruppen 18-20 år har vært en av disse gruppene. Vi, dr. Busch og dr. Ørner, har hatt som regel at alle i denne aldersgruppen som ønsker en konsultasjon ved vår klinikk skal undersøkes og vurderes uavhengig av begge kirurger. Vi oppfordrer også disse pasientene til å bringe med seg foreldre eller foresatte. Før Plastikkirurg1 tilbyr denne pasientgruppen noen form for behandling, har vi sammen diskutert pasienten. Dersom det ikke har vært samsvar oss i mellom, har vi heller ikke tilbudt pasienten noen form for behandling.

Vi ser likevel etter 1 års drift at denne pasientgruppen utgjør en veldig liten gruppe av pasienter. Selv om kosmetisk kirurgi utføres og er tillatt på pasienter over 18 år i Norge i dag, har vi på Plastikkirurg1 sammen bestemt at vi ikke lenger ønsker å tilby kosmetiske behandlinger til pasienter under 20 år. Dette gjelder både kirurgiske og ikke-kirurgiske behandlinger, som for eksempel injeksjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *