Opp gjennom oppveksten hadde jeg store og fyldige bryster som ikke stod i stil med resten av min tynne kropp. Men, uten forvarsel, uten et betydelig vekttap og uten graviditet, så satt jeg igjen med «tomme» bryster og alt for mye hud. Dette allerede som tyveåring, og ingen brystholder kunne skjule det jeg som ung jente opplevde som mindre hyggelig å se på.

Jeg gikk til en plastikkirurg og ba om hjelp. Der ble ikke møtt med mye forståelse, men i stedet fikk jeg beskjed om at så ut som jeg hadde både ammet og gått drastisk ned i vekt. Det kirurgen kunne gjøre for meg var å legge inn implantater, noe han senere gjorde.

Ikke som forventet

Resultatet ble ikke slik jeg hadde forventet; implantatet la seg ett sted, og man kunne se løs hud med underhudsfett hengende under. Jeg kunne ikke løfte vekter eller løfte en melkekartong uten at implantatene gikk hardt ut til siden mot underarmene, samtidig som mine små løse fettklumper hang igjen på midten. Dette var ofte synlig gjennom klær, og jeg følte meg konstant utilpass i min egen kropp.

Selv om de fremdeles så deformerte ut, så kunne jeg nå fylle en brystholder dersom jeg holdt meg i oppreist og ikke rørte på armene. Jeg levde de neste 10 årene i tro om at dette var det jeg måtte slå meg til ro med – fordi det var blitt sagt at dette «var det beste» kirurgen kunne få til. Jeg skjønte selv heller ikke hvordan implantatet og brystvevet kunne henge sammen; skulle de egentlig det?

«Dette kan jeg fikse»

Jeg turte ikke gå til en ny kirurg og be om hjelp – i frykt for å få bekreftet at dette var noe jeg måtte leve med resten av livet. Likevel, nok var nok. Jeg ringte til Plastikkirurg1 samme dag som tankene slo meg. På timen neste dag snakket dr. Ørner om risiko, om hvordan jeg selv måtte ta et valg, og om hvordan han kanskje eller kanskje ikke kunne hjelpe meg. Dette var før jeg tok av meg på overkroppen. «Dette kan jeg fikse» var det første jeg hørte han si. Og, han fikset det. Dr. Ørner var både trygg og selvsikker, og det med god grunn, noe som også gav meg trygghet gjennom hele prosessen.

Det han har gitt meg har vært over all forventning, og betyr den dag i dag så mye for meg at det kan ikke uttrykkes. Han og hans team. Sykepleierne, anestesilegen; alle jeg møtte hos Plastikkirurg1 ga meg trygghet og varme i en krevende situasjon. Min første operasjon sammenlignet med min andre operasjon var som natt og dag. Hos Plastikkirurg1 ble jeg tatt godt vare på, lyttet til, fulgt opp og jeg møtte genuint flotte og flinke mennesker. Dette var ikke tilfelle på den forrige og første klinikken jeg var innom.

Dr. Ørner har gitt meg hverdagen tilbake og bryster jeg kan være stolt av. For en dyktig kirurg! Takk, uendelig takk.