Hvis du vurderer å få utført en kosmetisk operasjon, og gjør litt research tar det ikke lang tid før navnet til dr. Christian Busch dukker opp. Han innehar mange roller: Klinikkeier, sjefslege, forsker, men først og fremst er han landets mest erfarne figurformer.

Christian Busch

Dr. Christian Busch er utdannet plastikkirurg ved Haukeland Universitetssykehus. Han har i tillegg en akademisk karriere fra Universitetet i Bergen med doktorgrad i molekylær kreftforskning (føflekker). De siste 13 årene har han kun jobbet med privat plastikkirurgi. I alle disse årene har han jobbet sammen med sin nåværende partner og kollega, Tom Inge Ørner ved Klinikk Bergen, Teres Medical Group og Aleris på Nesttun.

– Jeg har gjennom hele min periode som privatarbeidende plastikkirurg hatt en drøm om å starte egen klinikk, og var derfor ikke vanskelig å be da dr. Ørner foreslo at vi sammen skulle starte Norges beste klinikk for kosmetisk kirurgi.

Resultatet ble Plastikkirurg1 på Sandsli i Bergen som de to plastikkirurgene eier og driver sammen. Første operasjonen ble utført 28. november 2017. Plastikkirurg1 drives som en privat, dagkirurgisk klinikk. Her utføres det alt innen privat kosmetisk plastikkirurgi med unntak av neseoperasjoner. I tillegg til operasjoner gjør de også ikke-kirurgiske behandlinger som injeksjoner, peelinger og andre hudbehandlinger. Både dr. Busch og dr. Ørner har den samme lidenskapen for jobben sin. Når dr. Ørner blir bedt om å beskrive sin kollega, trekker han frem ord som profesjonell, empatisk, faglig dyktig og nytenkende. De to jobber ofte sammen i team, enten ved å diskutere ulike løsninger eller inne på operasjonsstuen.

– De som arbeider sammen med oss mener alle at vi ikke er like, men at vi utfyller hverandre på en god måte til pasientens beste. Vi drar daglig nytte av hverandres kompetanse både før, under og etter operasjonene, noe som ubetinget er en fordel for våre pasienter, sier dr. Busch.

Hva er figurforming?

Figurforming betyr at kirurgen flytter, fjerner, fyller på eller strammer opp vev (hud, fett, kjertel, hinner eller muskel).
Dr. Busch er etter mange år og flere tusen operasjoner, blitt en av Norges dyktigste og mest erfarne figurformere. Når han er på operasjonsstuen bruker han mye av sin tid på store, kompliserte operasjoner utført på en trygg, rask og enkel måte. Alle hans operasjoner har pasientens sikkerhet i høysetet. Dersom pasienten ikke har en fysisk eller psykisk gevinst av operasjonen, blir den ikke utført ved Plastikkirurg1. Figurformende operasjoner utføres nesten utelukkende på voksne kvinner. De har enten selv eller gjennom kirurgi (slankeoperasjon) gått gjennom store vekttap.

– Mange oppsøker oss også etter graviditeter, fødsler og amming (mummy makeover).

Dr. Busch`s vanligste inngrep er:
  1. Store bukplastikker med fettsugning, fjerning av hud, flytting av navle, oppstramming av bukveggen kombinert med fettransplantasjon.
  2. Postbariatrisk kirurgi som kan innbefatte armplastikk, diverse brystoperasjoner (ofte kombinerte operasjoner), forskjellige varianter av bukplastikk, lårplastikker, total body lift.

Ofte utføres disse operasjonen kombinert med fettsugning / fettransplantasjon.
– Tidligere ble det fjernete fettet kastet, nå bruker vi det, legger dr. Busch til.

Drop-in tilbud

Som nevnt over har dr. Busch også en doktorgrad i føflekker. Plastikkirurg1 har nylig startet et drop-in tilbud for fjerning av føflekker. Spesielt gjelder dette føflekker i ansiktet.

– Våre pasienter føler det ekstra trygt når disse fjernes av en spesialist i plastikkirurgi. Man trenger ingen henvisning, det er bare å komme!

Ikke-kosmetiske behandlinger

Dr. Busch har svært lang erfaring med alle former for injeksjons behandlinger. Han utfører disse behandlingene alene eller sammen med deres kosmetiske sykepleier, Wenche Instebø.

– Som sjefslege på Plastikkirurg1 er jeg i tillegg til pasientens sikkerhet opptatt av at våre pasienter skal bli fornøyd. Jeg har derfor selv kvalitetssikret alle klinikkens rutiner og kan med god samvittighet på vegne av klinikken gi alle våre pasienter en «fornøydhetsgaranti», sier dr. Christian Busch.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Plastikkirurg1

https://issuu.com/inmag/docs/in_bergen_sommer_2019