Hva er hip dips?

Hip dips er naturlige innrykk eller fordypninger på utsiden av hoftene, rett under hoftebenene og begrepet beskriver et søkk i overgangen mellom utside lår og hofte. Årsaken kan være overskudd av fett i hofteområdet og manglende fylde i selve søkket. Hip dips kan være mer eller mindre synlige avhengig av faktorer som genetikk, muskelmasse, og hvordan fett er fordelt på kroppen.
De har ingenting å gjøre med fettprosent eller vekt, men er helt normale og forekommer hos mange mennesker, uansett kroppstype. Til tross for at det er svært normalt hos jenter og kvinner er det mange som vil bli kvitt det. For dette finnes det både kirurgiske og ikke-kirurgiske metoder.

Fettransplantasjon

En fettransplantasjon kan jevne ut hip dips ved å fylle inn fordypningene, samtidig som fett fjernes fra hoftene og ytre lårene nedenfor. Dette gir en rundere silhuett og gjør fordypningene mindre fremtredende eller eliminerer dem helt. Ofte kombineres denne prosedyren med en rumpeforstørring, (Brazilian Butt Lift), men den kan også utføres som en separat behandling.

Trening

Som de aller fleste vet kan trening føre til at kroppen, til en viss grad, endrer både form og fasong. Dette gjelder selvsagt også lårene og rumpen, avhengig av hvordan man trener. Det å trene er et mindre inngripende tiltak enn en operasjon, men det tar likevel lengre tid å oppnå ønsket resultat.

Hip dips er en naturlig del av kroppen, og å endre/kvitte seg med dette kan være ekstra vanskelig, ettersom formen på hoftene i stor grad er genetisk bestemt. Likevel anbefaler vi alltid våre pasienter at de tenker seg om før de gjennomfører en operasjon, og at de gjerne forsøker å se om trening og endring i kosthold kan ha noen innvirkning på formen.