For mange kan et kirurgisk inngrep virke skremmende, og de kan ha mange spørsmål rundt hva som skal foregå. Her forsøker vi å liste opp forløpet ved en vanlig operasjon hos oss.

Når du kommer til operasjon ved Plastikkirurg1, er forløpet bestemt på forhånd. Inngrepet som skal gjøres, tiden det tar, hva slags bedøvelse som skal brukes er klart. Det er likevel rom for å gjøre justeringer dersom det skulle være nødvendig. For eksempel få narkose selv om det var planlagt at du skulle ha sedasjon (dyp rus) dersom du ønsker det.

Du møter til et avtalt tidspunkt og tas imot i resepsjonen. Der går vi gjennom legitimasjon og at du har levert kontrakt og betalt for inngrepet. Videre tas du imot av kirurgen som går igjennom en sjekkliste i forhold til fasting, medikamenter, avtale om henting og andre forberedelser. Kirurgen følger deg inn i en garderobe hvor du går på toalettet og skifter til en morgenkåpe. Tingene dine låser du inn i et skap.

Kirurgen henter deg og tar deg med inn på fotorommet. Her tar vi bilder av området som skal behandles, og vi tegner opp snittføringen og forklarer nok en gang hva som skal gjøres. Narkoselegen snakker videre med deg om bedøvelsen og tar deg med inn på operasjonsstuen hvor sykepleierne står klare til å ta deg imot. Du ligger deg på et operasjonsbord, narkosen innledes, og området som skal behandles, avdekkes og vaskes sterilt.

Når inngrepet er ferdig, slås medisinpumpene av, og du våkner raskt opp. Vi flytter deg over i en vanlig seng og triller deg inn på oppvåkningen. Du er nok litt sløv og uklar i ca 10 min, og da ligger du og slumrer mens du er passet på av en sykepleier. Du har også en pulsregistrering med O2 måling på fingeren. Vanligvis virker lokalbedøvelsen så godt at du kjenner lite smerter. Når du er blitt klar i hodet, får du mat og drikke, og du skal opp på toalettet. Vanligvis snakker du også med kirurgen som forklarer deg hvordan inngrepet forløp og om det er noe spesielt du må ta hensyn til. Vi ringer til den som skal hente og avtaler tidspunkt for avreise. Du får hjelp til å kle på deg klær og kompresjonstøy.

Vanligvis reiser du hjem 30-90 min etter inngrepet, litt avhengig av hvilket inngrep det er snakk om. Vi gir deg alltid med telefonnummeret til kirurgen slik at du kan ringe ham om det skulle være spørsmål første døgn. Hjemme skal du sitte i en behagelig stol og være i ro til du legger deg. Ta de tablettene som er avtalt mot smerter. Du legger deg til vanlig tid og bygger opp hodedelen i sengen med store puter dersom det er avtalt.