All kirurgisk behandling etterlater seg arr. Selv om vi gjør vårt ytterste for at arrene skal legge seg i hudfolder eller under undertøy, er det ikke til å unngå at det av og til kommer arr på steder som kan få sollys om sommeren. 

Sollys på ferske arr kan gi permanent pigmentering i arret. Det betyr at det alltid vil bli et mørkere arr enn huden rundt. Dette er mest vanlig hos personer med mørk hudtype, men kan også forekomme hos de med lys hudfarge. Vanligvis anbefaler vi pasientene at de teiper arrene de første tre månedene etter et kirurgisk inngrep. Dette er hovedsakelig for å hjelpe til å holde arret sammen og for å hindre at arret glir ut og blir bredt. Tapen hindrer også sollys å nå huden. Det er forskjellige teiper; noen er helt lystette, men de fleste papirteiper må legges i flere lag for at de skal bli lystette. Derfor anbefaler vi flere lag teip de første tre mnd. Arr som ikke teipes bør smøres med sterk solfaktor, faktor 50, når en er ute i sollys. Det samme gjelder arr på kroppen når teipeperioden er over frem til det er gått 6 mnd. 

Tar du i bruk disse tipsene og disse regimene gjør du det ytterste for å unngå pigmenterte arr etter kirurgi, og du bidrar til at resultatet blir så godt som mulig!