Pasienter som henvender seg for utstående ører hos oss har gjerne gått og tenkt på å gjøre noe med det i årevis. Det kan være en sår bemerkning i ungdomstiden som har satt seg fast i dem, og når pasienten er voksen og har økonomi og mulighet til å gjøre noe med problemet, er veien kort til et besøk hos oss. Det er mest vanlig med at begge ørene står ut, men noen har det bare på et øre. Formen av ørebrusken varierer noe, og det er denne formen vi endrer på for å få øret inn. Det offentlige helsevesenet har et tilbud til barn med utstående ører, men voksne har ikke et slikt tilbud.

Når pasientene komme hit, har vi har da en konsultasjon hvor vi ser på utgangspunktet, hva som bør gjøres og hvordan resultatet vil bli. Pasientene forklares risikoen og hvordan de skal forholde seg etter inngrepet, og de får vite hva det vil koste.

Vanligvis er øreplastikk et inngrep vi gjør i lokalbedøvelse. Noen pasienter er engstelig for sprøyter og vil helst sove, og da kan vi gi narkose. Vi legger et snitt bak øret, former ørebrusken og syr denne inn mot skallen før vi lukker huden med sting som forsvinner av seg selv. Pasienten får en hodebandasje som de skal ha i 7 dager og videre et pannebånd i nye 7 dager. Etter noen uker er hevelsen borte, og ørene har fått sin nye posisjon. Arret blir vanligvis usynlig etter dette inngrepet.