Fra 1. januar i år er alle avtaler som Helse Vest har hatt med private kirurgiske sykehus avsluttet. Det betyr at pasienter selv må betale eller bruke helseforsikring for å unngå lange ventelister.

Helse Vest og andre regionale helseforetak har i ca. 20 år hatt avtaler med private sykehus om å gjøre spesifikke behandlinger innenfor spesialisthelsetjenesten, der hvor det offentlige tilbudet har vært utilstrekkelig. Disse avtalene har vært gjennom anbudsprosesser, og tildelingene har gjerne vart i 4 år av gangen. Samtidig har det offentlige bygget opp sin behandlingskapasitet for å etterkomme behovet. Regjeringen har også hatt som politikk at offentlig spesialisthelsetjeneste skal leveres av offentlige sykehus, avtalespesialister og ideelle organisasjoner.

Fra 01.01.23 er alle avtaler som Helse Vest har hatt med private kirurgiske sykehus nå avsluttet. Det betyr at pasienter som skal ha utført kirurgi med medisinsk indikasjon i Bergen må få denne behandlingen ved offentlige sykehus, eventuelt betale det selv eller få det dekket av en helseforsikring dersom de velger å få det utført ved et privat sykehus. Dette gjelder også operasjoner innen plastikkirurgi som bukplastikk, brystreduksjoner eller korreksjon av hudoverskudd etter stor vekttap.

Ønsker du å få mer informasjon om hva vi kan tilby som en privat aktør, eller vil du bestille en uforpliktende konsultasjon hos en av våre kirurger? Book time her!