De fleste har hørt om brystforstørrelse, silikon og implantater – altså det som har som formål å gjøre brystene større. Men, hva med brystløft? En oppstramming og et løft, der prosedyren ikke direkte øker bryststørrelsen? Mange kvinner glemmer at dette kan være en bedre løsning enn implantater ved noen utgangspunkt.

Hva er, og hva er formålet med et brystløft?

Brystløft er en operasjon hvor brystet formes til en rundere og fastere fasong. I tillegg løftes brystvorten, og den pigmenterte huden rundt brystvorten reduseres. Til tross for at volumet er det samme etter et brystløft, kan brystene virke større siden brystvevet er trukket inn fra siden. Om pasienten ønsker det, er det mulig å sette inn et lite implantat eller fjerne noe av brystvevet samtidig. Hensikten/formålet med operasjonen er altså å stramme, løfte opp og gi brystene et «yngre» uttrykk.

Hvem ønsker gjennomføre et brystløft, og hvorfor?

De fleste kvinner i ulike aldre kan oppleve heng og løshet i brystene, og dette er noe mange følgelig ønsker endre. Kvinner som er plaget med akkurat dette, at brystene er løse og henger, vil kanskje «stramme opp». Det er disse kvinnene som oppsøker oss på PK1.

Det som gir heng og løshet, er redusert styrke og elastisitet i hud og brystvev. Typiske årsaker til dette er som følger;

  • Store bryst
  • Tubedeformitet (dvs. medfødt brystdeformitet)
  • Følger etter svangerskap
  • Følger etter stort vekttap
  • Aldersforandringer

Hvordan gjennomføres et brystløft?

Brystløft gjøres vanligvis under narkose, og inngrepet tar rundt 2 timer. Først bedøves huden og vevet for å redusere både blødning under inngrepet og smerter i timene etter. Videre legges det snitt rundt brystvorten og ned, og overskuddshuden fjernes. Kjertelvevet formes og strammes opp. Til slutt sys brystvorten opp til midt på brystet, og huden lukkes.

Hvor lenger varer effekten av et brystløft? 

Selv om det er gjort et brystløft, fortsetter aldringsprosessen slik at brystene vil bli noe løsere med tid. Effekten av inngrepet varer likevel livet ut, og det er ikke vanlig at inngrepet må gjentas så lenge pasienten ikke har blitt gravid på nytt eller gjennomgår store vektendringer.