Kvinnekroppen går i gjennom store forandringer under et svangerskap. Noen kvinner oppdager at disse endringene ikke går helt tilbake etter fødselen eller etter at de er ferdig å amme og vekten har stabilisert seg. Noen går da til privatklinikker og ønsker ulike korreksjoner for å komme tilbake til det utgangspunktet de hadde før de ble gravide. Er det kort tid etter fødsel, samtaler vi lenge med pasienten og ber dem om å bruke tiden til å kose seg med barnet, ammingen og den nye familien. Mye av det de irriterer seg over vil gradvis endre seg. Her er det bare å vente, og dette vil gå seg til med tid, vekt, trening og kosthold. Det er også naturlig å vente med slike inngrep til man er ferdig med å få barn, slik at ytterligere korreksjoner etter påfølgende svangerskap ikke blir nødvendig.

Når det er gått en tid siden siste svangerskap, hvis det fortsatt er noe pasienten vil korrigere, kan vi hjelpe til med vår kompetanse. «Mommy makeover» er et amerikansk uttrykk som gradvis er kommet til Europa. En «mommy makeover» består av forskjellige operasjoner som har til hensikt å reversere svangerskapsutløste, permanente forandringer. Inngrepene gjøres under en sesjon, og opprinnelig består en slik «makeover» av hudoppstrammende operasjon på mage, fettsuging og brystkorreksjon. Det siste kan være brysforstørring, brystreduksjon, brystløft eller en kombinasjon av brystforstørring og løft. Hva som tilbys, varierer etter behov og ønske, og i noen tilfeller er det ikke mulig å gjøre alt i løpet av en sesjon. Til det blir inngrepet for omfattende og narkosetiden for lang.