Gjennom en fettransplantasjon tilfører man volum til visse steder i ansiktet eller på kroppen. I ansiktet kan man eksempelvis sette fett i dype furer rundt munnen eller for å bygge opp volum i kinn, rundt øyne og i lepper. I tillegg fungerer denne teknikken utmerket for å jevne ut vevsdefekter andre steder på kroppen. Vi har samlet sammen ofte stilte spørsmål om fettransplantasjon, og gir deg svar på disse i dette innlegget.

1. Hvilke inngrep utføres hos Plastikkirurg1?

Ved PK1 brukes fettransplantasjon til flere ting. Vi gjør rekonstruksjon etter skade eller sykdom, vi behandler aldersforandringer i ansiktet, og vi fyller i bryst og sete med eget fett.

2. Hva er fordelen med fettransplantasjon sammenlignet med andre volumøkende inngrep?

Ved en fettransplantasjon tilbakeføres volumet ved å bruke kroppens eget fett. Fordelen med denne metoden er at kroppens immunforsvar ikke reagerer siden det som settes inn tilhører kroppen selv. Resultatet er varig, og i tillegg får man en effekt på hudens kvalitet. Arrforandringer kan også bli mindre og/eller borte.

3. Kan resultatet av operasjonen påvirkes av vektforandringer?

Ja. Fettet som flyttes er levende vev, og vil bli større dersom man legger på seg, og mindre dersom man går ned i vekt.

4. Hvem er den typiske pasienten?

Den største pasientgruppen er mennesker som har vært gjennom flere brystoperasjoner med dårlige resultat, hvor man ønsker å erstatte volumtap i brystene med fettvev – kanskje kombinert med implantater. Den andre pasientgruppen er voksne kvinner som har mistet volum i setet, som igjen gjør at det er smertefullt å sitte pga. lite polstring over sitteknuten.

5. Hvordan er den første tiden etter gjennomført operasjon?

Det fettet som er flyttet på tåler ikke klem, og derfor skal man ikke ha på tøy som legger press på området som har vært behandlet, og man skal heller ikke sitte/ligge på vevet som har fått ekstra fett. Dette gjelder i det to første ukene etter operasjonen.


Vil du vite mer, eller er du klar for å ta en uforpliktende prat?

Bestill en konsultasjon på vår webbooking eller ved å ringe 55 99 11 00.