«Hip dips» er et uttrykk som beskriver søkk i overgangen mellom utside lår og hofte. Dette søkket kan ha flere årsaker, men vi ser ofte at det kan være et overskudd av fett i hofteområdet og manglende fylde i selve søkket. Til tross for at «hip dips» er svært normalt hos jenter og kvinner er det mange som vil vite hvordan man kan bli kvitt det. I dette innlegget forteller vi deg kort om både kirurgiske og ikke-kirurgiske metoder.

Fettransplantasjon

Ved en fettransplantasjon kan dette området fylles ut, samtidig som hoftene og utside lår nedenfor søkket fettsuges. Dette vil gi pasienten en rundere form, og «hip dippen» blir mindre synlig eller forsvinner helt. Dette er et inngrep som oftes gjøres sammen med rumpeforstørring (BBL – Brazilian Butt Lift), men det kan også gjøres alene.  

Trening

Som de aller fleste vet kan trening føre til at kroppen, til en viss grad, endrer både form og fasong. Dette gjelder selvsagt også lårene og rumpen, avhengig av hvordan man trener. Det å trene er et mindre inngripende tiltak enn en operasjon, men det tar likevel lengre tid å oppnå ønsket resultat. «Hip dips» er en naturlig del av kroppen, og å endre/kvitte seg med dette kan være ekstra vanskelig, ettersom formen på hoftene  i stor grad er genetisk bestemt. Likevel anbefaler vi alltid våre pasienter at de tenker seg om før de gjennomfører en operasjon, og at de gjerne forsøker se om trening og endring i kosthold kan ha noen innvirkning på formen.