Det eksisterer mange myter rundt privatklinikker, kosmetisk kirurgi og hvem som oppsøker disse. Mange tror at våre pasienter er unge, umodne og usikre. Dette er feil. Våre pasienter er helt vanlige, voksne kvinner.

Det er nå flere år siden vi åpnet dørene ved Plastikkirurg1 på Sandsli i Bergen. Vi ville sjekke, og analyserte tallene våre for første driftsår. Der så vi at gjennomsnittsalderen på våre operasjonspasienter var 43 år. Hele 95% av våre pasienter var kvinner og under 1 % av dem var under 20 år. Dette betyr at den største andelen av våre pasienter er godt voksne kvinner. Våre pasienter forteller også at tanken om å gjøre et kosmetisk inngrep har modnet i mange år. Når de først bestiller time til konsultasjon, har de allerede bestemt seg for å gjennomføre inngrepet. De vil bare sjekke ut klinikken, treffe kirurgen, få besvart de siste spørsmål og å se om dette er klinikken de velger.