Det viktigste for oss er fornøyde pasienter, og vi ønsker at du skal få høre andres erfaringer og opplevelser før du selv tar en beslutning om et eventuelt inngrep hos oss. Vurderer du en brystoperasjon? Vår pasient forteller deg om sin pasientreise i forbindelse med hennes brystforstørrelse.

La du inn proteser over eller under brystmuskelen? Hadde du mange spørsmål rundt dette, og hva ville du selv i forkant av konsultasjonen? Jeg la inn proteser over muskelen. I forkant av konsultasjonen var jeg i tvil om hva som ville bli best for min kropp, og jeg spurte derfor om hva kirurgen mente. Jeg valgte å stole 100% på han, da dette er det han kan best. For min del sa han at resultatet kom til å bli best over muskelen.

Hvordan holdt du deg aktiv i den perioden der du ikke kunne trene tungt? De første dagene holdt jeg meg helt i ro. Jeg gikk kun til og fra toalettet, i tillegg til at jeg reiste på kontroll hos PK1 dagen etter operasjonen. På dag fire begynte jeg med korte turer utendørs, noe jeg fortsatte med hver dag til neste kontroll (fjorten dager etter operasjonen). Jeg fikk etter dette tillatelse til å bevege meg litt mer, og når skorpene på såret var borte kunne jeg begynne med lett overkroppstrening.

Hvor lang tid tok det før du kunne trene igjen? Etter to uker og tre dager hadde jeg min første lette treningsøkt på treningssenteret.

Følte du deg svakere etter operasjonen? Ja, to uker uten styrketrening gjør noe med kroppen. Når jeg var tilbake på trening startet jeg rolig, selv om jeg sikkert kunne løftet like tungt som før, men jeg visste at sårene ikke hadde grodd ferdig etter så kort. Derfor ville jeg ikke ta i for mye.

Har du hatt smerter ved trening, etter operasjonen? Under min første treningsøkt var jeg som sagt veldig forsiktig. Jeg kunne kjenne det litt i stingene, og kunne merke noe hevelse når pulsen gikk opp. Likevel var det absolutt ingen vonde smerter, og det er heller ikke noe jeg legger merke til nå etter fire uker.

Hva var det du unngikk den første perioden på trening? Jeg har enda ikke gjennomført pressøvelser, eller andre øvelser der jeg må strekke armene over hodet. Jeg unngår også å trene brystet, i tillegg til løping og hopping.

Hvilke råd vil du gi til treningsglade jenter og kvinner som vurderer en brystoperasjon? Mitt råd er som følger: dersom du har tenkt på dette lenge og vet at en operasjon kommer til å gjøre deg fornøyd med brystene dine; go for it! Du må også tenke gjennom risikoen for eventuelle komplikasjoner. For meg tok det bare litt over to uker før jeg var tilbake på gymmet. Dette er jo sikkert veldig individuelt, men i værste fall er det kun seks uker uten trening. For meg har det ikke vært noe problem å komme tilbake til treningen etter operasjonen, om det er noe du bekymrer deg for. Velg en klinikk som er spesialisert på brystoperasjoner, og ikke vær redd for å stille spørsmål. Gå gjerne på flere konsultasjoner – det er viktig at du føler deg både sett og hørt, og at du føler deg trygg. Jeg ville ikke vært foruten de nye fordelene mine!

Hvordan vil du vurdere pasientforløpet ditt hos PK1? Hva er du fornøyd med? Jeg er veldig fornøyd med hele opplevelsen. Absolutt alle som jobber der er imøtekommende, hyggelige og blide. Jeg følte meg skikkelig godt ivaretatt når jeg var der, og har fått god oppfølging i etterkant. For å beskrive PK1 med ett ord ville jeg sagt profesjonelt. Alt som skulle skje, både før, under og etter operasjonen, fikk jeg et skriv om. Om jeg hadde spørsmål kunne jeg kontakte de når som helst, og også ukene etter operasjonen har kirurgen vært tilgjengelig på telefon. Jeg vil absolutt anbefale PK1 til alle som vurderer en brystoperasjon!

Kvinne (28 år)