Plastisk kirurgi er ofte forbundet med en viss skepsis, og gjennom tidene har det oppstått ulike myter om plastiske operasjoner og estetisk kirurgi. Vi har spurt dr. Ørner om han kan kommentere noen av påstandene som ofte dukker opp.

– Det er kun kvinner som gjennomfører plastisk kirurgi!

Kosmetisk plastikkirurgi gjennomføres både på menn og kvinner, og ca. 15% av operasjonene her på PK1 gjennomføres på menn. De mest populære operasjonene blant menn er ansiktskirurgi, fettsuging og postbariatrisk kirurgi. Vi opplever enda at det er flest kvinner som kommer til vår klinikk, men vi ser også en økning i antall menn.

 

– Plastikkirurger opererer hvem som helst og hva som helst!

75% av inngrepene vi utfører i dag kan man også få utført av den offentlige helsetjenesten, noe våre pasienter får informasjon om. Den store forskjellen her er ventetiden; Hos oss kan man en operasjon finne sted kun dager etter en konsultasjon, mens man i det offentlige kan måtte vente opptil år før en operasjon blir gjennomført. Felles for alle våre pasienter er at de har tenkt seg nøye om, og de har brukt lang tid på å finne den rette kirurgen og klinikken. Dersom våre kirurger vurderer at en operasjon ikke vil være til nytte for en pasient, blir ikke operasjonen gjennomført.

 

– Det er farlig å gjennomføre plastisk kirurgi!

Å få utført en operasjon er forbundet med risiko. Her på PK1, hvor vi utfører kosmetisk kirurgi på friske mennesker er risikoen veldig lav. Svekket helsetilstand før en operasjon vil gi økt risiko for komplikasjoner, men dette er noe vi i stor grad kartlegger under en konsultasjon. Vårt team gjør en grundig helsevurdering av hver enkelt pasient, og legger til rette for at alt skal gå så bra som overhodet mulig.

 

– Det er bare unge mennesker som opererer seg!

Mange tror at det kun er unge mennesker som får utført plastisk kirurgi, men dette en bare en myte. 50% av våre pasienter er i aldersgruppen 30-50 år, og gjennomsnittsalderen på de vi opererer er 44 år. Videre er 25% av våre pasienter mellom 20-30 år.