Jeg er en ung kvinne, uten barn og kroppen min har ikke gått gjennom store merkbare forandringer som vektoppgang eller vektnedgang. Brystene mine var små, en veldig liten A-cup. De var helt ok, men jeg ville ha større og fyldigere bryst. En brystoperasjon var noe jeg hadde tenkt på lenge, men det var ikke før i 2018 jeg begynte å gå på konsultasjoner til plastikkirurger, ikke bare en, men fire forskjellige.

Etter første konsultasjon på en annen klinikk fikk jeg forventninger om at jeg kunne få akkurat de brystene jeg ville. Store, runde, fyldige drømmebryst tatt rett ut fra Vi Menn. Etter denne konsultasjonen var jeg allerede bestemt på at denne kirurgen skulle operere meg, men likevel fortsatte jeg å gå til flere kirurger. Helt ærlig, bare fordi jeg ville prøve protesene på nytt. På neste konsultasjon var jeg utrolig skuffet, jeg fikk beskjed om at jeg aldri kunne ta så store proteser som den forrige kirurgen sa til meg, at det var helt umulig, og i alle fall noe han ikke kom til å utføre på meg. Etter denne konsultasjonen var jeg bare enda mer sikker på at den første kirurgen var den jeg skulle gå til. Selv om jeg var så bestemt, så valgte jeg å gå på enda en konsultasjon, igjen, bare for å prøve størrelsene.

Den tredje kirurgen jeg gikk til var dr. Tom Inge Ørner. Jeg kom til Plastikkirurg1 med forventinger om at jeg skulle få prøve proteser, få akkurat den samme informasjonen som jeg hadde fått tidligere av de andre kirurgene, også gå hjem og sikkert velge den første kirurgen som jeg allerede var så bestemt på. Det gikk absolutt ikke som forventet. Hos dr. Ørner fortalte jeg om forventningene mine til store bryst, og jeg fikk informasjon om risikoer og komplikasjoner som kunne komme av å velge store proteser. Jeg fikk informasjon om de forskjellige protesene de brukte, hvilken plassering (under/over muskel) som passet meg best og hvilken størrelse som var mulig å oppnå uten å sette meg i unødvendig risiko for komplikasjoner.  Ikke noe av denne informasjonen fikk jeg hos de andre kirurgene jeg hadde vært hos.

Etter konsultasjonen med dr. Ørner var de andre kirurgene strøket av listen av kirurger som skulle få lov til å operere meg. Valget falt enkelt på dr. Ørner, rett og slett fordi han var ærlig med hvilke forventninger som var realistiske og fikk meg litt ned på bakken etter å ha levd i en verden av urealistiske forventninger.

Jeg fikk operasjonsdato bare et par uker etter konsultasjonen. Operasjonen gikk knirkefritt, og når jeg hadde våknet etter narkosen kom dr. Ørner og fortalte om hvordan operasjonen hadde gått. Jeg følte meg godt ivaretatt av dr. Ørner og sykepleieren som var der, spesielt sykepleierstudenten som var i praksis hos dem. Jeg var den eneste pasienten i rommet etter operasjonen, og det var to sykepleiere med meg til enhver tid som jeg kunne prate med mens jeg fikk servert mat og drikke og ventet på at jeg kom i god nok form til at jeg kunne dra hjem.

I tiden etter operasjonen var det alltid veldig lav terskel for å ringe eller få en time til en ekstra sjekk på sårene. Hver gang jeg var innom fikk jeg beskjed om at jeg måtte ringe uansett tidspunkt på døgnet, og kirurgen som hadde operert meg var tilgjengelig til alle døgnets tider. Gjennom hele prosessen fra valget av kirurg til ettårskontrollen har jeg ført meg ivaretatt og trygg på de ansatte. Jeg er veldig glad jeg valgte dr. Ørner, og kommer uten tvil til å velge han igjen.