«Jeg har verdens morsomste jobb. Endelig har jeg klart å lage den klinikken jeg synes at mine pasienter både fortjener og bør kunne forvente». 

Tom Inge Ørner, født 1957, 5 barn, og samboer. Tok medisinsk embetseksamen fra UiO, og har siden 1987 bodd og arbeidet i Bergen. Han ble utdannet som plastikkirurg ved HUS, og ble spesialisert i 1994. Siden 1996 har han arbeidet som privatpraktiserende plastikkirurg ved ulike privatklinikker som han selv har startet, drevet og solgt; Klinikk Bergen, Bergen Kirurgiske Sykehus, og Teres Medical Group. Høsten 2017 åpnet han, i samarbeid med dr. Christian Busch, Plastikkirurg1 på Sandsli.

Dr. Ørner startet sin kirurgiske karriere ved Kysthospitalet Hagevik, og fortsatte deretter på kirurgisk/ortopedisk avdeling ved HUS. Han hadde ingen planer om å gå inn i plastikkirurgi, men fikk via bekjentskaper høre om et vikariat på plastikkirurgisk avdeling ved Haukeland. Etter mange år på sykehuset hadde han kun 3 mål med jobben som lege; bli flink i noe, ha egne pasienter, og styre egen hverdag. Som en bonus ved å lykkes med disse tingene; tjene noen kroner. Han forstod raskt at han måtte lage sin egen arbeidsplass. «Det var ikke plass for sånne som meg i offentlig helsevesen, selv om jeg stortrivdes i sykehusjobbene mine. Jeg tok kanskje litt for stor plass?». Dr. Ørner ville for mye, krevde for mye, og var hele tiden på hugget.

Etter endt spesialitet tok han 8 mnd. fri, lånte 100 000,- i banken, og besøkte utallige sykehus og klinikker i de fleste verdensdeler. Både private og offentlige. I dag bruker han all sin tid på sine pasienter og kunder. Alle disse er privat betalende. Likevel, dr. Ørner har aldri tatt betalt for en konsultasjon eller veiledning, til tross for at han er godt betalt for de andre delene av jobben. Han har alltid prøvd å definere pasientenes ønsker, og er avhengig av deres tillit. Uten tillit, ingen jobb. Jobben hans har aldri vært statisk; «Jeg har følt at den har vært som et kontinuerlig seilas mot er kjent mål – Norges mest fornøyde pasienter».

Det beste med dr. Ørner sin arbeidsdag er at han har lykkes med å oppfylle sine 3 mål. Han vet hva han driver med, og er god i det han gjør. Han har sine egne pasienter som han tar ansvar for, sammen med teamet sitt. Og, han står helt fritt til å bestemme sin egen hverdag.

Mitt tips til alle kolleger: Ikke hør for mye på alle andre, ikke vær redd for å starte opp med noe du ikke kan, følg lysten og magefølelsen, søk eller skap miljøer med energi og engasjement. Lykke til, og god sommer!