Dersom du søker på ordet «sommerkropp» på Google i dag får du opp svimlende 20 700 treff. Man forstår da fort at dette temaet er noe som opptar veldig mange, og at overskrifter som «slik kan du få sommerkroppen på bare fire uker» og «sommerkropp til å dø av» vekker en interesse. De fleste artiklene tar for seg trening og riktig kosthold som skal ta deg til en typisk estetisk form, og enkelte artikler tar for seg andre løsninger som kan hjelpe deg mot ditt mål. Å fikse på utseendet har blitt mer og mer populært og utbredt i Norge, og når sommeren nærmer seg snakker stadig flere om akkurat «sommerkroppen».

Dersom man setter denne typiske sommerkroppen sammen med ordet plastikk kirurgi skaper dette store reaksjoner og store diskusjoner. Er det slik at det norske folk tyr til drastiske tiltak for å oppnå den ønskede sommerkroppen? Er det slik at man spontant bestiller en konsultasjon hos en plastisk kirurg, rett før ferien tar til? Er det ønsket om en sommerkropp som gjør at man oppsøker klinikker for kosmetisk kirurgi? I dagens samfunn er dette ikke tilfelle, selv om mange kan tro det. Den største andelen av pasienter som oppsøker en klinikk for kosmetisk kirurgi er voksne damer som har et fornuftig og gjennomtenkt ønske. Det er ikke en ung jente eller ung gutt som ønsker en rask løsning for å kunne passe inn i bikinien eller badebuksen sin.

De som kommer innom klinikken Plastikkirurg1 er ikke de som ønsker seg den typiske sommerkroppen. Disse personene kommer innom fordi de ønsker seg en helårskropp de vil trives med. Det er ikke alle som er komfortable med eventuelle kroppslige endringer som har oppstått etter eksempelvis graviditet, slanking, eller skade. Det er de som allerede har jobbet hardt og prøvd ut andre løsninger tidligere, men som ser at dette ikke hjelper slik de selv ønsker. Det er viktig å føle seg fin, og det er viktig å føle seg vel i sitt eget skinn, uavhengig av om det er sommer eller vinter. En operasjon gir deg ingen typisk sommerkropp, og det er heller ikke det en typisk pasient ønsker. Det er godt og betryggende å føle seg vel med seg selv og sitt eget utseende, og en operasjon er for mange en investering i nettopp dette.