Enkelte mener fortsatt at kosmetisk kirurgi er et uetisk felt drevet av profittjag og kynisme. Slik er det ikke.

– Beslutningen om å foreta et kosmetisk inngrep er gjerne sammensatt og alltid grundig gjennomtenkt. Vår oppgave er å ikke å operere alle, men å tilby vår kompetanse til de som søker den. Her på Plastikkirurg1 er du som pasient i trygge hender. Alle som jobber her er håndplukket for at din pasientreise skal bli slik du både fortjener og bør kunne forvente. PK1 skal gjøre alt vi kan for at du skal bli fornøyd, sier dr. Ørner stolt.

Kontakt

Kropp er vakkert.

– Det finnes ikke noe mer naturlig enn nakenhet. Alle kropper er vakre, sa en gang en lett bedugget professor under en personalfest på et universitet i Norge.
– Da har du ikke sett min rompe, parerte en av mannens litt tilårskomne kvinnelige kolleger.

De har selvsagt begge et poeng. Ideelt sett hadde det vært strålende om alle var fornøyde med sine egne kropper uansett hvordan de ser ut, men slik er det dessverre ikke. Mye kan man endre ved egne grep, men ikke alt. Derfor kan mange ha glede av kosmetisk kirurgi. Vi selger ikke lykke, men vi utfører heller ingen operasjoner uten at vi er sikre på at du som pasient vil ha nytte av inngrepet. Jeg stiller meg alltid spørsmålet; blir pasienten fornøyd og er det verdt risikoen pasienten utsetter seg for, sier dr. Ørner, Bergens mest erfarne kosmetisk plastikkirurg.

Likevel har det å få utført en kosmetisk operasjon vært forbundet med en viss skam. Grelle eksempler på hva plastisk kirurgi faktisk kan medføre, med Hollywood i spissen, har også bidratt til å gi bransjen et ufortjent dårlig rykte. Denne type kirurgi er i dag blitt mer «stueren». Mange snakker om det, flere tenker på det, men det er fortsatt få som velger å gjøre det, sier dr. Ørner. Han tilføyer også at kvaliteten på denne type operasjoner i Norge er god.  

Etter mange år som kirurg ved Universitetssykehuset i Bergen endte jeg til slutt opp som spesialist i plastikkirurgi. Som spesialist skjønte jeg raskt at et stort sykehus ikke var stedet for meg og derfor valgte jeg å lage min egen arbeidsplass. Jeg satt meg 3 mål som siden har formet min hverdag som plastikkirurg; ha mine egne pasienter, bli flink i noe og styre min egen hverdag til beste for mine pasienter, mine ansatte og meg selv. Jeg har nå sammen med min gode kollega, dr. Christian Busch endelig klart å lage den klinikken du som vår pasient både bør kunne forventer og fortjener.

Kunnskap og erfaring

PK1 er i dag den klinikken på Vestlandet, hvor alle som vurderer å få utført en kosmetisk operasjon bør besøke før de eventuelt bestemmer seg for om dette er noe de ønsker og vil gjennomføre. Men, som dr. Ørner raskt legger til, bruk lang tid på å finne den rette kirurgen for deg og gå alltid på konsultasjon flere steder. Alt handler om tillit, får du ikke tillit til at kirurgen din kan faget sitt og forstår hva du ønsker å oppnå med en operasjon, bør du enten ikke gjøre det eller oppsøke en annen klinikk.

En trygg reise

Vår erfaring og kompetanse er din trygghet i valg av klinikk og kirurg. Dr. Busch og jeg har over 40 års erfaring med denne type operasjoner. Vi har tilsammen utført tusenvis av vellykkede operasjoner. Alle våre inngrep blir utført med det nyeste innen medisinskteknisk utstyr i skreddersydde, moderne lokaler kun et steinkast fra Bergen Lufthavn, Flesland.

Tekst: In magasinet