Kun 10% av kosmetisk kirurgi som utføres i Norge, gjøres på menn. Terskelen for å oppsøke en klinikk er nok høyere for menn, og ofte er det konen som har sendt dem. Andre kan ha gått og tenkt på det i mange år før de endelig kommer. Og hva er det så menn gjør?

Fettsuging

Ofte er dette menn som er opptatt av trening og er normalvektige, men har uønsket fett som de vil ha hjelp til å bli kvitt. De vanligste områder er mage og flanker.

Brystoperasjon

Dette er menn som har fått kvinnelig brystutvikling i puberteten eller senere. Brystutviklingen blir ikke borte ved slanking eller trening, og det er ikke mulig å finne hormonforandringer som kan forklare tilstanden. Inngrepene som gjøres for dette spenner seg fra fettsuging alene til fettsuging kombinert med kjertelfjerning og videre til brystreduksjon tilpasset menn. Hvor omfattende operasjonen skal være avhenger av behov og ønsker.

Øyelokksoperasjon

Når ansiktet eldes, forandres ansiktsskjelettet, fettfordelingen og hudkvaliteten i ansiktet. Noen vil da utvikle hudoverskudd eller få utbuling av øyehulefett fra fettet som omgir øyeeplet, og øyepartiet kan virke eldre enn resten av ansiktet eller den reelle alderen. Ulike øyelokksplastikker kan utbedre dette slik at øynene harmonerer med den virkelige alderen.

Ansiktsløftning

I likhet med hud rundt øynene kan huden i ansiktet bli løs og uelastisk når vi eldes, og ved ansiktsløftning strammes denne huden opp. Ansiktsløftning vil gi en naturlig foryngelse uten at selve utseendet endres.