For drøye 2 måneder siden ble jeg operert ved Plastikkirurg1 i Bergen. Det jeg fikk utført var en fettsuging av magen. Valget falt på dr. Christian Busch og PK1 da jeg visste han var en seriøs og erfaren kirurg. Jeg fikk til og med 2 konsultasjoner da jeg hadde flere spørsmål som jeg kom på rett før jeg skulle opereres. Å bestemme seg for å fettsuge magen i en alder av 26 år er kanskje noe noen mener er litt spesielt. Jeg er godt trent og lever en sunn livsstil, men jeg har alltid hatt den lille bulken på magen og den begynte å plage meg veldig. Som mange andre begynte jeg å søke opp øvelser på nettet slik at jeg kunne trene vekk fettet. Det funket ikke. Jeg begynte å lese meg opp på fettsuging og tenkte først at dette ikke var for meg. Etter litt research fant jeg ut at fettsugingen fjerner lokaliserte fettceller. Jeg googlet videre på hva dette kunne bety, og fant ut at det faktisk kan fjerne de fettcellene som man ikke kan trene vekk. De ville være borte permanent og magen min ville matche resten av kroppen min.

På en av konsultasjonene mine spurte jeg dr. Busch om dette betydde at jeg ikke kunne ’legge på meg’ rundt livet, men han sa det at det er ikke slik det fungerer. Jeg kan enda legge på meg, og det er viktig å ikke tenke at nå kan man bare slutte å trene. Jeg spurte selvsagt om dette med graviditet som heller ikke er et problem etter en slik operasjon.

Jeg snakket med noen på klinikken mens jeg ventet på dr. Busch og sa at jeg hadde sett de tidligere ’pasient reisene’ som ligger på Instagrammen til klinikken. Jeg sa at jeg mer en gjerne kunne dokumentere min reise også.

I dag er det som sagt litt over 2 måneder siden min operasjon og jeg er ute av kompresjonsplagget for en liten stund siden. Jeg vet at resultatet ikke er endelig før om en 4 måneder til, men jeg er kjempefornøyd! Jeg ser en klar forskjell, men ikke på en overdrevet måte. Trening begynte jeg forsiktig med for 2 uker siden og jeg merker at jeg kan bli litt hoven på slutten av dagen, men det har dr. Busch forsikret meg om at er helt vanlig da jeg fremdeles ikke har nådd det endelige resultatet. Og arrene, to små prikker under trusekanten som blir mer usynlig for hver dag som går. Tusen takk til hele teamet på klinikken. De gode ordene fra Nina før jeg sovnet på bordet, flinke Ingunn som var operasjonssykepleier, og Britt Jorunn som tok så godt vare på meg da jeg våknet. Jeg kan med hånden på hjertet anbefale Plastikkirurg1 til alle som måtte vurdere en operasjon.

Therese, 26 år – Ingen barn