Jeg har vært så heldig å få være i kirurgisk praksis hos Plastikkirurg1 på Sandsli. Jeg har nå vært i praksis i 4 uker og stortrives. Jeg har lenge hatt lyst til å ha en av praksisperiodene mine i privat sektor. Dette både for å kunne oppleve forskjeller, lære på en annen måte og bli kjent med hvordan den private sektoren fungerer i forhold til den offentlige.

Jeg tok selv kontakt med plastikkirurg Tom Inge Ørner på både mail og telefon. Han var positiv til å ta i mot meg som student, så da gjaldt det å få godkjennelse av Høgskolen på Vestlandet. Jeg begynte prosessen ganske tidlig, ca. et halvt år før selve praksisperioden. En stund før praksisperioden fikk jeg beskjed om at avtalen mellom høyskolen og klinikken var i orden, og jeg gledet meg til å være i praksis på Plastikkirurg1 i 8 uker.

Jeg ble tatt utrolig godt i mot av alle som jobber på klinikken. Da jeg kom første dagen visste alle hva jeg het og at jeg var den nye sykepleierstudenten. Jeg hadde fått eget skap og jeg fikk omvisning på klinikken. I løpet av praksisperioden har jeg vært med på veldig mye forskjellig. Jeg har vært med på alt i fra sårstell, ulike operasjoner, den postoperative fasen, medikamenthåndtering, ha ansvar for resepsjonen, lage klar måltider, fjerning av føflekk m.m. Det som har vært ekstra spennende med praksisperioden er at jeg får følge pasienten gjennom hele forløpet, fra første henvendelse til postoperative kontroller. Noe av det jeg syns er veldig positivt med praksisplassen er at jeg alltid er blitt invitert til å delta i ulike situasjoner, og jeg har alltid følt meg inkludert.

Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk ha praksisplassen min hos Plastikkirurg1, og setter stor pris på at klinikken tok meg så godt i mot. Jeg anbefaler absolutt andre studenter til å ha en av praksisene i privatpraktiserende sektor, og et tips fra meg for å få det til er å vise initiativ, og være på!